$
משפט

אורנשטיין: "על ענבל אור להגיש עד מחר בצהריים בקשה להקפאת הליכים"

השופט קבע כי אם לא תוגש בקשה כזו הוא יכריע אם לפרק את אור סיטי נדל"ן או לתת צו הקפאת הליכים, בהתאם להצעה שהוגשה בפניו. עו"ד ברוריה לקנר מטעם החברה: "בימים האחרונים שוקד הצוות המקצועי של החברה על הכנת תוכנית הפעלה למשך 60 ימים, במהלכם ניתן יהיה לגבש הסדר נושים עם כל פרויקט באופן פרטני. עד מחר בצהריים נודיע אם נבקש הקפאה של 60 או 30 יום"

זוהר שחר לוי 13:0323.03.16

13:02 - השופט איתן  אורנשטיין קבע כי אור תגיש בקשה להקפאת הליכים עד מחר בשעה 13:00 בצהריים, אם לא תוגש בקשה כזו הוא יכריע אם לפרק את החברה או לתת צו הקפאת הליכים, בהתאם להצעה שהוגשה בפניו. 

 

"בפני", כתב השופט בהחלטתו, "2 בקשות נוספות בעניינה של חברת אור סיטי נדל"ן מקבוצת ענבל אור. האחת בקשה לפירוק זמני של חברת מרום סיטי והשנייה בקשה להקפאת הליכים בעניינה של החברה.קדמו לבקשות האמורות בקשה לפירוק החברה ולצידה בקשה לפירוק זמני וכן בקשה לפשיטת רגל של בעלת השליטה ולצידה בקשה לצו איסור דיספוזיציה בנוגע לנכס שנמכר על ידי בעלת השליטה למבקש הפש"ר. לאחר הבקשות שבהן לא נתתי צווי פירוק זמני – הוגשו בקשות אלה, הן הועברו לתגובת החברה אך זו לא מסרה תגובה אך התייצבה לדיון.

 

"הצבעתי בדיון בפני החברה על קשיים שניצבים לפתחה ושיש בהם לסמן לביהמ"ש באשר לצורך במינוי בעל תפקיד. במהלך ההפסקה, הובאו לפני שתי הצעות – אחת מטעם מבקשי ההקפאה ועל דעת בנק המזרחי באשר למתן צו הקפאה לתקופה של 14 יום ומתן מימון של 250 אלף שקל על ידי הבנק. במסגרתה התבקשתי לתת צו איסור דיס פוזיציה על נכסי החברות ונכסי בעלת השליטה. והשנייה בקשת החברה להתיר לה להגיש עד למחר בצהריים בקשת הקפאה – שתביא בחשבון גם מימון לתקופת ההקפאה למשך 60 יום.

 

"סבורני שמן הראוי לאפשר לחברה להציג לבית המשפט את בקשת ההקפאה תוך שהדגשתי שי לתת זמן קצר להגשת הבקשה הזו. משכך, ההכרעה בבקשות תידחה עד לאחר הגשת בקשה להקפאת הליכים שתוגש עד מחר בשעה 13:00- ככל שלא תוגש בקשה לידי החברה, אכריע בבקשות שלפניי", אמר השופט.

 

13:00 - עו"ד דן נובהארי, בא כוחה של ענבל אור: "דעתי מאוד לא נוחה שאנשים רוצים לתפור לעצמם חליפות כשאנחנו בכלל לא צד לזה. הכניסו רגל. נמשיך, אדוני הציע, החברה הקשיבה בקשב רב, הפנימה ותפעל בהתאם להנחייתו של בית המשפט. אנחנו מבקשים לאפשר להגיש בקשה מטעם החברה, בקשה מסודרת להקפאת הליכים.

 

עו"ד ברוריה לקנר ליוותה את החברה בימים האחרונים: "שום דבר לא שגרתית בתיק הזה. אני רוצה להביא מטעמה של אור סיטי את הדברים הבאים. בימים האחרונים שוקד הצוות המקצועי של החברה על הכנת תוכנית הפעלה למשך 60 ימים, במהלכם ניתן יהיה לגבש הסדר נושים עם כל פרויקט באופן פרטני. התוכנית מתגבשת בימים האחרונים אבל איננה סגורה. לאור דברי בית המשפט נפעל בנמרצות להגיש את הבקשה עד מחר בצהריים, כאשר הדבר החשוב ביותר זה הארכה של הצוות שיש צורך ב-750 אלף שקל להפעלה במשך 30 ימים לתקופת ההקפאה ו-1.5 מיליון שקל מימון ל-60 ימים. מי שצריך לתת את המימון זו בעלת השליטה, אנחנו נשב איתה עד מחר על הנושא הזה".

