$
בארץ

יפתח רון טל רוצה להישאר בתפקיד עד גיבוש הרפורמה

ל"כלכליסט" נודע כי יו"ר חברת החשמל יבקש להמשיך לכהונה שלישית, אפילו חלקית, אבל ברשות החברות הדגישו שלא יעודדו זאת. כחלון צפוי להתחיל מהיום לקדם בעצמו את הרפורמה

ליאור גוטמן 07:0120.01.16

שר האוצר משה כחלון צפוי להיפגש הבוקר עם יו"ר חברת החשמל יפתח רון טל ועם ראשי החברה כדי לגבש מסגרת עבודה לרפורמה ארגונית כוללת בה. בפגישה צפויים להשתתף בין השאר בכירי משרדי האוצר והאנרגיה. עד היום הרפורמה נוהלה בדרג של מנכ"לי משרדי האוצר והאנרגיה שי באב"ד ושאול מרידור בהתאמה.

 

אחד הנושאים שעשוי לעלות בשיחה הוא הארכת כהונתו של היו"ר רון טל, שצפוי לסיים את כהונתו ברבעון האחרון של 2016 ולהשלים רצף נדיר של שש שנות כהונה רצופות כיו"ר דירקטוריון חברת החשמל. ההערכות כרגע הן שרון טל מעוניין בקדנציה שלישית, אולם לא בהכרח בקדנציה מלאה, אלא רק כדי ללוות את השלמת גיבוש הרפורמה.

 

ברשות החברות הממשלתיות אמרו שהם לא מכירים בקשה כזו והדגישו שללא קשר לחברת החשמל הם אינם מעודדים כהונה שלישית של יו"ר, ולכן הצפי הוא שהרשות תתנגד לבקשה, אם זו אכן תגיע.

 

יו"ר חברת החשמל יפתח רון טל יו"ר חברת החשמל יפתח רון טל צילום: עמית שעל

 

בחברת החשמל הדגישו ואמרו שהנושא לא על הפרק כלל, והדיון אצל כחלון הוא רק על הרפורמה. גם במשרד האנרגיה, שאמור לאשר כל מינוי לתפקיד יו"ר החברה, לא מכירים פנייה או בקשה כזו.

 

דדליין לראשון במרץ

 

המטרה העיקרית של הפגישה בין כחלון לנציגי החברה היא ניסיון כאמור לגבש מסגרת ראשונית לרפורמה, ולהגיע עמה לבית הדין הארצי לעבודה ב־1 במרץ. ההנחיה להציג מסגרת ראשונית לרפורמה עד מועד זה, ועוד אחת מגובשת יותר עד סוף אפריל, ניתנה בשבוע שעבר על ידי נשיא בית הדין לעבודה יגאל פליטמן, לאחר שהשיחות הרשמיות בין ועד העובדים וההסתדרות למשרדי הממשלה על קיום הרפורמה עלו על שרטון. בכירי האוצר והאנרגיה כבר גיבשו מסגרת ראשונית שכוללת ויתור על פיטורי מאות עובדים בבת אחת לטובת פרישה אישית והקפאת הרעיון להפריט 20% מחברת החשמל בבורסה, אולם התכנית טרם זכתה לברכת ההסתדרות, ולמעשה נדחתה על ידי העובדים וההנהלה שרוצים לדלל במהירות את מספר העובדים בחברה, שעומד כיום על כ־12.5 אלף.

 

שר האוצר משה כחלון. מתחילים להתקדם שר האוצר משה כחלון. מתחילים להתקדם צילום: עומר מסינגר

 

אין כסף לתוספת השכר

 

אחד הנושאים הצפויים לעלות לדיון הם יכולתה של חברת החשמל לשלם לאלפי עובדיה את הסכומים שנקבעו בהסכם הקיבוצי שנערך לאחרונה בין כחלון לבין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. הסכם זה כולל תוספת שכר של 7.5% לאורך חמש שנים עם מענק חתימה של 1,000 שקל לעובד בשנה הנוכחית והבאה. מבחינת חברת החשמל, מדובר בתשלום של כ־40 מיליון שקל בשוטף ועוד 130 מיליון שקל בחישובי עלות הפנסיה לעובדים, לכל אחוז, כלומר כ־300 מיליון שקל בשוטף ועוד מיליארד שקל סך הכל, סכום שהחברה טוענת שאין בידיה.

 

בנוסף, תבקש חברת החשמל בדיון להקפיא את פעילותה במיזם הסיבים התקוע עד להיכנסו של משקיע חדש או לחילופין להגדיל אחזקותיה שם מעבר ל־50%. המועמדות להיכנס כשותפות למיזם הם סלקום ואורנג', כאשר חברת החשמל מעריכה שסך ההשקעות המיידי הנדרש הוא כ־300 מיליון שקל, סכום שאין בידיה לספק.

 

ההנחיה להציג מסגרת ראשונית לרפורמה עד 1 במרץ ניתנה בשבוע שעבר על ידי נשיא בית הדין לעבודה, לאחר שהשיחות בין ועד העובדים וההסתדרות לממשלה פוצצו

בטל שלח
    לכל התגובות
    x