מנוע שאוהבים כאן: קטן וחזק
שברולט מאליבו מצוידת במנוע 1.5 ליטר שמצליח להפיק 160 כוחות סוס ‑ ובשקט
בפרסומת של שברולט מאליבו החדשה בחור אחד טוען שמאליבו מזכירה לו ב.מ.וו, ובחור אחר אומר שלעיצוב שלה יש קווים איטלקיים. שניהם טועים. שברולט מאליבו מזכירה יותר מהכל את הדורות הקודמים של שברולט מאליבו. ובצדק ייצרו אותה כך, שכן בארצות הברית מאליבו היא רב־מכר. מבחינת שוק הבית העיקרי של שברולט, מאליבו לא צריכה להתחנף ליצרנים אחרים, ובטח לא לנסות ולחקות אותם.
עם זאת, לשוק בישראל כללים משלו, ויבואני הרכב צריכים את עצמם לטעם הישראלי. במקרה של מאליבו, מדובר בשוק מכוניות המנהלים העממיות. בקטגוריה זו הנשק של יונדאי הוא הנעה היברידית; לטויוטה יש אוונסיס עם מנוע קטן במחיר נמוך; ולשברולט יש מנוע טורבו. בקטלוג של שברולט בארצות הברית קוראים לו בפשטות "מנוע בעל נפח קטן", אך המנוע של מאליבו מפתיע לטובה. מאוד. הוא מפיק 160 כוחות סוס מנפח של 1.5 ליטרים, הוא שקט, הוא נמרץ וגם, במפתיע, חסכוני.
יתרון נוסף של מאליבו הוא הגודל: מאליבו היא מכונית ענקית, המשתרעת על כמעט חמישה מטרים. במושב האחורי שלה ניתן כמעט למתוח רגליים. למי שמסיע מאחור נוסעים, גם כאלה שמתנשאים לגובה של יותר ממטר שמונים, מדובר בתכונה חשובה.
תא הנוסעים אמנם גדוש בגאדג'טים, כולל מערכת המאפשרת חיבור לאייפון, אך איכות הפלסטיקה אינה גבוהה. בארצות הברית ניתן לרכוש את מאליבו בגימור הכולל לוח מחוונים יותר נעים למגע. מעבר לכך, מאליבו אמנם מהווה שדרוג ניכר בהשוואה לדורות הקודמים, אך איכות הנסיעה על משטחים משובשים עדיין אינה טובה כמו ברמה אירופית. עם זאת, לשיוט למרחקים ארוכים, מאליבו היא מכונית מצוינת.
לסיכום, במשך שנים רבות מכוניות שברולט לא הצליחו להתברג בשוק הישראלי בגלל היעדר חידושים טכנולוגיים, כגון מנועים יעילים. כעת, הודות לזינוק הטכנולוגי של שברולט, מאליבו הופכת לדגם בעל סיכויי הצלחה גבוהים בשוק מכוניות המנהלים.
שברולט מאליבו
מנוע: בנזין, נפח 1,490 סמ"ק, הספק מרבי 160 כ"ס, מומנט מרבי 25.5 קג"מ.
ביצועים: מהירות מרבית 210 קמ"ש, זינוק ל 100 קמ"ש 9.5 שניות
בטיחות: 10 כריות אוויר, טרם נבחנה במבחן ריסוק פומבי
קבוצת זיהום: 5
מחיר: 160 אלף שקל