יוניליוור מציגה: מניה לכל פועל
ענקית המזון יצאה החודש בהטבה למאות אלפי עובדיה בעולם, שלפיה תינתן להם בחינם מניה של החברה על כל שלוש מניות שהם ירכשו מכספם
אחת הדרכים של יוניליוור להעצים את עובדיה היא לשתף אותם בתוצאות של החברה, כלומר להפוך אותם לבעלי מניות. בתוכנית החדשה מציעה החברה לכל העובדים הזוטרים כמעט בכל מדינה בעולם להשקיע 200‑25 יורו משכרם החודשי ברכישת מניות. כדי להמתיק את אופציית ההשקעה, יוניליוור תעניק מניה בחינם על כל שלוש מניות שהעובד ירכוש, ובמילים אחרות: ארבע במחיר של שלוש. את המניה החינמית לא יתאפשר לעובד לממש שלוש שנים מיום קבלתה.
כל עובד יבחר כמה כסף הוא רוצה להשקיע ברכישת המניות, והסכום ינוכה משכרו בכל חודש. אחת לרבעון הכספים שינוכו ישמשו לרכישת מניות של יוניליוור בבורסה (יוניליוור נסחרת באמסטרדם, לונדון וניו יורק, ועבור העובדים בישראל רכישת המניות תהיה בליש"ט מהבורסה בלונדון).
משמעות המהלך היא שהעובדים יהפכו לבעלי זכאות לקבל דיבידנדים, ותינתן להם זכות הצבעה באסיפות של בעלי המניות. הצד השני של המטבע הוא שהעובד יהיה חשוף לירידה אפשרית של המניה. עם זאת, המניה החינמית של יוניליוור מעניקה לעובד מעין כרית ביטחון, כלומר הוא יתחיל להפסיד בפועל רק אם מניותיו ירדו ביותר מ־25% לאורך תקופת ההשקעה.
יוניליוור היא חברת ענק, שנסחרת לפי שווי שוק של 122 מיליארד יורו, כך שמידת השותפות של כל עובד תהיה זניחה למדי. כלומר מדובר יותר בהטבה כספית לעובד מאשר שילובו כ"שותף" בחברת הענק.
יוניליוור ישראל זכתה במקום השלישי בתחרות המעסיק החברתי של "כלכליסט" וקרן מעגלים בזכות מדיניות של התחשבות בצורכי העובדים.החברה בלטה לטובה על רקע כמה פרמטרים, ובהם שיעור גבוה של נשים בתפקידי הנהלה (56% מההנהלה הבכירה הם נשים, ובראש החברה עומדת המנכ"לית ענת גבריאל) ושיעור העסקה גבוה של בני 45 פלוס (39%). הוותק הממוצע לעובד יוניליוור הוא 12.5 שנה, כאשר החברה מנסה להעסיק עובדים מאוכלוסיות מיעוט (כמו חרדים וערבים) במפעלי המזון שלה בפריפריה. כך למשל, 15% ממפעל בייגל בייגל בצפת הם מהקהילה החרדית.