$
בארץ

קרטל הלחם: רשות ההגבלים מבקשת להטיל שלוש שנות מאסר על מנכ"לי המאפיות

זאת בהמשך להרשעתם של יהודה שניידמן ושייקה דוידוביץ' בביצוע עבירות על הסדר כובל בנסיבות מחמירות; בנוסף דורשת הרשות להטיל קנס של 4.5 מיליון שקל על המאפיות עצמן

תומר גנון 14:1210.11.15

רשות ההגבלים העסקיים מבקשת להטיל עונש מאסר בפועל של 3 שנים על מנכ"לי המאפיות ברמן ודוידוביץ', יהודה שניידמן ושייקה דוידוביץ', שהורשעו בביצוע עבירות של הסדר כובל בנסיבות מחמירות בחודש יולי השנה. כן דורשת הרשות לאסור על השניים לכהן כדירקטורים במשך חמש שנים. בנוסף דורשת הרשות להטיל קנס כספי של 4.5 מיליון שקל על המאפיות עצמן. על מנהל השיווק של דוידוביץ', מרק קינן, מבקשת הרשות להטיל עונש מאסר של שנה.

 

העונש המקסימלי על פי חוק על הסדר כובל בנסיבות מחמירות הוא עד חמש שנות מאסר. נציין כי משפטם של נאשמים נוספים בחברות בקרטל, ביניהם מנכ"ל מאפיית אנג'ל ירון אנג'ל שהודה בביצוע הסדר כובל, נמשך.

 

"הקרטל פגע פגיעה אנושה בערך התחרות החופשית", אמר התובע בתיק עו"ד אסף מוזס. "אלפי לקוחות ומאות אלפי צרכנים נפגעו מהקרטל. היה תכנון מוקדם והצדדים נכנסו להסדר בעיניים פקוחות. הענישה צריכה להיות הרבה יותר משופרסל (חודשיים מאסר בפועל למנכ"ל לשעבר, אפי רוזנהויז שהורשע בניסיון להסדר כובל והפרת תנאי מיוזג, ת.ג).

 

יהודה שניידמן, מנכ"ל מאפיית ברמן יהודה שניידמן, מנכ"ל מאפיית ברמן צילום: אוראל כהן

 

על פי כתב האישום בפרשה שהוגש באוקטובר 2012, המאפיות הנאשמות, שמצאו את עצמן בתחרות עזה על כיסו של הצרכן, החליטו לסיים את התחרות דרך ביטול מבצעים וחלוקת שוק הלחם לגזרות, בעיקר בבירה ירושלים רשות ההגבלים העסקיים טענה כי כל מאפיה קיבלה שטח גזרה ולקוחות, והן סיכמו ביניהן כי כל אחת מהן תטפל לבדה בלקוחותיה, ללא ניסיון מצד המאפיות המתחרות לפלוש לשטח הגזרה ולחטוף מהן את הלקוחות. התוצאה, לפי רשות ההגבלים, הייתה עליית מחירים ופגיעה בתחרות.

 

שייקה דוידוביץ. התובע בתיק: "הקרטל פגע פגיעה אנושה בערך התחרות החופשית", שייקה דוידוביץ. התובע בתיק: "הקרטל פגע פגיעה אנושה בערך התחרות החופשית", צילום: צביקה טישלר

 

"הנאשמים חלשו על יותר מ-90% משוק הלחם המפוקח", כתב בהכרעת הדין המרשיעה השופט עודד שחם. "הוכח כי בכל אחת מההסכמות, הן ההסכמה על העלאת מחירים והן ההסכמה על הימנעות מתחרות על לקוחות קיימים, היה טמון נזק משמעותי, בפועל ובכוח. ההסכמה על הימנעות מתחרות על לקוחות קיימים חלה גם על רשתות השיווק. המחיר הועלה בפועל בשיעור ניכר, במספר רב של חנויות. הנזק בפועל ובכוח כתוצאה מההסדר הכובל מתחדד, נוכח העובדה שהעלאת המחירים נוגעת למוצר בסיסי וחיוני, ובוצעה במקומות המאופיינים במעמד סוציו-אקונומי נמוך. הוא מתחדד גם נוכח העובדה שההסכמה להימנע מתחרות חלה בכל רחבי הארץ".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x