 

12:50 - עו"ד עפארי, המייצג את וולך, מגיש בקשת הפירוק המקורית: "בזמן ההפסקה הגענו להסכמה עם בנק מזרחי והכנ"ר – בנק מזרחי יעמיד מימון של 250 אלף שקל בתקופת ההקפאה. הצו להקפאת הליכים יינתן לחברת אור סיטי נדל"ן לתקופה של 30 יום וימונה רו"ח שילווה כנאמן. נבקש, ככל שתינתן ההסכמה, שיינתן צו האוסר על אור לבצע שינויים ביתר החברות בקבוצה".

 

12:18 - השופט איתן אורנשטיין הפסיק את הדיון לחצי שעה כדי לתת לאור "לחשוב".

  

12:10-  ענבל אור, כשהיא בוכה, לבית המשפט: "נשמעו כאן דברים נוראיים. החברה הזאת פעילה 11 שנה, אני מנהלת אותה – 16 חברות וגם חברה ציבורית. מעולם לא הייתה בעייה תזרימית וגם לא חזרו המחאות. בנק מזרחי, שאני במשך 20 שנה לקוחה שלו, כל קבוצות החברות שלי וחשבונות פרטיים - סגרו ביום ששמעו שיש חקירה של רשות המסים את כל החשבונות. אני מנהלת איתם מו"מ כל יום שיכבדו את ההמחאות. הם לא מכבדים ומחזירים על אפם. אפשר לראות יש עובדות לכך.

 

"אני סבורה, ואני יודעת כי אני מכירה ובניתי את החברה ב-10 אצבעות, כל מי שגרם לזה זה בנק מזרחי. יושב פה בנק מזרחי שלא נתן לי יום אחד של חסד, הכל הפיל והכל החזיר על אוטומט ואי אפשר להחזיר את זה אחורה. אני מבקשת מביהמ"ש, אני מנהלת מגעים עם שני גופים רציניים להכנסת תזרים חיובי, לשיתוף פעולה באחד הפרויקטים. אנחנו מנהלים מגעים עם בנקים אחרים שנתנו אור ירוק להעביר פעילות אליהם. אני מבקשת 5 ימים להשלים העברת הפעילות לבנק אחר, להציג לבית המשפט תוכנית הבראה. נצטרך לראות איך עושים את זה".

 

השופט איתן הורנשטיין היום בדיון השופט איתן הורנשטיין היום בדיון צילום: אוראל כהן

 

11:45 - נציגת העובדים, עו"ד חיות גרינברג, ציינה בדיון כי ישנה בקשה מוכנה להקפאת הליכים.

 

נציג נוסף מטעמה של אור הוסיף עוד כי נראה שהחברה היא "בת קיימא" וכי הליך פירוק זה הדבר הכי נורא שניתן לעשות – "זה לירות ברגל". לדבריו, נעשה לאור עוול. "הגברת אור", אמר, "עבדה קשה יומם וליל כדי למצוא פתרונות. יש מו"מ להכניס משקיעים, או שותף או רכישת נכס. הפעולות שנעשות הן לטובת הנושים והלקוחות, היא יכולה הייתה להתאשפז באמת".

 

השופט אורנשטיין: "נתתי לכם הרבה זמן וזה היה גבולי. הרבה זמן ולא מעט. המצב רק הוחמר. אתם תבינו - דחיתי פעם אחר פעם, מנעתי את הפירוק הזה על מנת לאפשר לזה לשרוד. תראה מה בעלת השליטה עשתה עם זה. מה אתה צריך שופט? מכרה את אותה הדירה פעמיים כדי להציל את עצמה? יש כאן מכירת חיסול, זו העדפת נושים פר אקסלנס".

 

11:20 - השופט אורנשטיין לאור: "שמעתי מנציגת העובדים שיש בקשה מוכנה להקפאת הליכים, אולי כדאי שתגישי?"

 

לפי השופט, ישנם תמרורי אזהרה רבים לחברה "כל הפעולות מראות על כך ונדרש יותר מפיקוח של בית המשפט".

