$
דעות

בנק ישראל לא ימהר להעלות את הריבית אחרי ארה"ב

בנק ישראל הבהיר שלא משנה מה יקרה בארה"ב, הריבית על השקל תמשיך להיות נמוכה מאוד גם בעתיד הנראה לעין

אמנון אטד 08:2506.12.15
האכזבה מצעדיו של מריו דראגי טלטלה את כל בורסות העולם. היורו החל לטפס מול המטבעות האחרים ובהם גם הדולר,
ובבורסות העולם נרשמו ירידות חדות בשערי המניות ואיגרות החוב. אצלנו נסגר מדד ת"א־25 ביום חמישי בירידה של 0.9%. שערו היציג של היורו עלה למחרת בשיעור חד של 2.3% ל־4.195 שקל, והדולר נחלש מול השקל ב־0.8% ל־3.857 שקל.

 

מערבולת שערי החליפין תתגבר, כשבעוד פחות משבועיים תתפרסם החלטת הריבית המסקרנת של הפדרל ריזרב האמריקאי. הנתונים הכלכליים וההתבטאויות של ראשי הפד מצביעים על העלאת ריבית כבר החודש. ריבית גבוהה יותר על הדולר תהפוך אותו ליותר אטרקטיבי בעיני המשקיעים, ותדחף לעלייה בשערו מול המטבעות האחרים.

 

העלאת הריבית הצפויה בארצות הברית אמורה להעניק רוח גבית למדיניות המוניטרית של בנק ישראל, שמייחל כבר זמן רב להתחזקות של המטבע האמריקאי מול השקל. מנגד, העלאת הריבית על הדולר לא תביא להעלאת ריבית אוטומטית על השקל, ובנק ישראל רמז על כך בהודעת הריבית שפרסם לפני חודשיים. חודש לאחר מכן שב בנק ישראל וחזר על אותו

מסר ובמילים ברורות הרבה יותר.

 

מה שבנק ישראל הבהיר אז הוא שהריבית בארץ אמורה להישאר לאורך זמן ברמה נמוכה מהריבית על הדולר שצופים ראשי הבנק המרכזי האמריקאי. להערכת כלכלני הבנק, ריבית בנק ישראל צפויה להתחיל לעלות רק ברבעון השני של 2016, ולאחר מכן היא תעלה רק עד רמה של 0.5% בסוף השנה.

 

במילים פשוטות, בנק ישראל הבהיר שלא משנה מה יקרה בארצות הברית, הריבית על השקל תמשיך להיות נמוכה מאוד גם בעתיד הנראה לעין. ולריבית נמוכה עד אפסית יש משמעות ברורה אחת: בנק ישראל לא יתרום את חלקו לריסון העלייה במחירי הדירות, ובועת איגרות החוב תמשיך מן הסתם להתנפח.

 

 

נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x