בכירה בוולפסון מאיימת לפנות לביהמ"ש אם לא תוכל להתמודד לתפקיד המנכ"לית
מנהלת קרן המחקרים בבית החולים איריס לוונשטיין לוי דורשת במכתב חריף משר הבריאות ומנציב שירות המדינה לשנות את תנאי המכרז כך שיוכל להשתתף בו גם מי שאינו רופא. במכתב טענה כי הדבר מותר בחוק, וכי המדינה מתעלמת מכך
מנהלת קרן המחקרים בוולפסון איריס לוונשטיין לוי שיגרה באחרונה מכתב לפני נקיטת הליכים משפטיים לשר הבריאות יעקב ליצמן ולנציב שירות המדינה משה דיין בבקשה שיאפשרו לה להתמודד במכרז לתפקיד מנהל בית החולים וזאת אף שאינה רופאה. המנהל הנוכחי של בית החולים בחולון ד"ר יצחק ברלוביץ' צפוי לעזוב את תפקידו באוקטובר השנה.
- הוועד בוולפסון שיגר מכתב הרגעה לעובדים על המיזוג
- הסתדרות הרופאים פועלת לטרפוד מינוי מנהלת שאינה רופאה לוולפסון
- בית הדין להסתדרות הרפואית: אל תתערבו במינויי מנהלים
במכתב שנשלח באמצעות באי כוחה, עוה"ד אריאל שמר וורד גרטל, נטען כי המדינה מתעלמת מהוראת החוק המאפשרת גם למי שאינו רופא להגיש מועמדות למכרז, וכוללת במכרזים המתפרסמים דרישת סף של רישיון ברפואה. לוונשטיין לוי חוששת שדרישת הסף תופיע גם במכרז לתפקיד מנהל בית החולים וולפסון הצפוי להתפרסם בקרוב, ובכך ייסתם הגולל על ניסיונותיה להתמודד לתפקיד. פגישה בנושא בין הנציב דיין למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב בהשתתפות גורמי מקצוע נוספים צפויה להתקיים בשבוע הבא.
בהסתדרות הרפואית מתנגדים למינוי מנהלים שאינם רופאים לתפקידים בכירים במערכת הבריאות הציבורית, ומתכוננים להמשיך להילחם נגד מועמדותה של לוונשטיין לוי, הזוכה בינתיים לתמיכה מצד גורמים רבים בבית החולים וולפסון, בהם רופאים בדרגים ניהוליים בכירים.
בהסתדרות אף הבהירו בימים האחרונים כי בכוונתם "ללכת עד הסוף" במאבק נגד מינויה של לוונשטיין לוי או כל גורם אחר שאינו רופא לתפקיד ניהולי בכיר שכזה — אף במחיר של השבתה. החשש מצד ההסתדרות הוא כי מינויה של לוונשטיין לוי יאפשר מינויים דומים בעתיד שיפגעו במעמדם של הרופאים.
ההערכה היא כי לאור העמדה הנחרצת של ההסתדרות משרד הבריאות ונציבות שירות המדינה יתנגדו לשינוי תנאי הסף הנוכחיים, ובכך ישאירו את ההחלטה בידי ערכאות משפטיות — אם אכן תחליט לוונשטיין לוי לפנות אליהם.
לוונשטיין לוי ובאי כוחה נשענים על נוסח חוק פקודת בריאות העם שלפיו אין מניעה למנות מנהל שאינו רופא, כל עוד ימונה לצדו "מנהל רפואי שהוא רופא בעל רישיון, שייעץ למנהל בנושאים הרפואיים של בית החולים".
במערכת הבריאות נהוג למנות רופאים לתפקיד מנהלי בתי חולים ציבוריים, למעט במקרים מיוחדים — בעיקר בבתי חולים המזוהים עם המגזר החרדי דוגמת לניאדו בנתניה שאותו מנהל הרב חיים המרמן ומעייני הישועה בבני ברק שמנוהל על ידי הרב שלמה רוטשילד.
במכתבם טוענים באי כוחה של לוונשטיין לוי כי גם הוראות התקשי"ר מתעלמות מנוסח החוק בכך שהן מתייחסות למשרת מנהל בית החולים כאל "משרת רופא". בנוסף טוענים עורכי הדין כי הוועדה שקובעת בנוגע למינויים מורכבת מרוב של רופאים, "דבר שיש בו כשלעצמו משום הכשלת עצם האפשרות של מנהל ראוי שאינו רופא לזכות במכרז לניהול בית חולים", הם כותבים. לטענתם, מדובר ב"פגיעה קשה ובלתי מוצדקת בחופש העיסוק של מנהלים שאינם רופאים". במכתבם גם מוזכרת החלטת בית הדין האזורי לעבודה ממאי השנה לדחות את בקשת ההסתדרות להיות מעורבת במשא ומתן על פתיחת משרות בדירוג רופאים לדירוגים מקצועיים אחרים — סוגיה הנמצאת בסמכות נציבות שירות המדינה.
ההחלטה היוותה מכה להסתדרות במאבק על מעורבותה באיוש משרות בכירות בארגוני בריאות ממשלתיים. "בית הדין לעבודה קבע במפורש כי להסתדרות הרפואית אין ולא צריך להיות מעמד חוקי באשר לקביעת תנאי הסף למשרה כלשהי בשירות הציבורי וכי על המדינה לפעול בעניין זה בראייה עניינית ורחבה ולא סקטוריאלית כמו זו שמציגה ההסתדרות הרפואית", כתבו פרקליטיה של לוונשטיין לוי.