 

אור הפריעה לא אחת לאורנשטיין במהלך דבריו, והוא הזהיר אותה שוב ושוב כי תחדל אחרת יפסיק את הדיון. "יש חוב של בעלת השליטה במיליוני השקלים", אמר אורנשטיין, "אני מציע לגברת אור שלא תהנהני כשאני אומר שיש לה חוב וגם שלא תהנהני כשאני אומר שבעלת השליטה נזקקת להלוואות חוץ בנקאיות. אני מקבל בקשות על סכומים שהחברה לא יכולה לעמוד בהן. אדם חושב שחברה שלו לעולם לא תתרסק והייתי במצבים כאלה לא מעט, אבל אני מסתכל בצורה אובייקטיבית וביהמ"ש צריך לשים לב גם לנושים וצריך להגן עליהן. אני מציע שתוגש בקשה להקפאת הליכים – עוד היום".

 

11:00 - בא כוחה של ענבל אור, עו"ד דן נובהארי, פתח את הדיון בבקשה להקפאת הליכים או מינוי מפרק זמני לאחת החברות של אור – מרום סיטי. "ימים מאוד קשים עוברים על החברה", אמר. "אירוע רודף אירוע, קצב האירועים גדול ורב. בשעה שהחברה מנסה להתמקד בהבראה ולמצוא פתרון מוגשים בקשות ומבקשים להצטרף". 

  

במקביל, פרש דורון אלחנני מצוות הניהול של ענבל אור, 3 ימים אחרי שהצטרף לצוות. במכתב שכתב לה נאמר: "שמחתי להירתם לצוות המקצועי יוצא הדופן של עמיתיי יזהר קנה, ליאור דגן וברוריה לקנר, יחד עם רונן צור, על מנת להשיג את התוצאה המיטבית האפשרית, שתייצר סיכוי שתמשיכי את מפעל חייך. המסקנה החד משמעית, היא מהלך אחר מזה שאת מתכוונת לנקוט. מאז הסכמת לכך, עמלו כולם להכין בקשה ותכנית הבראה ראשונית על מנת להצליח בבקשה. לדאבוני, כוונתך שלא לקיים את הסיכומים, שנודעה לנו אתמול בערב המאוחר, 15 שעות לפני הדיון בביהמ״ש, הנה הרת אסון בעבור החברה ובעבורך ואיני יכול לגבות אותה. לפיכך, אם לא תימלכי בדעתך אמנע לאלתר מלספק את שירותיי.

 

ל"כלכליסט" נודע כי הצוות הניהולי שהקימה אור אינו פעיל כבר, אף שאצל אור מכחישים זאת.

 

"זה כאילו היו אומרים לה שצריך לאשפז אותך"

 

לדברי עו"ד דן נובהארי בדיון בביהמ"ש, החברה מצויה בשלב התלבטות – יש הליך שמוצע בצד הניהולי של החברה – קיצוץ בשכר, מינוי נושאי משרה ולחזור לפעילות רגילה ובמקביל גם צד משפטי. "נכון לעכשיו התמונה", הוסיף, "לא ברורה ויש חוסר ודאות. יושבים אנשי מקצוע בחברה וחופרים במספרים ובנתונים. נכון להיום לא ניתן להציג תמונה שאומרת זה המצב. דוח 2015 עדיין לא מוכן והתמונה עדיין לא ברורה. מה שברור שהכל בפעילות שוטפת ויש מגעים והידברות מול הבנק. אם החברה תלך להקפאת הליכים זה לערוף את ראשה. זה כאילו היו אומרים לה שצריך לאשפז אותך בגלל שלא התאשפז עד היום. היא נאבקת ואל רוצה לוותר. היא נלחמת בשיניים".

 

ענבל אור באחד הדיונים המשפטיים ענבל אור באחד הדיונים המשפטיים צילום: אוראל כהן

 

השופט איתן אורנשטיין דן כבר פעמיים בענייניה של אור, הן בבקשת הפירוק הראשונה שהוגשה בעניינה והן בבקשה להכריז עליה פושטת רגל בשבוע שעבר. הבוקר (ד') השופט כבר פחות סבלני לאור בקשות הפירוק שהוגשו במהלך השבוע האחרון לפתחו והן בקשות להצטרף להליכים בשל חובות של החברה כלפי רוכשים שונים.

 

"המצב השתנה", אמר אורנשטיין, "יש עכשיו בקשות חדשות והן מצטרפוץ לבקשה נגד עוד חברה מהאשכול ויש גם בקשה לפשיטת רגל. לא ביקשתם תגובה ולא ביקשתם ארכה. אתם לא מגובשים. מה עמדתכם? נושים מציגים המחאות שחוללו והיה מספיק זמן להתארגן ולכאורה יש להם עילת פירוק. יש אי פירעון חובות עצום, בקשה לפשיטת רגל, השתנו הנסיבות. אדוני רואה – עוד ועוד ועוד. המצב לא רק שלא השתפר אלא התדרדר".

