גילה גמליאל: המכשול העיקרי לנשים - פערי השכר בינן לבין גברים
השרה לשוויון חברתי ומגדרי הציגה בפני ועדת הכספים את התקציב מהזווית המגדרית וסקרה את פערי השכר בין גברים לנשים במשרדי הממשלה עצמם. עוד עלה כי ביישובים קטנים התחבורה הציבורית אינה מותאמת לסדר היום של אמהות
כיום נעשית בחינה כמעט מלאה של התקציב כולו, ומדובר למעשה בעבודה משותפת עם משרד האוצר, עבודה שהחלה כבר בשנה שעברה, ובמסגרתה נבדקים סעיפי התקציב במטרה לבחון האם הם מוטים לרעתם נשים או מייטיבים עמן. כך למשל, נבחנה סוגיית התחבורה הציבורית ממנה עלה כי ביישובים קטנים התחבורה הציבורית אינה מותאמת לסדר יום של אמהות, המתאימות את עבודתן לפי שעות גני הילדים. ובמשרד הכלכלה למשל נבחנת הסיבה לכך שמעט נשים פונות לקבלת סיוע לעסקים קטנים.
"הרעיון הוא לבחון את הפן של הקצאת המשאבים, כי זה חשוב ליצירת שוויון. ועדת המעקב שהחלה לפעול בנושא מנתחת את הבעיות ואת דרכי ההתמודדות לשינוי המגמה", אמרה גמליאל והוסיפה כי "הבעיות העיקריות הן פערי שכר בין גברים ונשים. עקומת המספרים, ככל שעולים בסולם הדרגות והשכר יש פחות נשים ויותר נשים נזקקות מגברים".
גמליאל סקרה מספר דוגמאות במשרדי הממשלה: "במשרד התשתיות גברים משתכרים בממוצע: 17,800 שקל ונשים: 12,000 שקל. במשרד להגנת הסביבה: 16,927 שקל לגברים ו- 12,804שקל לנשים. בחברת החשמל: גברים: 17,380 שקל ונשים: 12,000 שקל, בולט יחסית לטובה, בפער נמוך יותר, המשרד לביטחון פנים: 13,285 שקל לגברים ו- 13,241 שקל לנשים. במשק המים הפערים גדולים ביותר: עלות שכר ממוצעת: גברים: 26,000 שקל ונשים: 16,000 שקל. 68% מתקציב השכר מוקדש למשכורות לגברים ו- 32% בלבד למשכורות לנשים”. ח"כ מנואל טרכטנברג (המחנה הציוני) אמר כי "מדינת ישראל מובילה בשיעורי השתתפות נשים בשוק העבודה, אך הפערים בשכר אכן גבוהים מאוד. זה סימפטום של שורת בעיות יסוד. השילוב בין הורות לקריירה מוסיף להיות עניין מרכזי וכאן יש המון עבודה שצריך לעשות. אני מוביל מהלך להובלת רשות לקידום הגיל הרך מגיל אפס ועד גיל 6, שזה הדבר הכי קריטי לשינויי מגמות חברתיות". טרכטנברג ביקש לשתף פעולה עם גמליאל בנושא והוסיף כי בעניין ההשכלה הגבוהה יש לשלב נשים בוועדות קידום, שמבינות את הקשיים של נשים. "בכל דרג שמשפיע על תנאי עבודה וקידום חייבות לשבת נשים", אמר.