$
בארץ

מנגנון העברת הכספים מקק"ל למדינה שונה בהסכם הסופי

בשנת 2017 קק"ל תעביר למדינה מיליארד שקל, ולא תעביר סכומים נוספים לאחר מכן, בניגוד לתכנון המקורי. הסיבה: הממשלה וקק״ל לא הצליחו להגיע לסיכום על הנוסחה שתקבע את גובה הסכום השנתי שיועבר למדינה בשנים שלאחר מכן

שאול אמסטרדמסקי 21:3004.11.15

הממשלה תאשר ביום ראשון את ההסכם עם קרן קיימת לישראל, לאחר שאישרה כבר את עקרונותיו הבסיסיים לפני מספר שבועות.  

 

 

בהסכם הסופי שונה מנגנון העברת הכספים מקק"ל למדינה, כך שבשנת 2017 קק״ל תעביר למדינה מיליארד שקל, ולא תעביר סכומים נוספים לאחר מכן, בניגוד לתכנון המקורי. זאת מאחר שנציגי הממשלה וקק״ל לא הצליחו להגיע לסיכום סופי על פרטי הנוסחה שהיתה אמורה לקבוע מה יהיה גובה הסכום השנתי שהארגון יעביר למדינה בשנים שלאחר מכן.

 

 

  צילום: דוד הכהן

 

ההסכם בין המדינה לקק״ל קובע כי קק״ל תעביר למדינה באופן יזום מיליארד שקל כל בשנה בשנים 2017-2016, מתוך ההכנסות ממכירת הקרקעות שהמדינה מוכרת בעבור קק״ל. במקביל, תוארך האמנה בין קק״ל לבין המדינה עד סוף 2017, עד אז יצטרכו נציגי המדינה וקק״ל להגיע לנוסח מוסכם של אמנה קבועה חדשה שתחליף את האמנה הנוכחית, שנחתמה ב-1961. האמנה הסדירה את ניהול קרקעות קק״ל בידי המדינה.

 

הסיבה המרכזית לכך שהמדינה דרשה שקק"ל תעביר לה את הכספים היתה בשביל למנוע את העברת הכספים לגופים וארגונים בעלי זיקה פוליטית לראשי קק״ל, בלי קריטריונים ברורים.

 

על פי ההסכם החדש, הכסף יועבר למדינה וועדה בת ארבעה נציגים - 2 מקק״ל וכן מנכ״ל משרד ראש הממשלה והממונה על התקציבים - יחליטו לאיזה מטרות יופנה הכסף. בשנה הבאה, למשל, 400 מיליון שקל מתוך הסכום יוקצו לטובת בניית כיתות לימוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x