בג"ץ: על רשות החברות לנמק מדוע חסרים נציגי עובדים בדירקטוריונים
ההסתדרות טענה בעתירה כי בעמידר, נתיבי ישראל ונמל אשדוד לא מונו נציגי עובדים לדירקטוריון, כפי שקובע החוק: "בדיקות רשות החברות נמשכות זמן רב מדי"
בג"ץ מתח אתמול ביקורת על רשות החברות הממשלתיות בשאלה מדוע היא "מורחת" לכאורה שיבוצי עובדים בדירקטוריונים הממשלתיים. התקנות כיום קובעות שחברה המעסיקה מעל 100 עובדים מחויבת בשיבוץ של שני נציגים מקרב העובדים בדירקטוריון. למרות ההוראות, חברות עמידר, נתיבי ישראל (מע"צ לשעבר) ונמל אשדוד סובלות מ"תת מינוי" ,כאשר הטענה היא שבדיקות רשות החברות ארוכות מדי, עם רמיזה כי יש לכאורה יד מכוונת מלמעלה שמונעת את המינויים שם.
- יוגב: "עד נבחרת הדירקטורים שליש מהמינויים נפסלו בשל זיקה פוליטית. היום זה אפסי"
- יוגב דן עם המבקר שפירא בתלונה שהגיש נגדו בכיר ברשות החברות
- התקפה על אורי יוגב בוועדת הכספים: "לא רק נצלוב אותו, נוודא שהוא הולך הביתה"
בעתירה נטען בין השאר כי רשות החברות הממשלתיות נוהגת לאסוף לכאורה מידע על המועמדים ולגבש את חוות דעתה לגביהם במשך תקופות ארוכות ובלתי סבירות, כאשר במקרים קיצוניים תקופות אלו הגיע ל-18 חודש כאשר כהונת דירקטור היא 36 חודש בסך הכל.
השופטים, בראשות נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור, מתחו ביקורת על התנהלות המדינה; הנשיאה נאור אף טענה שקיים הבדל "בין סחבת בירוקרטית לכוונת המתכוון", כלומר שיש גבול גם להתמשכות הליכי בדיקה מעבר לטווח הסביר.
בסוף הדיון קבע בג"ץ כי רשות החברות הממשלתיות תנמק תוך 60 ימים מדוע לא יבוצעו המינויים לאלתר וכן יפרט בתצהיר את מדיניות רשות החברות בנוגע למינוי נציגי עובדים. מי שיצטרך לעשות את זה הוא מנכ"ל הרשות אורי יוגב, שעומד בשבועות האחרונים תחת מתקפה של כמה שרים תחת הטענה שתפקודו בתחום מינוי הדירקטורים רחוק לכאורה מהמצופה.
מרשות החברות נמסר בתגובה: "לגביי טענת עיכובים ברשות - מעולם לא היה עיכוב ולא יהיה שום עיכוב במינוי דירקטורים מקרב העובדים, הרשות תמשיך לפעול באופן מקצועי ועל פי חוק".