ועדת השרים צפויה לאשר את הצעת החוק לסוף שבוע ארוך: 6 פעמים בשנה
לפי ההצעה, החל מ-2017 יזכו העובדים בישראל לשבתון ביום ראשון; מספר ימי הלימודים של התלמידים יישאר ללא שינוי
הצעת החוק לסוף שבוע ארוך צפויה לקבל מחר את אישור ועדת שרים לענייני חקיקה, זאת לאחר שהושגו הבנות בנוגע לנוסח הצעת החוק ולפיהן מספר ימי ראשון שבהם תונהג מנוחה יעמוד על שישה בלבד בשנה.
על פי ההצעה כבר משנת 2017 יעבור המשק לפעילות של סוף שבוע ארוך, כלומר מחמישי ועד חזרה לעבודה בשני, וזאת כאמור שש פעמים בשנה. הצעת החוק זוכה לתמיכת ראש הממשלה, שר האוצר משה כחלון, שר התיירות יריב לוין וכן לתמיכת ההסתדרות.
מציע החוק, ח"כ אלי כהן, אמר כי "ההצעה באה על רקע מספר השעות הגבוה במיוחד שעובד העובד הישראלי ביחס לעמיתיו בעולם, כ- 43 בשבוע, לעומת מדינות ה-OECD בהן מספר השעות הממוצע עומד על 40 ואף פחות מכך. מלבד הפגיעה ברווחת העובדים וביכולתם לאזן בין העבודה לבין המשפחה והחיים פרטיים, יש לכך גם השפעה שלילית על פריון העבודה בישראל, שנחשב לאחד מן הנמוכים במדינות ה-OECD. במדינות כדוגמת ארה"ב וגרמניה בהן שעות העבודה הן בין 38-40 שעות, רמת הפריון גבוהה משמעותית. שישה סופי השבוע הארוכים מקצרים את שבוע העבודה בשעה אחת, שכן מדובר בהפחתה של 8.5 שעות על פני כחודשיים״.
עוד נמסר כי מספר ימי הלימודים של התלמידים יישאר ללא שינוי, מאחר שמתוך ששת ימי הראשון האמורים, יומיים יהיו ממילא בתוך חופשת הקיץ וארבעה נוספים יירדו מחופשת הפסח או החנוכה. מלשכת כהן נמסר כי "פורום 'הורים נלחמים למען חופש מתואם עם הילדים' הביע את תמיכתו במהלך, וטען כי זהו צעד ראשון אל עבר סנכרון ימי החופשה של ההורים והתלמידים בישראל".
ועדת שרים צפוי לדון עוד מחר גם בהצעת חוק של ח"כ רחל עזריה שתבקש להטיל פיקוח מחירים על תחליפי החלב. על פי הצעת החוק, מהשוואת מחירים שערכה נעמ"ת עולה כי מזון לתינוקות בישראל יקר בכ-62% לעומת גרמניה וב-35% לעומת בריטניה וארה"ב. על פי בדיקות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ומרכז המחקר והמידע של הכנסת, מ-2006 המחירים בישראל עלו ב-20% וכיום עומד המחיר הממוצע של אריזת 900 גרם על 78 שקל.
בנוסף, על רקע הפארסה המתמשכת של הימנעות החברה להשבת נכסי נספי השואה בתשלום קצבאות לניצולי שואה, מעלה מחר ח״כ מרב מיכאלי הצעת חוק שתחייב תשלום הקצבאות האמורות. על פי הצעת החוק, אם לא תוכל החברה או לחלופין האופוטרופוס הכללי לשלם את הקצבאות, בסך של כ-2,700 שקל מדי חודש, יחויב משרד האוצר בתשלום האמור לאותם ניצולים.