 

לדברי בא כוחה של אור, יש שווי נכסים רב לפרויקטים של אור ויש משקיעים רבים שמעוניינים להצטרף ולהשקיע בחברה. "בימים האחרונים יש עלייה לרגל, פוקדים אנשי עסקים מהרמות הכי גבוהות – מהקבוצות הכי גדולות – מתעניינים בעניין רב בפרויקטים. אנחנו רוצים לבוא עם הצעה סדורה. לא ב'חפלפ'. בנק מזרחי סגר את הברז, יש כאן קיפאון הכי קפוא שיש, יותר מזה אין. זה מצב מאוד לא בריא. אנחנו צריכים זמן חסד".

 

"החברה עושה כל טעות אפשרית"

 

באי כוחו של אברהם וולך, מגיש הבקשה הראשונה, עוה"ד אלעד עפארי ואבנר כהן, ביקשו להוציא צו הקפאת הליכים לחברה. "נוצר מצב אבסורדי", אמר עו"ד עפארי, "במקום שחברה אחראית תגיש בקשת הקפאה אבל במקום זאת היא עושה כל טעות אפשרית. אנחנו מתוך אחריות. אנחנו לא רוצים לגרום נזק לחברה".

 

השופט אורנשטיין: "מי יהיה ערב לתוצאות הקפאת ההליכים? למימון? זה מאות אלפים אם לא יותר. מי ישא בהוצאות האלה? בפירוק לא צריך את זה. ברגע שיש הקפאת הליכים יש אחריות של ביהמ"ש. אני כבר שופט זה זקן. זה לא יהיה. ברגע שיהיה הקפאת הליכים כל נושה ידע שהוא מוגן אבל לא במצב כזה. מרגע הקפאת הליכים צריך להיות כיסוי".

 

עו"ד כהן: "לטענת החברה יש לה כיסוי. ביקשנו לפני מספר שבועות מינוי מפרק זמני. לביהמ"ש יש סמכות כשיש בקשה עומדת למינוי מפרק או הקפאה – מינוי נאמן. הנסיבות כאלה הן המצב היום הוא מצב בלתי נסבל ואנחנו באמת ובתמים סבורים שבמצוקה שהחברה נקלעה אליה, כשעו"ד מצהיר שפלא בעיניו שבעלת המניות עדיין לא התאשפזה – שזה נס שלא קרה. אני מבין שיש פה התעקשות בשום אופן לא להכפיף עצמם לבית המשפט ואנחנו מאוד מוטרדים מכך. ככל הנראה זה משום שיש שם דברים שעשויים להתגלות לבעל תפקיד, דברים חמורים כמו שראינו כאן כבר בעבר. נסיבות העניין מצדיקות מינוי בעל תפקיד".

 

בא כוחו של מגיש בקשת הפירוק הנוסף, עו"ד אביחי ורדי חזר גם הוא על הבקשה למינוי מפרק זמני וציין: "הכישלון מהדהד. אי אפשר לנטוע באנשים תקוות שאי אפשר לקיים".

 

בא כוח בנק מזרחי, עמית פינס: "צובעים בצבעים עליזים את המציאות הגומה שבה החברה נמצאת. כל יום שהחברה עוברת בלי פיקוח של ביהמ"ש נגרם זנק שיש לו אפקט שהולך ומתפזר לאוכלוסיות נוספות של נושים. מיום ראשון חזרו חיובים של 1.2 מיליון שקלים. זה מכרסם בנכסים שלה מדי יום. הבנק יכול לשבת בשקט ולחכות לראות מה יהיה ובסוף לפרוע את הנכסים שמשועבדים אבל לבנק יש אחריות ציבורית להאיר על מה שקורה ולהאיר על כך שיש העדפות נושים. ראינו את זה בבקשה לפשיטת רגל שבה נמכרה פעמיים אותה הדירה.ביהמ"ש צריך לקחת פיקוח על המצב".

 

נציגת רשות המסים בדיון ציינה עוד כי בקרוב תצא שומה בקשר ל-4 פרויקטים בגובה 13 מיליון שקלים, לאלה מצטרף סכום של כ-4 מיליון שקלים שומה שכבר יצאה על פרויקטים אחרים. "ביחד", כך לדבריה, "מדברים על סכום של 17 מיליון שקלים וזה עדיין לא הסוף מבחינת השומה. בא כוח החברה ציין על מצב החברה ואנחנו מנסים ללמוד אותה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x