$
מחפשי עבודה

באמצע הקריירה? הצעדים שיקדמו אתכם לשלב הבא

חזקו את כישורי המנהיגות, טפחו קשרים עם הקולגות ונהלו את התדמית הציבורית שלכם - עבור עובדים רבים הדרך להצלחה מחייבת מעבר מתפקיד זוטר לתפקיד ניהולי

שירות כלכליסט 14:1713.01.16
אתם נמצאים באמצע הקריירה, כבר יש מאחוריכם כמה שנות נסיון אך עוד לא הגעתם לשיא. מה צריכים להיות יעדי הקריירה שלכם בשנות ה-30 לחייכם? מבחינת עובדים רבים, הדרך להצלחה מחייבת מעבר מתפקיד עובד פשוט לעבר תפקיד ניהולי.

 

המומחים ממליצים לנצל את הזמן כדי לבסס את המוניטין שלכם כמנהיגים, גם בתוך החברה הנוכחית בה אתם עובדים וגם בתוך התעשייה כולה. "אנשים זוכים לקידום, נבחרים לעמוד בראש פרויקטים חשובים ונבחרים לתפקידים מכיוון שידוע שהם מעולים במה שהם עושים", אומרת ג'ניפר מקלור, יועצת ניהול וקריירה.

 

באתר יאהו פרסמו חמישה צעדים שיעזרו לכם להתייצב על המסלול לעבר הרחבת סמכויות:

 

1. חזקו את כישורי המנהיגות

כדי להדגים את פוטנציאל המנהיגות, תצטרכו לקחת על עצמכם עוד תחומי אחריות. לכן חפשו פרויקטים שיעזרו לכם להתנסות בניהול צוות, התנדבו לפקח על המתמחים או לעמוד בראש השקה של קמפיין מתוקשר. "קחו על עצמכם יותר תחומי אחריות כמנהיגים, גם אם לא תקבלו שכר ישיר על כך", ממליצה בלינדה פלוץ, קואצ'רית קריירה מניו יורק. בכך שתתאמנו על כישורי הניהול שלכם, תלכדו את תשומת הלב של הבכירים ותמצבו את עצמכם לקראת קידום.

 

2. טפחו קשרים עם שאר העובדים

מחקרים מראים שקשרים טובים במשרד מובילים לביצועים טובים יותר, ולכן משתלם בשנות ה-20 לחייכם לטפח קשרים עם שאר העובדים. אך בעשור הבא זה זמן טוב לחזק את מערכות היחסים בתחום העבודה: בעוד שארוחות צהריים משותפות והרמות כוסית מחזקות את החברות, הן לא מבססות את המוניטין שלכם כשחקנים קבוצתיים. התעניינו בקריירה של חבריכם לעבודה על ידי כך שתזמינו אותם לאירועים וכנסים של התעשייה, או אירועים מקצועיים. עצה נוספת היא לזכור לשבח את ההישגים של שאר חברי הצוות. תמיכה נדיבה עוזרת להפוך את החברים לעבודה לתומכים בקריירה שלכם.

 

הדרך להתקדמות עוברת הרבה פעמים במעבר לתפקיד ניהולי הדרך להתקדמות עוברת הרבה פעמים במעבר לתפקיד ניהולי צילום: אימג'בנק/thinkstock

 

3. וודאו שהבוסים לשעבר ממשיכים להיות בעדכם

כשאתם עוזבים עבודה, שמרו על קשר עם הבוס לשעבר והפכו אותו למנטור שלכם. אף שהוא אינו הממונה הישיר שלכם יותר, תוכלו למנף את מערכת היחסים על ידי הסתמכות על הניסיון שלו. בשלב זה המוניטין שלכם תלוי במידה רבה על ההמלצות של המנהלים הקודמים שלכם. פירוש הדבר שאתם זקוקים להמלצות נלהבות מהם - הן רשמיות והן לא רשמיות. לכן, עדכנו אותם במה שקורה איתכם ואילו תחומי אחריות אתם לוקחים על עצמכם. בצורה כזו הם יוכלו להבין כמה התקדמתם ומה הכישורים שאתם מפתחים.

 

4. נהלו את התדמית הציבורית שלכם

פרופיל הלינקדאין שלכם הוא אחד הכלים הטובים ביותר שיאפשר למנהלי כוח אדם למצוא אתכם. מכיוון שאתם לא מוגבלים על ידי המקום, אל תסתפקו בהעתק של קורות החיים שלכם, אלא השתמשו ברשת החברתית כדי לספק מבט מורחב על ההישגים שלכם. בקשו המלצות מאנשים שיכולים להעיד על הניסיון שלכם, כולל מנהלים לשעבר או עובדים שחפפתם. אתם יכולים להשתמש גם בטוויטר כדי להפגין את המומחיות שלכם, על ידי ציוץ של חדשות מהתעשייה. אפשרות נוספת היא לפתוח בלוג שיתמקד בנושא ספציפי בתוך התעשייה שבה אתם עובדים. הקפידו לפרסם לינקים לבלוג בשאר חשבונות המדיה החברתית שלכם.

 

5. שדרגו את המאמצים בתוך התעשייה

לא מספיק רק להשתתף בכנסים, נסו להנחות פאנל או להשתתף כמרצים. יתרה מכך, אתם יכולים לקחת על עצמכם תפקיד בארגון הכנס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x