$
מחפשי עבודה

רוצים לעבוד בחברת הייטק? עדיף שתמצאו חבר שעובד שם

הדרך בה מגיעים מועמדים למשרה משפיעה על סיכויי הקבלה: הסיכוי של מועמד שהופנה על ידי חבר מתוך החברה להתקבל לעבודה גדול פי ארבעה מאשר הסיכוי של כל מועמד אחר

מעין מנלה 08:1107.11.15
מועמדים לעבודה בחברות הייטק בישראל מגיעים בעיקר דרך מודעות דרושים וחברות השמה, אך מי שכנראה יזכו בסופו של דבר במשרה הם המעטים שקיבלו המלצה מחבר שעובד בה, כך עולה מדו"ח גיוס בחברות סטארט-אפ ב-2015 של חברת Comeet.
רק 8% מהמועמדים לעבודה בחברות הייטק מגיעים בעקבות המלצה של חבר מתוך החברה לעומת 40% שמגיעים באמצעות מודעות דרושים, 9% דרך רשתות חברתיות כמו לינקדאין ופייסבוק ו-30% בעזרת חברות השמה. למרות זאת, סיכוייהם של מועמדים שהגיעו דרך המלצה של חבר או חברה 'מבפנים' להתקבל לעבודה גבוהים פי ארבעה מאשר סיכוייהם של שאר המועמדים.

 

הדרך הכי פחות טובה להתקבל לעבודה בהייטק היא להגיע דרך מודעת דרושים. שיעור ההעסקה ממודעות דרושים, שמוגדר כמספר העובדים שהתקבלו למשרה מתוך המועמדים הרלוונטיים שהגיעו באמצעות אותו המקור, הוא 0.3%. מועמדים שמגיעים דרך חברות השמה משפרים את סיכוייהם, שם שיעור ההעסקה הוא 0.7% ואלה שמשתמשים ברשתות החברתיות כדי להגיע למשרה כבר מכפילים כמעט את סיכויי הקבלה שלהם (1.3%). עם זאת, כאמור, הרבה מעל כולם, עם שיעור העסקה של 3.3%, נמצאים המועמדים שהגיעו למשרה דרך המלצה של חברים מתוך החברה.

 

כאשר מדובר במשרות טכנולוגיות, כמו למשל מפתחים, אנשי QA, מעצבים או מהנדסים, דווקא העובדים שמגיעים דרך חברות השמה הם אלה שסיכוייהם להיות רלוונטיים למשרה הגבוהים ביותר, וכך גם במשרות אדמיניסטרטיביות. בתחום הפיתוח העסקי, שכולל למשל לתפקידים של אנשי מכירות, קשרי לקוחות ושיווק, מסתבר שאין כמו המלצה מחברים על מנת להיחשב רלוונטי למשרה.

 

מבין המועמדים למשרה, סיכוייו של זה שהופנה על ידי חבר מתוך החברה להתקבל גבוהים פי 4 משל השאר מבין המועמדים למשרה, סיכוייו של זה שהופנה על ידי חבר מתוך החברה להתקבל גבוהים פי 4 משל השאר צילום: שאטרסטוק

 

בישראל מועסקים כ-283 אלף עובדים בתעשיית ההייטק, שמהווים כ-8% מכוח העבודה. סטארטאפים מתחרים עם חברות גדולות ישראליות ובינלאומיות על העובדים המוכשרים ביותר והן משקיעות הרבה משאבים במציאה וגיוס העובדים הנכונים עבורם.

 

אם מועמד נחשב רלוונטי, הוא יעבור בממוצע 3.5 ראיונות עבודה. כדי לאייש משרה טכנולוגית משקיעות חברות ההייטק בממוצע 88.2 שעות בראיונות. כך, גיוס עובד לתפקיד טכנולוגי עולה לחברה כ-2,900 דולר בממוצע רק בשעות ראיונות. בגיוס עובדים אדמיניסטרטיביים משקיעים פחות – בממוצע 70.6 שעות ראיון שעלותם לחברה היא כ-2,300 דולר.

 

הדו"ח חובר על ידי חברת Comeet שמספקת תוכנה לניהול גיוס מועמדים, באמצעות ניתוח הליך הגיוס של למעלה מ-100 אלף מועמדים בישראל שהגישו מועמדות לכ-100 חברות הייטק. מרבית המשרות היו לעבודה בישראל אך כ-10% עד 14% מהמשרות שלהן גייסו חברות ההייטק הישראליות היו ממוקמות בארה"ב או אירופה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x