$
תיירות

היסטוריה נמסה בשמש: אתרי התיירות שנהרסים משינויי אקלים

ארגון אונסק"ו מנה את אתרי המורשת העולמיים המצויים בסכנה בשל תנאי אקלים כמו ההתחממות הגלובלית. איך היסטוריה עתיקה יכולה להיעלם תוך שנים ספורות

שירות כלכליסט 22:3623.06.16

פסל החירות, ונציה וסטונהנג' הם כמה מאתרי התיירות הפופולאריים שנמצאים בסכנת היעלמות בשל שינויי אקלים. אתרים אלו, לצד אחרים, מופיעים ברשימת האתרים בסכנת היעלמות בדו"ח ארגון אונסק"ו שפורסם בשבוע שעבר.

 

בדו"ח קורא אונסק"ו לפעול באופן נחרץ למען הגנתם של אתרים "שלהם ערך אוניברסאלי לאנושות". כדי לעשות זאת, על פי הדו"ח, על מנהיגי העולם לאמץ צעדי מדיניות להגנת הסביבה. "באופן גלובלי, עלינו להבין, לנטר ולטפל באיומים הנובעים משינויים האקלימיים לאתרי המורשת העולמיים", ציין ראש אתרי המורשת של אונסק"ו, מחטילד רוסלר.

 

למרבה הפלא, אוסטרליה אינה מופיעה בדוח, וזאת למרות ששונית האלמוגים הגדולה שלה סובלת מחמצון יתר בשל ההתחממות הגלובלית. על פי הדיווחים הסיבה להיעדרה של אוסטרליה מהדוח הוא בשל חששותיו של שגריר אוסטרליה לאונסק"ו שהופעתה של המדינה בדוח עלולה לפגוע בתיירות.

 

אלה כמה מהאתרים בסכנת היעלמות שמביא אתר Mashable:

 

איי גלפאגוס

איי גלפאגוס הם ביתם של מיני חיות וצומחים מקומיים הייחודיים לאזור זה. האזור פגיע מאד להתחממות הגלובלית בשל שינויים בכמות המשקעים הגורמת לצמיחת יתר של מיני צמחים ושיבוש האיזון האקולוגי שבהם. כמה מהחיות הידועות ביותר של האיים – צבי ענק, פינגווינים ואריות ים, נמצאים בסכנת הכחדה בשל שינויי האקלים. 

 

איי גלאפגוס. גם כלבי הים בסכנת הכחדה בשל שינויי מזג האוויר איי גלאפגוס. גם כלבי הים בסכנת הכחדה בשל שינויי מזג האוויר צילום: pinterest

 

פסל החירות, ארה"ב

עליית מפלס הים וסופות כמו הוריקן סנדי שהכה בניו יורק ב-2012, מאיימים על אחד מאתרי התיירות הידועים בעולם. סנדי גרם לנזקים בפסל בהיקף של 100 מיליון דולר והוא נסגר לשיפוצים למשך 9 חודשים לאחר הסופה.

 

פסל החירות. חשוף לסופות פסל החירות. חשוף לסופות

 

איי הפסחא

הפארק הלאומי ראפא נוי, המוכר לעולם כאיי פסחא, נמצא בסכנה בשל עליית פני הים ושחיקת קרקע. הגלים הגבוהים החודרים לאי עלולים לגרום לנפילתם של ראשי האבן המסיביים שהפכו לסמלם של האיים.

 

איי פסחא. ננפילת ראשי האבן הפכו לסמלם של האיים איי פסחא. ננפילת ראשי האבן הפכו לסמלם של האיים צילום: גטי אימג'ס

 

הרי קורדילרה, הפיליפינים

התמונות של טרסות האורז הציוריות לא מסגירות בעצם עד כמה הן פגיעות לשינויי האקלים. זאת לאחר מאות שנים שבהם הן טופחו באקלים יציב ביותר.

 

טרסות האורז בפיליפינים. פגיעות למזג האוויר טרסות האורז בפיליפינים. פגיעות למזג האוויר צילום: שאטרסטוק

 

פארק ילוסטון, ארה"ב

עונת חורף קצרה יותר משמעותה ירידה בכמות מי שלגים וסכנה גוברת לדליקות קיץ בפארק זה. הפארק הוא בית הגידול הטבעי של הצבי האמריקאי, זאבים ודובים והינו אחד מאתרי התיירות הפופולאריים ביותר בארה"ב. ב-2015 ביקרו בו 4 מיליון מבקרים.

 

פארק ילוסטון. סכנה מוגברת לשריפות פארק ילוסטון. סכנה מוגברת לשריפות צילום: גטי אימג'ס

 

הפארק הלאומי סאגארמאטה, נפאל

רכסי ההרים הנישאים של הרים אלו – הכוללים גם את האוורסט – חשופים במיוחד להתחממות הגלובלית המביאה עימה את הפשרת הקרחונים, מה שגורם למפולות שלגים, שיטפונות ולסכנת הכחדה של מיני חיות באזור.

 

סאגארמאטה, נפאל. מפולות שלגים ושטפונות סאגארמאטה, נפאל. מפולות שלגים ושטפונות צילום: גטי אימג'ס

 

סטונהנג', בריטניה

גם האתר האייקוני הזה, העומד מזה אלף שנה, מאוים על-ידי שינויי האקלים. זאת בשל כמויות הולכות וגדלות של גשמים, המעמידים את יציבות האתר בסכנת שיטפונות ושחיקת קרקע.

 

סטונהאנג', אנגליה. סכנת שיטפונות ושחיקת קרקע סטונהאנג', אנגליה. סכנת שיטפונות ושחיקת קרקע צילום: גטי אימג'ס

 

ואדי רם, ירדן

לא רחו מאיתנו נמצא אתר המורשת הפגיע הזה; תצורות אבן מדבריות ובה מערות, מחילות, קמרונות ומיני חיות כגון בזים, אנטילופה ויעלים. הצמחייה המקומית מספקת מזון ומרפא לבדואים המקומיים אולם התיירות הגואה לאזור ושינויי האקלים מאיימים את המקום.

 

ואדי רם, ירדן. שינויי האקלים מאיימים על האתר התיירותי ואדי רם, ירדן. שינויי האקלים מאיימים על האתר התיירותי צילום: גטי אימג'ס

 

הפארק הלאומי ווסקראן, פרו

התכווצותם של קרחוני ווסקראן מעמידים את אספקת המים לאוכלוסיה המקומית הגדלה בסכנה. זהו הרכס הגבוה ביותר בפרו והפארק עצמו הוא בית לכ-135 מיני ציפורים וכן למגוון גדול של צמחים. הפשרת הקרחונים והטמפרטורות העולות עלולות לגרום למפולות שלגים ולשיטפונות.

 

ווסקראן, פרו. סכנת מפולות שלגים ושטפונות ווסקראן, פרו. סכנת מפולות שלגים ושטפונות צילום: גטי אימג'ס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x