$
בארץ

נסללה הדרך להגבלת תקופות כהונה של מנהלי בתי חולים ומנהלי מחלקות

ביה"ד לעבודה דחה בקשת ארגון רופאי המדינה להוציא צו שימנע את ההסכם בין נציגי המדינה לההסתדרות הרפואית. כהונת מנהלי בתי חולים ובכירים במערכת הבריאות תוגבל ל-13-12 שנים

ספי קרופסקי 15:5008.05.16

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב דחה היום (א') את בקשת ארגון רופאי המדינה להוציא צו מניעה למגעים על הסכם להגבלת כהונת מנהלים במערכת הבריאות הממשלתית, ובכך סלל את הדרך לחתימה על ההסכם בין נציגי המדינה לבין ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י).

 

לפי ההסכם שעתיד להיחתם, מנהלי בתי חולים ממשלתיים יכהנו לתקופות של עד 13 שנה שיורכבו משנת ניסיון אחת, וכן שתי קדנציות בנות 6 שנים כל אחת. מנהלי בתי חולים שישלימו את כל 13 השנים יוכלו לבחור בין שני מסלולים – האחד, לשוב לתפקיד ניהולי בבית החולים בתנאים של מנהל בית חולים והשני, לפרוש עם סל הטבות.

 

מנהלי מחלקות בבתי החולים יכהנו לפי ההסכם לתקופות של עד 12 שנה שיורכבו משנת ניסיון וכן שתי קדנציות בנות 5 ו-6 שנים. מנהלי מחלקות שיכהנו 12 שנים ולא יקודמו לתפקיד בכיר יותר, יוכלו לשוב לתפקיד של מנהל יחידה עם תנאים של מנהל מחלקה. אם יכהנו רק 6 שנים בתפקיד, יוכל לשוב לתפקיד של מנהל יחידה או מנהל שירות ללא תנאים של מנהל מחלקה.

 

ההסכם לא מחייב את רוני גמזו

 

ההסכם שעתיד להיחתם לא יחול על מנהלים נוכחיים שכבר שובצו לתפקידם. כך לדוגמה פרופ' רוני גמזו שמונה למנהל בית החולים איכילוב בשנה שעברה ייהנה מתקופת כהונה שאינה מוקצבת בזמן, אלא אם יחליט על דעת עצמו לבקש מנציבות שירות המדינה להקציב את כהונתו.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: מיקי אלון

 

לעומת זאת, ההסכם החדש יחול על 4 מינויים שאושרו בעת האחרונה וזאת לאחר שהוכנסו למכרזים הרלוונטיים הערה ברגע האחרון, הקובעת כי ההסכם יחול על בעלי התפקידים החדשים. מדובר בד"ר מיקי דודקביץ' שמונה למנהל בית החולים הלל יפה בחדרה, פרופ' שמוליק הירשמן שמונה למנהל בית החולים לב השרון, פרופ' חיליק לבקוביץ' שמונה למנהל בית החולים באר יעקב-נס ציונה וד"ר ורד עזרא שמונתה לראש מינהל הרפואה במשרד הבריאות. גם מנהל בית החולים שיבא הבא, שצפוי להיות מ"מ הנוכחי, פרופ' יצחק קרייס, יכהן במשך תקופה קצובה.

 

החלטה עקרונית בנוגע להגבלת הקדנציות של בכירים במערכת הבריאות הממשלתית התקבלה על ידי הממשלה בספטמבר 2014, ומאז התקיימו מגעים בנוגע לפרטי הנוהל בין משרד הבריאות, נציבות שירות המדינה והממונה על השכר במשרד האוצר מצד המדינה, לבין ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י).

 

פתח לדון על ההסכם העתידי בערכאות אחרות

 

ארגון רופאי המדינה הנחשב לגוף אופוזיציוני בתוך הר"י התנגד להסכם וביקש להוציא נגד המגעים בעניינו צו מניעה לבית

הדין האזורי לעבודה, בקשה שכאמור, לא התקבלה. יחד עם זאת, הותירה השופטת שרון אלקיים פתח לדון על ההסכם העתידי בערכאות אחרות שבהן נידונים תיקים שעניינם התנגדות גורמים שונים בהסתדרות הרופאים למדיניות היו"ר, ד"ר ליאוניד אידלמן. "הסכם כזה, ככל שייחתם, מחליש את הרופאים המנהלים ומונע אופק קידום אמיתי", אמר היום יו"ר הארגון, ד"ר נמרוד רחמימוב. "המרוויח העיקרי ממנו יהיה משרד האוצר שיוכל לקצץ באין מפריע ואת המחיר האמיתי ישלמו המטופלים בבריאותם".

 

עד כה, מנהלי בתי חולים ובעלי תפקידים בכירים אחרים במערכת הבריאות הממשלתית כיהנו ללא הגבלה כלשהי, חלקם למעלה מ-20 שנה ועד הפנסיה. ההצעה אמורה לפתור את אחת הבעיות הקשות של ניהול המערכת על ידי משרד הבריאות, שכן במצב הנוכחי מנהלי בתי החולים כמעט ואינם ניתנים להחלפה ונוצרות מעין ממלכות של כל מנהל בבית החולים, עד כדי כך שנוצרים עימותים בין המנהלים – שהם עובדי מדינה הכפופים להוראות הנציבות ומשרד הבריאות – לבין הרגולטור הממונה עליהם. הגבלת הקדנציות תאפשר גם רוטציה בין המנהלים וגם קידום של רופאים צעירים לתפקידי ניהול שלמעשה כמעט חסומים בפניהם היום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x