נמל אשדוד ישלם קנס של 9 מיליון שקל על פגיעה בתחרות מול נמל חיפה בתחום פריקת המכוניות
לפי בדיקת רשות ההגבלים העסקיים, הנמל העניק ליבואני הרכב המרכזיים הנחות התפורות באופן אישי לכל יבואן, תוך שהוא מעניש אותם על אי הגעה ליעדים שנקבעו להם. התוצאה הייתה פגיעה ביכולת של נמל חיפה להתחרות בשוק
נתנו הנחות ליבואני רכב ו"חנקו" תחרות עם נמל חיפה - רשות ההגבלים העסקיים קבעה אתמול (ב') שנמל אשדוד ניצל לרעה את מעמדו המונופוליסטי בפריקת רכבים. הבדיקה של רשות ההגבלים החלה עוד בימיו של הממונה הקודם דיוויד גילה והיא הושלמה רשמית השבוע, כאשר העיצום הכספי (הקנס) הופחת מ-12 מיליון שקל בשימוע ל-9 מיליון שקל בהכרעה.
לפי בדיקת הרשות הנמל העניק ליבואני הרכב המרכזיים בארץ הנחות שנתפרו באופן אישי לכל יבואן, תוך שהוא מעניש אותם על אי הגעה ליעדים שנקבעו להם.
התוצאה הייתה פגיעה ביכולת של נמל חיפה להתחרות בשוק, מה שהוביל את רשות ההגבלים להטיל בפעם הראשונה בתולדותיה עיצום כספי בגובה 9 מיליון שקל על הנמל עצמו, ועיצום אישי בגובה 20 אלף שקל על בכירים בנמל – מנכ"ל הנמל לשעבר שוקי סגיס וסמנכ"ל הלקוחות אלי בר יוסף. ברשות ההגבלים מחדדים ש" מי שהיה מנכ"ל נמל אשדוד בתקופה הרלוונטית והממונה על סמנכ"ל הלקוחות, היה מעורב בקביעת מדיניות התמחור של חברת נמל אשדוד, קיים קשר עם היבואנים וידע אודות ההסכמים".
העברות המיוחסות לנמל התקיימו בין 2010 ל2014. בין יבואני הרכב שאיתם חתם נמל אשדוד על הסכמים ש"תקעו" את נמל חיפה ניתן לציין את דלק מוטורס (יבואנית פורד, מאזדה, מיני וב.מ.וו), יוניון מוטורס (יבואנית טויוטה ולקסוס), כלמוביל (יבואנית מיצובישי, יונדאי, מרצדס וסמארט), קרסו (יבואנית רנו, ניסאן ואינפיניטי) ודוד לובינסקי (יבואנית פיז'ו, סיטרואן ו-MG הסינית)
כיצד פעלה שיטת ההנחות? נניח שהיעד שנקבע ליבואן הוא פריקה של 100 מכוניות בשנה, והמחיר עבור השירות של הנמל הוא שקל לכל מכונית (כלומר, עבור פריקת 100 מכוניות אמור היבואן לשלם 100 שקל). ברגע שהיבואן עמד ביעד של 100 רכבים הוא מקבל הנחה של 30% על כל הרכבים שפרק. מנגד, אם הוא פרק רק 70 מכוניות בנמל אשדוד (והיתר העביר לנמל חיפה) הוא ישלם 70 שקל, ועבור פריקת 80 מכוניות ישלם 80 שקל, אך עבור פריקה של 100 מכוניות ישלם 70 שקלים בלבד.
"מתן הנחות על ידי עסק ללקוחותיו מהווה פרקטיקה שכיחה בחיי המסחר. במרבית המקרים מדובר בפעולה מבורכת שכן באמצעות מתן הנחות מגדיל העסק את האטרקטיביות שלו בעיני לקוחותיו, לקוחותיו מרוויחים מוצר או שירות במחיר נמוך יותר", אומרים ברשות, אולם מחדדים שהנחות שמעניק מונופול - ונמל אשדוד הוא מונופול אזורי - "עלול להיחשב כניצול מעמד מונופוליסטי לרעה, במידה וההנחות מקשות על יכולת המתחרים הקיימים בשוק להתחרות מול המונופול או על כניסה של מתחרים חדשים, והכל שלא במסגרת של תחרות לגיטימית. במקרה כזה ההנחות הופכות מפעולה לגיטימית לכלי בידי המונופול לביצור כוח שוק, להפחתת תחרות, ליצירת חסמים בפני מתחרים ולפגיעה בצרכנים", אומרים ברשות.
מנמל אשדוד נמסר בתגובה שבכוונתה של חברת הנמל לפנות לבית הדין להגבלים עסקיים ולערער על החלטת הממונה. "הממונה טעה בהגדרת וניתוח השוק, התעלם מנמלים אחרים, התעלם מכך שאף יבואן או מתחרה לא התלונן ולא ראה עצמו נפגע - והתעלם מכך שהמחיר ירד והוזלו עלויות הפריקה ליבואנים. הממונה על ההגבלים, התעקש לנהל הליך עיצומים כספיים למרות שחרג מכל מסגרות הזמן והכללים שנקבעו בחוק ההגבלים. ובנוסף, טעה הממונה בכך שהכריז על מונופול ובו זמנית הטיל סנקציה על שימוש לרעה", אומרים בנמל.
רק לאחרונה נקנס נמל אשדוד בסכום של 2.7 מיליון שקל לאחר שביקורת של המשרד להגנת הסביבה גילתה כי זיהם את מי הים בגופרית.