$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

מצרים לא צריכה את הגז הישראלי? שותפות לווייתן תמכור גז לדולפינוס לתקופה של 15 שנה

היקף החוזה הכולל עם דולפינוס, המייצגת קונסורציום של צרכני גז לא ממשלתיים גדולים במצרים, עשוי להגיע עד ל-10 מיליארד דולר; מדובר במזכר הבנות שלישי שיש לשותפות לווייתן - הראשון הוא מול חברת הגז הירדנית והשני - מול בריטיש גז

ליאור גוטמן 08:1625.11.15
שותפות לווייתן חתמה הבוקר על מזכר הבנות למכירת גז טבעי לדולפינוס הולדינגס (Dolphinus Holdings) המצרית. כך נודע לכלכליסט. מדובר במזכר הבנות שלישי שיש לשותפות לווייתן, כאשר הראשון הוא מול חברת הגז הירדנית והשני הוא מול בריטיש גז שמחזיקה מתקן ייצוא גז נוזלי בצפון מצרים.

 

המגעים מול דולפינוס המצרית אינם חדשים, והצדדים כבר מכירים אחד את השני מעסקאות גז אחרות. כזכור, במרץ האחרון חתמה דולפינוס על חוזה רשמי לרכישת גז ממאגר "תמר", ובכמות שיכולה להגיע לכ-3 עד 5 מיליארד מ"ק לשנה ולאורך כמה שנים בודדות, ועד להיקף שנאמד במרץ האחרון בכמיליארד דולר. לפי דיווח שותפות תמר ממרץ האחרון דולפינוס "מייצגת קונסורציום של צרכני גז לא ממשלתיים תעשייתיים ומסחריים מצריים גדולים, מפיצי גז, ויזמים בראשות ד"ר עלא ערפא".

 

קידוח לווייתן קידוח לווייתן צילום: אלבטרוס צילומי אוויר

 

ההבדל העיקרי בין החוזה ממרץ למזכר ההבנות הנוכחי הוא לא רק מקור המאגר (תמר אז, לוויתן היום) אלא על פי ההערכות הפעם מדובר בעסקה הרבה יותר גדולה עם אפשרות למכירת גז בהיקף של כ-2 עד 4 מיליארד מ"ק לשנה, ולאורך 10 עד 15 שנה. מדובר בכמות שנעה בין כשביעית עד כחמישית מסך היקף ייצוא הגז שמותר משם, כאשר היקף החוזה לאורך השנים, אם ייחתם, עשוי להגיע עד ל-10 מיליארד דולר לאורך תקופת אספקת הגז.

 

ההסכם אמור לכלול מספר תנאים מתלים, שעיקרם קבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים מהרשויות בישראל, (לרבות קבלת אישור יצוא), חתימה על הסכם הולכה בין שותפי לוויתן לבין נתג"ז, קבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים מהרשויות במצרים וחתימה על הסכם הולכה בין הרוכשת לבין חברת EMG באופן שיאפשר את הולכת הגז למצרים באמצעות צינור EMG. יצוין שדלק כבר הגישה באפריל האחרון בקשה לייצא גז למצרים כאשר עם אישורו של המתווה, לאחר חתימת רה"מ נתניהו שתתקיים על פי ההערכות בשבוע השני של דצמבר הקרוב, ינתן גם אישור ייצוא הגז למצרים.

 

שותפות לוויתן מוחזקת בידי נובל אנרג'י (39.66%), דלק (45.4%, בחלוקה שווה בין דלק קידוחים ואבנר) ורציו (15%).

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x