יישב עוד? הפרקליטות מבקשת להחמיר את עונשו של קובי פרץ; במקביל הוא מבקש לדחות את כניסתו למאסר
"העונש אינו הולם את חומרת המעשים", מסרו בפרקליטות בערעור שהוגש לביהמ"ש המחוזי בת"א. על פרץ, שמבקש בינתיים לדחות את עונשו על מנת לערער, נגזרו שנתיים מאסר בפועל, 18 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 175 אלף שקל
הפרקליטות הגישה הבוקר (ד') ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב על היקף עונשו של הזמר קובי פרץ שהורש בעבירות מס בהיקף של 5.8 מיליון שקל. "העונש אינו הולם את חומרת המעשים". במקביל, פנו היום באי כוחו של פרץ בבקשה לדחות את כניסתו למאסר בשבועיים, לצורך הגשת ערעור.
- ביהמ"ש גזר שנתיים מאסר בפועל על קובי פרץ
- הטעות של קובי פרץ
- קובי פרץ לביהמ"ש: "נענשתי כי היה לי אמרגן שזרק אותי מתחת לגלגלים של האוטובוס"
על פרץ, שהורשע בבית משפט השלום בתל אביב בעבירות מס ונידון בחודש שעבר לשנתיים מאסר בפועל, 18 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 175 אלף שקל. לאחר מתן גזר הדין הבהיר סנגורו של פרץ, עו"ד דורון ברזילי, כי מדובר "בתוצאה קשה" וכי הכוונה היא לערער על ההחלטה. עו"ד ברזילי הוסיף כי "המסע של פרץ להוכחת חפותו טרם הסתיים. מרשנו חולק על הכרת הדין וכן על גזר הדין ופניו לערעור".
עם זאת,מבקשת פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) דווקא להחמיר בעונשו כשלפי הערעור שהוגש היום בית משפט השלום שגה כשקבע מתחם ענישה שבין 16-40 חודשי מאסר בלבד. "מתחם הענישה שקבע בית המשפט", נכתב בערעור שהוגש על ידי פרקליטות המחוז, עו"ד ליאת בן-ארי שווקי, "אינו הולם את הערך החברתי אשר נפגע מביצוע העבירות, את החומרה המאפיינת את טיב העבירות שבוצעו על ידי פרץ ונסיבות ביצוען, כמו כן מתחם הענישה אינו מיישם נכונה את מדיניות הענישה הנהוגה". לפי הפרקליטות, מתחם הנישה ההולם הוא בין שנתיים ל-4 שנות מאסר בפועל ואילו בית משפט השלום שגה כשגזר על פרץ עונש מאסר בחלקו התחתון של מתחם הענישה.
"לחובת פרץ עומדות נסיבות מחמירות המצדיקות את גזרת עונש המאסר ברף העליון של המתחם", מוסיף הערעור, "גם בית משפט השלום בגזר דינו, פרס את התמונה הראייתית החמורה ותיאר את החומרה העולה ממעשיו של פרץ ואת הנסיבות המחמירות שהתקיימו בביצוע העבירות".
בין היתר מצוין בכתב הערעור כי פרץ לא השיב את מחדליו מול רשויות המס והמשיך לנהל הליך אזרחי מולן תוך שימוש "בטענה הכוזבת לפיה הוא קיבל סכום מזערי של הכנסות". "בנסיבות העניין", נכתב עוד, "העדר תשלום מס בזמן אמת והעדר הסרת מחדלים בכל התקופה הרלוונטית מאז בוצעו העבירות ממשיך ומעצים את הנזקים שנגרמו לקופת המדינה מחד גיסא, ואת היעדר נטילת האחריות של פרץ על מעשיו מאידך גיסא". לשיטת הפרקליטות, העובדה שהמחדל לא הוסר עד היום, מהווה שיקול כבד להחמרה בעונשו של הזמר.
עוד לפי הערעור, ראוי להשתמש במקרה של פרץ בעקרון של "הרתעת רבים" והדבר אף מחייב זאת נוכח טיב המעשה וסוג העבירה. "המדובר בעבירה שטומנת בחובה נזק קשה למנגנון הפיקוח ונזק לקופת המדינה שנגרמו בזמן ביצוע העבירה, נזק שלא תמיד ניתן לאמוד ולרפא, ולא תמיד תוכל החברה לספוג ולהכיל. כך שההתמודדות המועדפת היא מניעת ביצוע עבירות מעין אלו, על ידי הטלת עונשים כבדים והרתעת הרבים".
עוה"ד יעקב וינרוט, עמית חדד, אושר רובינגר ואילן טננבאום המייצגים את קובי פרץ בערעורו מסרו בתגובה כי "גזר הדין שניתן נגדו חמור בכל קנה מידה, ודי אם נזכיר את הדברים שצוטטו מפיה של הפרקליטות עצמה מיד לאחר שניתן, לפיהם 'בית המשפט העביר היום מסר חד וברור לפיו העונש על עבירות מס הוא עונש ממושך מאחורי סורג ובריח ובצדו קנס גבוה'. יש לתמוה כיצד דברי הפרקליטות מתיישבים עם הגשת ערעור על 'קולת' העונש. כך או כך, בימים הקרובים אנו מתעתדים להגיש ערעור על עצם הכרעת הדין ואנו מאמינים שיהיה בערעור זה כדי לייתר ממילא את הצורך להכריע בערעור המדינה".
פרץ מבקש לדחות את כניסתו למעצר
סנגוריו של פרץ, עוה"ד יעקב וינרוט, עמית חדד, אשר רובינגר ואילן טננבאום, מציינים בבקשה כי מיד לאחר מתן גזר הדין בעניינו נעתר בית המשפט לבקשתו לעכב את ביצוע העונש והורה על כניסתו לבית הסוהר ב-30 ביוני, בעוד כשבוע. פרץ מבקש כעת דחייה נוספת של שבועיים, עד ל-15 ביולי, לצורך הגשת ערעור מטעמו על גזר דינו, וההכרעה בערעור.
"במשך כל התקופה הארוכה שבה התנהלו ההליכים בתיק זה", נכתב בבקשה, "המבקש, דמות ציבורית מוכרת, היה משוחרר בערובה ולא ניתן לומר כי קיים חשש להימלטותו מן הדין".
במקביל לדחיית ביצוע העונש, מבקש עוד פרץ לקבל ארכה להגשת הערעור, בקשה שקיבלה את הסכמת הפרקליטות. הדחייה מתבקשת, בין היתר, על רקע עומס במשרד וינרוט המטפל בערעור, היקף החומר הרב בתיק וכן בשל העובדה שעו"ד וינרוט, המטפל באופן אישי בתיק, אינו בקו הבריאות.