ניסנקורן: בשבוע הבא - שביתה במגזר הציבורי; המורים: נצטרף לשביתה
זאת אם הצדדים לא יגיעו להסכם לתוספת שכר במגזר הציבורי. מזכ"ל הסתדרות המורים הודיע כי הגנים ובתי הספר ישבתו במקביל לשביתה של ההסתדרות. בעקבות הודעת המורים שיצטרפו לשביתה, הודיע הממונה על השכר באוצר ומנכ"לית משרד החינוך כי המדינה תפנה לביה"ד לעבודה להוציא צוי מניעה
- מחר: ניסנקורן צפוי להכריז על עיצומים במגזר הציבורי
- מבוי סתום במו"מ בין ניסנקורן לאוצר על תוספות השכר
- מכוון גבוה: ניסנקורן דורש תוספת שכר של 11 מיליארד שקל לעובדי המגזר הציבורי
בנאום בפני בית הנבחרים של ההסתדרות אמר ניסנקורן, כי "אם לא ייגמר ההסכם על תוספת השכר לעובדי המגזר הציבורי נלך לשביתה. נשב יומם ולילה כדי לייצר פתרון, אבל צריך לגמור את זה החודש ואם לא תהיה ברירה ולא נצליח לייצר פתרון תהיה שביתה". ניסנקורן דורש תוספת של 11% לעובדי המגזר הציבורי שתתפרס על פני חמש שנים, ומתנגד לדרישות האוצר לשינויים מבניים.
ניסנקורן מנסה להכניס את הדרישה לתוספת של 11 מיליארד שקל לעובדי המגזר הציבורי כחלק מהיוזמה שלו להפוך את ההסתדרות לתנועה חברתית. בנאומו בהסתדרות הוא קישר בין המאבקים שהוביל להעלאת שכר המינימום ושיפור התנאים לעובדי הקבלן, פתרון בור הביטוחים הסיעודיים והפנסיה של העלאת שכר עובדי המגזר הציבורי. זאת למרות שמדובר על אוכלוסיה שהשכר הממוצע בה הוא בן חמש ספרות.
"כולנו ראינו את דו"ח העוני. אנשים לא גומרים את החודש. השכירים במדינת ישראל לא גומרים את החודש. זה מאבק לא פחות חשוב ולא פחות חברתי", אמר ניסנקורן בנאומו. לדבריו, אם העובדים במגזר הציבורי לא יקבלו תוספת שכר אז גם העובדים במגזר הפרטי לא יקבלו תוספת שכר.
"אומרים שזה עולה הרבה כסף אבל זה מכיוון ומדובר במיליון איש", אמר ניסנקורן, למרות שבפועל מדובר על כ-400 אלף עובדים במגזר הציבורי ויש עוד כ-500 אלף שמושפעים באופן עקיף מההסכמים הללו.
יוסי וסרמן, מזכ"ל הסתדרות המורים הודיע בכנס כי הגנים ובתי הספר ישבתו גם כן במקביל לשביתה של ההסתדרות. רן ארז, יו"ר ארגון המורים, צפוי להודיע גם כן על צעד דומה .
הערב פנו הממונה על השכר באוצר, קובי אמסלם, ומנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן אל ראשי ארגון המורים והסתדרות המורים ואמרו כי במידה ואלו ינסו לשבות המדינה תפנה לבית הדין לעבודה להוציא צוי מניעה נגד השביתה. לטענת אמסלם וכהן, שני הארגונים מחוייבים לשקט תעשייתי בשנים הקרובות ולכן לא יכולים לשבות.
גורם באוצר: לא תהיה תוספת של 11% - כל תוספת תהיה דיפרנציאלית
לפי גורמים באוצר, בשלב זה ישנם עוד מחלוקות בינם לבין ההסתדרות כאשר הפער המשמעותי הוא לא על הכסף אלא על השיפורים שהמגזר הציבורי יידרש לעשות. לדבריו "אנחנו עומדים על זה שיהיה שיפור במגזר הציבורי, שממנו לא יפגע אף עובד". הכוונה היא לשיפורים באמצעות כלים טכנולוגיים, ניהול טוב יותר של כח האדם, שמטרתו היא שישפרו את השירות". באוצר מתכוונים להתעקש על שיפור ניהול כח האדם, והגברת גמישות העסקה. עם זאת, המחלוקת היא גם כמובן על גובה התוספת, שכן כל אחוז תוספת יעלה למשלמי המסים 1.1 מיליארד שקל.
אותו גורם דיבר על כך שבשנים הקרובות סביבת האינפלציה תעמוד בממוצע על 0.6%, ואף פחות אחרי העדכון האחרון שעמד על 0.4%, ולכן סביבת המקרו שונה מההסכמים האחרונים שנעשו ולכן "תוספת שכר שתינתן לא תהיה 11% בכל מקרה, וגם לא קרובה לכך".
לדבריו, באוצר יתעקשו על מתן תוספת דיפרנציאלית, "הרעיון שכל הסכם שכר שלא יהיה הוא שיהיה הסכם שבא ומצמצם את הפערים בין בעלי השכר הנמוך לבעלי השכר הגבוה".