ועידת הנדל"ן
חגי בדש: "הכספים יעברו מהפיקדונות לשווקים הפיננסים - גם ב-2016"
מנכ"ל פסגות סימן בוועידת התחזיות של "כלכליסט" את מגמת הסטת כספים לשווקים ולניהול השקעות אקטיבי והזהיר מפני הסיכונים הצפויים: "הצמיחה בעולם ממשיכה להשתפר, אבל בקצב מתון ובאופן לא מאוזן בין המדינות"
"אנו מעריכים כי ב-2016 נמשיך לראות מגמה של הסטת כספים לשווקים הפיננסים בכלל ולניהול השקעות אקטיבי בפרט", כך אמר חגי בדש, מנכ"ל פסגות בוועידת התחזיות של "כלכליסט". לדבריו ניתן להבחין העדפה ברורה של קרנות נאמנות, תעודת סל, פוליסות חיסכון ותיקים מנוהלים. בדש המשיך בעניין זה כי: "מפת הסיכונים הגלובאלית מחייבת סלקטיביות רבה בבחירת המדינות, הסקטורים והניירות הספציפיים בהם משקיעים, וזאת על מנת להשיג תשואה עודפת".
- "פגיעה ביציבות הפיננסית תזיק בראש וראשונה לצרכן הישראלי"
- האם מדינת ישראל יוצאת מדעתה?
- ועידת תחזיות 2016: צפו בשידור החי
בתחילת דבריו התייחס בדש לסביבה הכלכלית: "בפתחה של 2016, הצמיחה הגלובאלית אומנם ממשיכה להשתפר אך בקצב מתון מאוד ובאופן לא מאוזן בין המדינות השונות. בארה"ב מניעה הצריכה הפרטית את הכלכלה, אשר צפויה ליהנות בתקופה הקרובה מהתפוגגות השפעת הדולר החזק על הייצוא. גוש הארו סובל עדיין מקשיים מבניים כגון דמוגרפיה בעייתית, שיעורי אבטלה גבוהים ושוק אשראי קשיח. בנוסף, משבר המהגרים וגל הטרור הנוכחי מחזקים את הפלגים הקיצוניים במדינות השונות ומגבירים את הסיכון להמשך ההתאוששות. הצמיחה במשק הסיני ממשיכה להאט כתוצאה מרפורמות ממשלתיות לטובת חיזוק הביקוש המקומי, והאטה זו משפיעה באופן ישיר על מחירי הסחורות וכלכלות משקים מתעוררים אחרים.
"הצמיחה הגלובאלית המתונה ממשיכה ללחוץ את האינפלציה למטה, זאת בנוסף למחירי הסחורות שירדו בשיעור חד בשנים האחרונות. בישראל, לחצים אלו מלווים גם ברפורמות ממשלתיות להוזלת יוקר המחייה, אשר צפויות להותיר את האינפלציה ברמה נמוכה גם לאורך מרבית 2016. לאור כל אלו אנו צופים כי גם סביבת הריבית תמשיך להיות נמוכה ברוב מדינות העולם. בארה"ב ראינו העלאת ריבית ראשונה מזה עשר שנים, אך תוואי ההעלאות צפוי להיות מתון ואיטי, כך שבסוף 2016 תעמוד הריבית בארה"ב על כ-1.25% בלבד".
בהתייחסות לאסטרטגיית ההשקעות 2016 אמר: "לאור מפת הסיכונים הגלובאלית העמוסה והתנודתיות הגבוהה בשווקים, נדרש ניהול השקעות מקצועי, המבוסס על מחקר יסודי ומקיף ומנוהל באופן דינאמי בהתאם להתפתחויות בשווקים. בכל הנוגע לרכיב המנייתי, אנו מעריכים כי השיפור הכלכלי בעולם, התמחור הסביר ביחס לרמת המכפילים ההיסטורית וסביבת הריבית הנמוכה אשר תמשיך ללוות אותנו גם ב-2016, תומכים בהמשך ההשקעה באפיק זה.
לסיום אמר בדש: "בשוק האג"ח הממשלתי אנו רואים בשנים האחרונות כי התשואה הגלומה הולכת ויורדת, זאת במקביל לעלייה מתמשכת בסטיות התקן, בעיקר בחלקו הארוך של עקום התשואות. לאור זאת, יש למקד את ההשקעה באגרות חוב ממשלתיות במח"מ קצר-בינוני תוך שמירה על רכיב נזילות גבוה. יש להמשיך ולגוון את הרכיב בחו"ל - עם אג"ח כדוגמת ממשלת ארה"ב אשר מספק תשואה גבוהה יותר ביחס לרמת הסיכון הגלומה בו. בנוסף אנו צופים כי ב-2016 יהיה ניתן לייצר תשואה עודפת באמצעות הרכיב הקונצרני, אך גם כאן נדרשת סלקטיביות ויש להתמקד בהנפקות איכותיות המגובות בבטוחות מספקות".
"לאור הסביבה הכלכלית והפיננסית הנוכחית ומפת הסיכונים הגלובאלית, עולה חשיבותם של ניהול ההשקעות האקטיבי המתבסס על מחקר מקצועי מקיף, פיזור גלובאלי רחב המאפשר הפחתת הסיכון ודינמיות גבוהה לצורך ניצול הזדמנויות בשוק".