מתכננים את הטיול השנתי לחו"ל? היעדים האלה הוזלו השנה
חולמים על טרק באוסטרליה או טיול בספארי? השנה זה יכול להיות אפשרי, הודות להתחזקות הדולר. לאן עוד כדאי לנסוע, ואיפה ישראל בדירוג?
זוהי שנה טובה למטיילים ולנופשים המוגבלים תקציבית. הדולר התחזק בעולם כולו ושילוב בין שער חליפין טוב ומחירים טובים הופכים את המקומות הבאים ליעדים מומלצים.
קנדה
בשנה שעברה הדולר הקנדי צנח את מתחת ל-72 סנט אמריקאי לראשונה מאז 2004. על אף ההתאוששות ההדרגתית, עדיין הוא שווה לכ-75 סנט. מי שחפץ לבלות ימים מספר במדינה ישמח לגלות שבתי המלון במונטריאול ובטורונטו הורידו משמעותית את התעריפים.
אוסטרליה
אם תכננתם מתישהו לנסוע לאוסטרליה, כעת הוא הזמן. הדולר האוסטרלי ספג מכה חזקה ב-2015 וצנח לשיא של 6 שנים. כעת הוא עומד על כ-76 סנט. למרות הנתח הנכבד מהתקציב שהולך על טיסות, הרי שהחיסכון המגיע עם דולר חזק מפצה חלקית על כך.
רוסיה
מיתון עמוק וצניחה חופשית במחירי הנפט ממשיכים לכווץ את ערכו של הרובל והוא כבר הגיע לשפל היסטורי. משמעות הדבר היא שמבקרים ברוסיה משלמים כעת מחצית המחיר מבעבר תמורת כל דבר החל מבתי מלון וכלה בכוס קפה או המבורגר במקדונלדס.
פולין
המציאה הטובה ביותר כעת באירופה היא ורשה, בירת פולין. מבקרים המבקשים לסייר בעיר העתיקה היפה ייהנו מבתי מלון ומסעדות זולים במיוחד, ויכולים לצפות להוציא לא יותר מ-25 דולר ליום על מלון, תחבורה, בידור, מזון ואטרקציות. גם חברת התעופה הלאומית LOT מוזילה טיסות לקרקוב וליעדים אחרים.
מערב אירופה
נוסעים המתכוונים להביא דולרים לגוש היורו, ייהנו משערי החליפין הטובים ביותר מאז 2003. הדולר כרגע שווה 0.90 יורו וכלכלנים צופים שהמטבעות יגיעו לשוויון בתוך שנה.
הערים הזולות ביותר למחזיקי דולרים הן: סנטוריני, יוון; טנריף, ספרד; ליסבון, פורטוגל; ולטה, מלטה; אתונה, יוון; נאפולי, איטליה; ומדריד, ספרד.
וינה רשמה את הירידה הגדולה ביותר במחירי לינה – 26% ל-130 דולר ללילה.
סין
קריסת הבורסות בסין בשנה שעברה טלטלה מדינות ברחבי העולם וההאטה הכלכלית במדינה עדיין מופיעה כמעט מידי יום בכותרות.
פועל יוצא חיובי הוא שכעת נסיעה לסין זולה בהרבה והמחירים באתרי התיירות הידועים כמו בייג'ין ושנגחאי צנחו פלאים, שלא לדבר על יעדים פחות פופולאריים כמו שיאן. הן הוכתרו כערי התיירות הזולות בעולם ל-2016 במדד Price of Travel.
וייטנאם
דרום-מזרח אסיה מציעה כמה מהיעדים הכדאיים ביותר לטיולים, וייטנאם היא אחת המקומות החמים מבחינה זו והאנוי והו צ'י מין הן הזולות ביותר.
יעדים תוססים אלו מאפשרים לתיירים למתוח את הדולר שלהם וליהנות מחוויה אותנטית. ישנם מלונות זולים רבים, ודוכני המזון כדאיים במיוחד. אפשר לשהות בעיר בתקציב של 20 דולר ליום בלבד.
דרום אפריקה
טיול ספארי עשוי להיות בר השגה השנה. הדולר האמריקאי חזק מאד מול הראנד הדרום אפריקאי, מה שאומר שאפילו מלונות הספארי היוקרתיים הם ברי השגה למחזיקי דולר. למשל שהייה ב-Jock Safari Lodge בפארק קרוגר הידוע תעלה 356 דולר ללילה וכוללת שני טיולי ג'יפים.
ברזיל
כלכלתה של ברזיל שברירית במיוחד היות שהיא מסתמכת על ייבוא חומרי גלם מסין. ערך המטבע הברזילאי צנח ב-30% בשנה שעברה. על פי מדדי התיירות השונים, מחירי בתי המלון צנחו בשיעורים דו-ספרתיים בריו דה ז'ניירו ובסאו פאולו לעומת 2015.
(לעומת זאת, ארגוני הבריאות ממליצים לנשים בהריון ולאנשים בעלי מערכת חיסונית חלשה להימנע מביקורים באזורים שבהם יש יתושי זיקה).
תאילנד
מדינה זו היא גן עדן לתרמילאים זה עשורים רבים בשל מחיריה הזולים. החוב הגדול של המדינה שומר על רמת מחירים נמוכה והערים צ'נג מיי, בנגקוק ופוקט נחשבות כדאיות במיוחד.
ואיפה עומדת ישראל במדדים?
במדד Price of Travel, מופיעה תל אביב במקום ה-11 עם עלות של 74.71 דולר ליום לתייר, מייד אחרי אדינבורו ולפני רומא.
בדירוג המדד לערי המזרח התיכון, ניצבת ישראל במקום ה-11 עם התיאור הבא:
"תל אביב היא עיר מאד אירופאית, כך שהגיוני שהמחירים בעיר החוף דומים לכל עיר מסיבות אירופאית. ביקור בירושלים ובערים אחרות עולה פחות ליום, כך שמבחינת תקציב, ישראל לא אמורה להיות בעייתית במיוחד עבור מטיילים מוגבלי- תקציב. האלכוהול בישראל הפך ליקר למדי בשל העלאת מס האלכוהול, כך שזה מקום טוב להתנזר בו מאלכוהול".