$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

אחרי יותר משנה על המדף: הצעה לרכישת כתר ב־1.5 מיליארד דולר

שש קרנות ניגשו לשלב הלא מחייב במכרז לרכישת יצרנית הפלסטיק של האחים סגול, שמקווים לקבל תמורתה כ־2 מיליארד דולר. הקרן הבינ"ל CVC הגישה את ההצעה הגבוהה ביותר — 1.55 מיליארד דולר. אייפקס ו־BC פרטנרס הגישו הצעות גם כן

גולן חזני 07:1630.03.16

תהליך מכירתה של חברת כתר פלסטיק מתקדם לקראת השלב הסופי. ל"כלכליסט" נודע כי קרן ההשקעות הבינלאומית CVC Capital Partners הגישה את ההצעה הגבוהה בותר בשלב הלא מחיייב של המכרז — 1.55 מיליארד דולר.

 

כמו כן ניגשו למכרז גם הקרנות BC Partners, Bain Capital, אייפקס לונדון — שפעילותה בארץ מנוהלת על ידי זהבית כהן, קרן השקעות בבעלות בנק ההשקעות גולדמן זקס וקרן קרלייל קפיטל. BC Partners ואייפקס הגישו הצעות מעט נמוכות משל CVC. מדובר בהצעות שעוד לא עברו בדיקת נאותות.

הכנסות של מיליארד דולר

 

כתר פלסטיק היא אחת החברות המובילות בייצור ושיווק מוצרי פלסטיק לבית ולגינה — בארץ ובעולם. לחברה 29 מפעלים ברחבי העולם, תשעה מתוכם בישראל, והיא מעסיקה למעלה מ־4,000 עובדים, מתוכם 1,500 בישראל. בשנה החולפת רשמה החברה צמיחה של כ־40% בהכנסות שהסתכמו בכמיליארד דולר.

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", האחים סמי ויצחק סגול, שמחזיקים יחדיו בכתר פלסטיק, דורשים 2 מיליארד דולר תמורת מלוא אחזקותיהם. האחים העמידו את החברה למכירה לפני כשנה, אך עד כה לא התקבלו הצעות קונקרטיות או רציניות מספיק ועל כן הם החליטו למכור את החברה באמצעות מכרז.

 

האחראי על המכרז, שמנהל אותו יחד עם בנק רוטשילד, הוא יונתן קולודני, לשעבר מנכ"ל מקינזי ישראל וכיום האיש המשפיע ביותר בכתר. לאחר המכירה, אם תצא לפועל, קולודני עשוי להתמנות לתפקיד מנכ"ל החברה.

 

מקורבים לחברה כבר הביעו דאגה מהאפשרות שאם החברה בסופו של דבר אכן תימכר ל־CVC, הפעילות של כתר בארץ תצומצם והמטה יועבר לאירופה — שם מתנהלת עיקר פעילותה של CVC.

 

מימין: האחים יצחק וסמי סגול. החליטו למכור את החברה במכרז מימין: האחים יצחק וסמי סגול. החליטו למכור את החברה במכרז צילום: אביב חופי

 

הקרן ששולטת בפורמולה 1

 

ל–CVC אין כיום השקעות בישראל, וגם מעולם לא היו לה, אולם לפני כשנה היא ניהלה מגעים להצטרפות למכרז לרכישת השליטה בכלל ביטוח. הקרן היתה הגוף המערבי הרציני ביותר שהתכוון לגשת למכרז. היא ביצעה בדיקות נאותות שונות, אולם לבסוף החליטה לסגת ברגע האחרון ולא להגיש הצעה.

 

דונלד מקנזי, מנכ"ל ומייסד הקרן CVC Capital Partners דונלד מקנזי, מנכ"ל ומייסד הקרן CVC Capital Partners צילום: בלומברג

 

לטענת מקורבים, הקרן נסוגה בשל דרישות לא סבירות בעיניה שהעמידה המפקחת על הביטוח דורית סלינגר, וכן בשל חוסר הוודאות לגבי הדרישות החשבונאיות סולוונסי 2 — תקנות רגולטוריות בינלאומיות שאמורות להביא לחיזוק הונן של חברות הביטוח ונושאות עימן אפשרות עתידית להשקעה נוספת בכלל מצד הרוכש.

 

לקרן הבינלאומית, שמנהלת נכסים בהיקף של כ־45 מיליארד יורו, יש שורה של אחזקות בחברות ענק גלובליות, ביניהן חברת התיקים והמזוודות סמסונייט, חברת ההימורים הבריטית סקיי בט, חברת הטלפוניה השוויצרית סנרייז וחברת התרופות האיסנלנדית אלבוגן.

 

אולם האחזקה המניבה ביותר של הקרן היא חברת מירוצי המכוניות פורמולה 1. הקרן מחזיקה ב־68% ממניות החברה, שהניבו לה רווח נקי של יותר מ־10 מיליארד יורו בעשור האחרון.

 

השותף של הקרן בפורמולה 1 הוא ברני אקלסטון, המייסד האגדי של ליגת מרוצי המכוניות, שהביע בעבר את תמיכתו במעשיו של הצורר הנאצי אדולף היטלר. ב–2009 הוא צוטט בעיתון הבריטי דיילי מייל כשאמר כי "הדיקטטור הנאצי ידע לגרום לדברים לקרות", תוך שהוא מאשים את היהודים במשבר הפיננסי שפרץ שנה לפני כן.

 

נשיא הקונגרס הציוני העולמי רון לאודר התייחס בחריפות לדבריו של אקלסטון. "ברני אקלסטון לוחץ על דוושת הגז ונוסע במלא המהירות לכיוון הלא נכון. זה שהוא מברך את היטלר וסדאם חוסיין זה מסוכן ומעמיד בספק את העקרונות הבסיסיים ביותר של הדמוקרטיה המודרנית.

 

"ההתבטאויות האלה חייבות להיות מגונות במלוא התוקף על ידי ראשי פורמולה 1, הקבוצות שמשתתפות בליגה וגם המדינות המארחות. כולם צריכים להשעות את שיתוף הפעולה עם אקלסטון ולקרוא לו להתפטר. אדם שמפגין תיעוב לדמוקרטיה, אסור לו לנהל כזה ענף ספורט פופולרי ובינלאומי".

בכתר סירבו להתייחס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x