מכבאים ועד מארגני אירועים - העבודות המלחיצות ביותר
דירוג המקצועות המלחיצים מתבסס על גורמים כמו דרישות פיזיות, סכנה ועבודה תחת ביקורת ציבורית. בהתאם, בראש הרשימה נמצאים מקצועות שעלולים לסכן חיים, אך גם יחצ"נים ושדרני טלוויזיה נכללים בה
אצל חלקנו מרבית הלחץ מקורו דווקא בבית, אך יש גם לא מעט אנשים שהלחץ בחייהם נובע בעיקר מהעבודה. באתר חיפוש העבודות האמריקאי CareerCast פרסמו דירוג של העבודות המלחיצות ביותר. הדירוג מתבסס על 11 גורמים, ביניהם הנסיעות הנדרשות, עמידה בתאריכי יעד, עבודה תחת ביקורת ציבורית, דרישות פיזיות, התנאים הסביבתיים, סכנות ואינטראקציה עם הציבור.
העבודות בראש הדירוג לרוב מערבות סכנה אישית, ובהתאם בראש הרשימה נמצאים החיילים ואחריהם כבאים. "כבאים הם קריטיים לשמירה על ביטחון הציבור. הם מכבים שריפות ומחלצים אנשים ממכוניות ובניינים שעולים באש וממצבים מסוכנים אחרים", אומרת קיילי קנסינג, העורכת של CareerCast.
1. חיילים
2. כבאים
טייסים ושוטרים הם המקצועות הבאים בתור, שגם בהם מעורבת סכנה אישית. טייסים בארה"ב משתכרים שכר חציוני של 103,390 דולר בעוד ששוטרים מסתפקים בשכר חציוני של 58,630 דולר. גם בישראל שכרם של הטייסים גבוה בהרבה מזה של השוטרים, שהצעירים שבהם משתכרים שכר בסיס של 7,700 שקל בחודש.
3. טייסים
4. שוטרים
במקום החמישי מדורג מקצוע מסוג שונה - מארגני אירועים, שאמנם לא מתמודדים עם דרישות פיזיות כמו המקצועות הקודמים ברשימה, אך עובדים תחת לוח זמנים צפוף ודרישות מתמשכות מצד הלקוחות. עבור המאמצים שלהם מרוויחים מארגני האירועים בארה"ב שכר חציוני של 46,490 דולר.
5. מארגני אירועים
מקצועות דומים, שאין בהם סכנה פיזית אך כוללים סיטואציות מלחיצות, מדורגים במקומות הבאים ברשימה, כולל מנהלי יחסי ציבור, מנהלים בכירים, שדרנים ועיתונאים. בזמני משבר איש היח"צ הוא הפנים של החברה או הגוף אותו הוא מייצג ואחראי על בקרת נזקים. בזמנים רגועים יותר, מתמודדים היחצ"נים עם איזון בין ריצוי הלקוחות לבין דעת הקהל, משימה מלחיצה בפני עצמה.
6. מנהלי יחסי ציבור
7. מנהלים בכירים
אמנם שכרם של המנהלים הבכירים לרוב מפצה על הלחץ עימו הם מתמודדים, אך הם אלו שאחראים על כל האספקטים של ניהול החברה ובסופו של דבר, על השורה התחתונה. ביצועי החברה, הצלחותיה וכישלונותיה מוטלים על כתפיהם של המנהלים הבכירים.
8. שדרני טלוויזיה
יש אנשים שמתמודדים בחן עם מצבי לחץ, ומעטים מצליחים לעשות זאת באופן יומיומי לעיני הציבור. אחד הפחדים הגדולים ביותר של מרבית האוכלוסיה הוא דיבור בפני קהל, אך עבור האמיצים והרגועים, העבודה של שדרני החדשות היא אמנם אחת מהמלחיצות אך גם אחת מהמתגמלות ביותר.
9. עיתונאים
עיתונאים נדרשים לרדוף אחרי הסקופים, להביא את הסיפורים החשובים במהירה ולהיות דרוכים וזמינים כל הזמן, כל זאת עבור שכר לא גבוה שבארה"ב מסתכם ב-37,200 דולר לשנה בלבד. נהגי מוניות סוגרות את העשירייה הראשונה. הם מרוויחים שכר חציוני של 23,210 דולר בלבד בשנה.
10. נהגי מוניות