$
בארץ

נחשף בכלכליסט

ברוש לשרי האוצר והפנים: בטלו הכוונה לייקר הארנונה ברשויות החזקות

יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים טוען כי משמעות המהלך היא "תוספת מס אגרסיבית אשר נעטפה בצורת רפורמה מתוחכמת, ותתגלגל להפחתת ההכנסה הפנויה של האזרחים ברשויות החזקות"

עמרי מילמן ומיקי פלד 10:4410.12.15

בעקבות פרסום "כלכליסט" כי במשרד האוצר בוחנים להעניק גמישות בארנונה לרשויות החזקות בתמורה לתקצוב דיפרנציאלי, שלח שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, מכתב לשרי האוצר משה כחלון והפנים סילבן שלום ובו הוא מתנגד נחרצות לאפשרות הזו.

 

לדבריו, משמעות המהלך היא "השתת עלויות הרווחה והחינוך ברשויות המקומיות החלשות על האזרחים והעסקים ברשויות אשר תוגדרנה חזקות. מדובר בתוספת מס אגרסיבית אשר נעטפה בצורת רפורמה מתוחכמת, ותתגלגל להפחתת ההכנסה הפנויה של האזרחים ברשויות החזקות, לפגיעה בכושר התחרות של העסקים אשר פועלים ברשויות החזקות ואף תגרום לעליה נוספת ביוקר המחיה בישראל".

 

מחאת הארנונה (ארכיון) מחאת הארנונה (ארכיון) רותם מלנקי

 

האפשרות כי תגדל העצמאות של הרשויות החזקות בקביעת מנגנון הארנונה, בתמורה להסכמתן להעביר חלק מתקציבי החינוך והרווחה המיועדים להן לטובת הרשויות החלשות, אמורה לעלות בשבוע הבא כחלק מהמשא ומתן בין משרד האוצר למרכז השלטון המקומי. הדיון מתנהל סביב רפורמה שהייתה אמורה להיות כחלק מהתקציב שכבר אושר, אך יצאה ממנו בעקבות התנגדות של ראשי רשויות רבים. שכן עיקרה הוא הסטה של התקציבים המגיעים מהמדינה למימון שירותי הרווחה והחינוך (כמו למשל שכר מזכירות או עובדים סוציאליים) לרשויות החלשות.

 

הרשויות החזקות רואות בתוכנית של האוצר קנס לרשויות המאוזנות שמשמש בפועל תמריץ שלילי לרשויות חלשות לאזן את תקציבן, שכן אז יאבדו תקציבי מדינה. בנוסף הרשויות החזקות טוענות כי לא ייתכן שהמדינה לוקחת מהן תקציבים במיליוני שקלים בשנה ובכך מגדילה את הוצאותיהן, כשידיהן כבולות בכל הנוגע להכנסות מארנונה.

 

ההנחה של ברוש היא כי החופש בקביעת הארנונה יביא לגידול משמעותי בתעריפים, בעוד שהיום כל שינוי מחויב באישור שר האוצר ושר הפנים, הרשויות החזקות, שיאבדו חלק מההכנסות שלהן, יפצו על כך דרך ייקור הארנונה. ברשויות החזקות עיקר בקשות העלאה הן לעסקים ולתעשייה ולא למגורים, שכן פוליטית מדובר במהלך קל יותר, ומדובר בסכומים גבוהים יותר.

 

במכתבו הוסיף ברוש כי "המיסוי המוניציפאלי על המגזר העסקי בישראל הנו מהגבוהים בעולם ומשפיע הן על יוקר המחיה בישראל והן על כושר התחרות מול מתחרינו בעולם" ברוש הוסיף כי "בימים האחרונים פרסם ארגון ה-OECD כי נטל המס בישראל ממשיך לעלות והגיע בשנת 2014 ל-31%. את מכתבו סיים בבקשה "לעצור מיידית את הכוונה לייקר מס הארנונה ברשויות המקומיות החזקות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x