התעשייה האווירית: היו"ר רפי מאור טס 18 פעם לחו"ל ב-20 חודשי כהונתו
דו"ח הבדיקה החיצונית לבקשת ועדת הביקורת של התע"א, קבע כי חלק מהנסיעות שהיו לצורכי עבודה לוו גם בשהייה נוספת וכי הדבר אינו ראוי; היקף ההוצאה: חצי מיליון שקל
יו"ר התעשייה האווירית, רפי מאור, טס 18 פעמים לחו"ל בעלות של חצי מיליון שקל במשך 20 חודשי כהונתו. מאור מונה ליו"ר הדירקטוריון בנובמבר 2013.
דו"ח הבדיקה החיצונית לבקשת ועדת הביקורת של התע"א קבע כי לא נמצא פגם בהתחשבנות הטכנית ובחיובי האש"ל, אולם מציין כי ריבוי הטיסות אינו נראה תקין.
מתוך 158 הימים בחו"ל, 119 ימים היו אמורים להזדקף כימי עבודה. על פי ממצאי הדו"ח לעתים הנסיעה לחו"ל היתה לצורך פגישות עבודה אבל נוספה לה שהייה שאינה עבודה מבחינת התחשבנות הכספית עבור התע"א.
הדו"ח לא מצא שהות בחו"ל של היו"ר לצורך חופשה ואז הכרטיסים נרכשו שלא דרך התע"א. עם זאת הדו"ח גורס כי הצמדת נסיעות המוגדרות כעסקיות לפרטיות אינה ראויה אולם הפגם הוא בנראות של הנסיעות ולא בהתחשבנות.
כפי שנחשף ב"כלכליסט" השנה, דירקטוריון התע"א בחן את היקף הנסיעות של היו"ר לחו"ל בעקבות תלונה שהגיעה לרשות החברות ולפיה מאור מרבה לצאת לחו”ל בנסיבות שאינן תואמות את נוהלי החברות הממשלתיות.
הדו"ח מתח ביקורת על כך שהנימוקים לטיסות אינם מפורטים וכי הפירוטים לטיסה אינם מספקים באופן שלא נקבעה הנחיצות לטיסה כמו הצורך בנוכחות היו"ר בתערוכה. כמו כן לא נערך מעקב אחרי תוצאות הנסיעות. עם זאת מציין הדו"ח
כי אין כמעט ישיבת דירקטוריון שבה לא מתקיים דיווח על כוונות הנסיעה של היו"ר או שמוגשות על ידי היו"ר בקשות לאישור.
יצוין כי בחוזר בשנת 2003 של רשות החברות הממשלתיות בנושא, בסעיף העוסק בנסיעות לחו"ל של חברי הדירקטוריון מטעם החברה, מצוין כי פעולותיה של חברה ממשלתית מתבצעות על פי החוק על ידי מנכ"ל החברה ועובדיה, ולא על ידי חברי הדירקטוריון, ולכן נסיעת דירקטור לחו"ל מטעם החברה צריכה להיות בשל סיבה מיוחדת.
הדו"ח מתייחס גם לצורך של הדירקטוריון לקבל החלטות המגבילות את פעילות חברי הדירקטוריון והיו"ר בפרט, לתחומים בהם הם רשאים לעסוק תוך הגבלת מעורבותו בניהול. על פי המלצות הדוח, היו"ר לא צריך להיות קשור בתהליכי התדיינות עם כפופי מנכ"ל מאחר ונוכחות תכופה של היו"ר תאפיל על הדרגים הבכירים ובהם המנכ"ל.