$
משפט

40.3% מנבחני בחינת ההתמחות של לשכת עורכי הדין נכשלו

מבחינת בתי הספר למשפטים מובילות אוניברסיטת ת"א עם 96% עוברים ואחריה האוניברסיטה העברית עם 94%. בהמכללה למינהל 76% ובמכללת ספיר שהשיקה את המחזור השני בלבד של בוגרים - 75% עברו

משה גורלי 15:2229.11.15

40.3% מנבחני בחינת ההתמחות בכתב של לשכת עורכי הדין נכשלו. כך עולה מפרסום התוצאות לאחר שוועדת הבחינות בראשות נשיא ביהמ"ש המחוזי חיפה השופט יוסף אלרון סיימה את הדיונים בהשגות שהוגשו אליה. 59.7% מכלל הנבחנים עברו, מתוכם 1,467 ניגשו לראשונה ושיעור המעבר שלהם עומד על 72% עם ציון ממוצע של 69.3%.

 

בטבלת מוסדות הלימוד, בתי הספר למשפטים, מובילות האוניברסיטאות. ת"א (96% עוברים) ואחריה ירושלים (94%). במדרגה הבאה, 85% עומדים אוניברסיטת חיפה, בר אילן והמרכז הבינתחומי, המכללה המובילה והיחידה ששיעור המעבר שלה זהה לאלו של האוניברסיטאות. במדרגה הבאה עומדות המכללה למינהל (76%) והמפתיעה מהשנה שעברה, מכללת ספיר שהשיקה את המחזור השני בלבד של בוגרים בשיעור נאה של 75%.

 

ומכאן הנפילה הגדולה בשיעורי המעבר. שאר המכללות שנעות 36% ל-45%. מתחתיהן רק הישראלים שלמדו בחו"ל ששיעור המעבר מתוכם הוא 9% בלבד.

 

ראש הלשכה עו"ד אפי נווה מסר בתגובה: תוצאות הבחינה מלמדות כי מדובר בבחינה הוגנת ואף קלה למדי אשר אחוז המעבר של האוניברסיטאות וחלק מהמכללות הינו גבוה מאוד. ברור כי כל הטענות והמחאות שהושמעו על כך שמדובר בבחינה 'קשה במיוחד' הן טענות סרק ומקורן למרבה הצער בתעשיית המכללות אשר חלקן מקבל סטודנטים ללימודים ללא שום סינון מינימאלי ותנאי סף כמקובל.

 

עו"ד אפי נווה, ראש לשכת עוה"ד. "הטענות והמחאות שהושמעו על כך שמדובר בבחינה 'קשה במיוחד' הן טענות סרק " עו"ד אפי נווה, ראש לשכת עוה"ד. "הטענות והמחאות שהושמעו על כך שמדובר בבחינה 'קשה במיוחד' הן טענות סרק " צילום: עידן מילמן

 

"הפערים הקיצוניים בין האוניברסיטאות וחלק מהמכללות לבין המכללות האחרות מדאיגים ומטרידים במיוחד ועל כך יש לתת את הדעת ולפעול לכך שאותן מכללות יואילו להבין כי יש גבול לציניות ולרדיפת הבצע על חשבון סטודנטים תמימים המתקבלים ללימודים ללא שום סינון מינימלי כשהמדד היחידי לקבלה ללימודים בהן, הינו יכולתם של הסטודנטים לשלם שכ"ל של 120,000 שקל", אמר נווה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x