פרקליטות המדינה: לשרה נתניהו יש זכות ערעור על פס"ד בעניין מני נפתלי
לפי הפרקליטות עילת התביעה שהגיש אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה הנוגעת להתעמרות בעבודה סבה כולה סביב אשת ראש הממשלה - ולכן נתניהו היתה צריכה להיות מלכתחילה צד בתביעה, ולא עדה בלבד
פרקליטות המדינה מגיבה היום (ה') על בקשתה של רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, לערער על פסק הדין בעניין אב הבית לשעבר מני נפתלי אף שאינה צד להליך, ולפיה יש לה זכות ערעור.
קראו עוד בכלכליסט:
- מני נפתלי: מטרת הערעור של שרה נתניהו היא "להטיח בי השמצות פרועות"
- ביה"ד דחה את בקשת שרה נתניהו לפסילת השופטת בתיק גיא אליהו
- המדינה על בקשת שרה נתניהו לפסול השופטת בתיק גיא אליהו: "אין עילה"
הן הפרקליטות והן נפתלי ערערו על פסק הדין. במקביל, גם נתניהו עצמה, שספגה ביקורת חריפה מצידו של בית הדין, ביקשה לערער אף שלא הייתה צד בהליך, אלא עדה בלבד.
לפי הפרקליטות, לנתניהו קמה זכות ערעור. בתגובה מצוין כי לו הייתה מתנהלת תביעה ישירה בין נפתלי לבין נתניהו הייתה נתקלת התביעה בשאלת הסמכות, מן הטעם שלא מתקיימים יחסי עובד ומעסיק בין השניים. הדברים, כך נאמר בתגובה, מקבלים משנה תוקף משעה שאין חקיקה מסדירה המגדירה עילת תביעה עצמאית של התעמרות בעבודה.
"בעניינו", נכתב עוד לבית הדין הארצי לעבודה, "ההליך בכל הנוגע לעילת התביעה הנוגעת להתעמרות בעבודה – סב כל כולו על טענות המכוונות נגד נתניהו. הזכות לערער לא נשענת על כך שנתניהו הייתה עדה בתיק, אלא על כך שבנסיבות התיק ונוכח פסק הדין של בית הדין קמא, היה על בית הדין קמא לצרף את נתניהו כצד דרוש בתיק שבפניו".
מעון ראש הממשלה. ההליך בכל הנוגע לעילת התביעה הנוגעת להתעמרות בעבודה – סב כל כולו על טענות המכוונות נגד נתניהו" צילום: גיא אסיאג
"מצב שבו אישיות בעלת מעמד ציבורי כאשת ראש הממשלה פותחת במתקפה אישית משולחת רסן על מותב בית הדין, במסגרת ערעור שמלכתחילה לא יכול להיות מוגש על ידה, הוא מצב פסול מיסודו ופוגע בשלטון החוק", נכתב בתגובתו לבית המשפט.