ועדת השרים הפילה הצעה לתקצוב רשויות דיפרנציאלי
הצעת החוק של חברי הכנסת קארין אלהרר וחיים ילין מיש עתיד ביקשה לקבוע מנגנון חדש לאופן בו המדינה משתתפת בתשלום על שירותי רווחה ברשויות המקומיות, לפי מפתח של אשכול חברתי־כלכלי, כך שרשויות חלשות מאשכולות סוציו־אקונומיים נמוכים יקבלו יותר ורשויות חזקות יקבלו קצת פחות
ועדת השרים לענייני חקיקה הפילה אתמול הצעת חוק של חברי הכנסת קארין אלהרר וחיים ילין ממפלגת יש עתיד לתקצוב דיפרנציאלי של עיריות בתקציבי רווחה. הצעת החוק ביקשה לקבוע מנגנון חדש לאופן בו המדינה משתתפת בתשלום על שירותי רווחה ברשויות המקומיות, לפי מפתח של אשכול חברתי־כלכלי, כך שרשויות חלשות מאשכולות סוציו־אקונומיים נמוכים יקבלו יותר ורשויות חזקות יקבלו קצת פחות.
כיום משתתף משרד הרווחה במימון של 75% משירותי הרווחה ברשויות כשהאחרונות מחויבות במימון בשיעור של 25% מהתקציב לפי עיקרון של מאצ'ינג, כלומר המדינה משלמת את חלקה רק לאחר שהרשות משלמת את שלה. מצב זה הוביל למקרים בהם רשויות חלשות לא עמדו בתשלום וכתוצאה מכך לא זכו לתקציב מהמדינה. לפני עשור מתח מבקר המדינה ביקורת על השיטה בדו"ח שעסק בהיעדר שוויון בתקצוב שירותי הרווחה ברשויות המקומיות.
לפי ההצעה, אשכול חברתי־כלכלי 1 עד 4 (החלש ביותר) היה נהנה מ־90% תקצוב מהמדינה לפחות, אשכול חברתי־כלכלי 5 ו־6 היה מקבל 80% לפחות, אשכול חברתי־כלכלי 7 ו־8 היה מקבל 75% ואשכול חברתי־כלכלי 9 ו־10 היה מקבל השתתפות של 70% מהמדינה.
ח"כ אלהרר מסרה כי "לממשלת ישראל יש כסף ובדיוק כמו שהכסף הזה מגיע להתנחלויות הוא צריך היה להגיע גם לטובת העיריות והרשויות המקומיות".