קניתם כרטיס צ'ארטר לאירופה? תראו איך טסים המיליארדרים
ממטוס מנהלים של בואינג שעולה 100 מיליון דולר וכולל חדר עבודה, חדר ישיבות, מטבח וחדר שינה פרטי - ועד למטוס מנהלים של בומברדייה שעלותו מגיעה "רק" ל-43.9 מיליון דולר. צפו במטוסי המנהלים שמטיסים את מי שהפרוטה מצוייה בכיסו
השווקים הפיננסיים רשמו התחלה מקרטעת למדי השנה, עם מחירי נפט צונחים לבור ללא תחתית ואי ודאות לגבי המגמה של הכלכלה הגלובלית. השפעותיהם של אירועים אלו נתנו אותותיהם גם בתעשיית התעופה ובייחוד - החברות לייצור מטוסי מנהלים.
- 17 ישראלים בדירוג המיליארדרים של פורבס
- איפה מחביאים המיליארדרים את הכסף שלהם?
- מקופאית ועד שוטף כלים: במה עבדו המיליארדרים לפני שהתעשרו
סטיב ורסאנו, מייסד חברת Jet Business אמר "האופן שבו התחילה השנה והמהומה בשווקים הפיננסיים בתחילתה הולידו אי ודאות רבה. מדינות וחברות רבות התלויות בנפט החלו לצמצם הזמנות".
אולם ורסאנו מציין באופטימיות שהמצב מתחיל להשתנות וזרם ההזמנות הולך וגדל. מה שאומר שהתזמון מצוין עבור אלו שהפרוטה מצויה בכיסם – כמה מיליוני פרוטות ליתר דיוק - לרכוש מטוס פרטי מדירוג מטוסי המנהלים היקרים בעולם שערכה חברת Jet Business.
מטוס המנהלים של בואינג
מחיר: 100 מיליון דולר
מטוסי המנהלים של בואינג הם משפחת המטוסים היקרה ביותר. המחיר ההתחלתי עומד על 65 מיליון דולר, אך הוא עולה ל-100 מיליון דולר לאחר כל ההתאמות האישיות. הוא נחשב למטוס הבכיר בשוק המטוסים הפרטיים, ולרוב משמש ראשי מדינות, קבוצות ספורט וכוכבי מוזיקה. לדבריו של ורסאנו, מרבית המטוסים נרכשים על ידי קונים מהמזה"ת. המטוסים כוללים חדר עבודה וחדר ישיבות, זאת בנוסף למטבח, חדר אוכל וחדר שינה פרטי, וניתן גם לבצע בו התאמות אישיות מרובות. המטוס יכול להכיל עד 8 אנשים ורוחב שטח הפנים הוא 3.53 מטרים.
איירבוס ACJ319
מחיר: 100 מיליון דולר
מטוס איירבוס ACJ319 הוא היריב המרכזי של מטוסי המנהלים של בואינג, והמחיר שלו עומד סביב ה-100 מיליון דולר, בהתבסס על עיצוב הפנים. הוא מגיע בשתי גרסאות: ה"עלית" ו"האלגנטיות", שנבדלות בעיקר בעיצוב הפנים שלהם. במטוס ה"אלגנטיות" יש אזור קולנוע, סלון, משרד וחדר ישיבות, וכן חדר אוכל, והוא יכול להכיל עד 8 נוסעים. התא הפנימי גדול במעט לעומת הבואינג, ומתפרס על פני רוחב של 3.7 מטרים.
גאלפסטרים G650
מחיר: 64.5 מיליון דולר
זה המטוס הפרטי המושלם למי שסובל מיעפת. לדבריו של ורסאנו, לחץ האוויר במטוס זה הוא הנמוך ביותר מכל המטוסים, כך שכשפוצחים בטיסה של 10 שעות, הגוף כמעט ולא מרגיש בלחץ ונוחתים רגועים יותר. מטוס זה הוא גם המהיר ביותר. הוא יכול להכיל עד 19 נוסעים ויכול לטוס 12,964 ק"מ בלי הפסקה כשעל סיפונו 8 נוסעים. רוחב התא הוא 2.59 מטרים.
בומברדייה גלובל 6000
מחיר: 54 מיליון דולר
המטוס כולל כמה חדרים, ביניהם "תא השינה", זהו האזור השקט ביותר בסיפון וכולל ספה, ארון ומערכת בידור. הסביבה הפנימית על הסיפון נשלטת על ידי מסך מגע, והמטוס מציע גם אינטרנט מהיר. אחד היתרונות של מטוס הבומבריידה הוא היכולת שלו לנחות גם בתנאים מאתגרים יותר.
דאסו פלקון X7
מחיר: 53 מיליון דולר
זהו מטוס המנהלים הראשון שהשתמש בטכנולוגיה של מטוסי קרב, שכוללת מערכת שליטה דיגיטלית ומערכת ייצוב אוטומטית למטוס בעת סערות. המטוס יכול להכיל בין 12 ל-16 נוסעים, תלוי בעיצוב הפנים, והוא מצויד במקלחת וחדר אוכל. גם מטוס זה יכול לנחות בתנאים מאתגרים, כמו מסלולי נחיתה קצרים כפי שיש בלונדון סיטי. הסיבה לכך היא שלפלקון X7 יש שלושה מנועים במקום שניים, שמסייעים לו להאט בעת ההתקרבות לנחיתה. המטוס יכול לטוס 11,019 ק"מ כשהוא נושא 8 נוסעים.
אמברייר לינאג' E1000
מחיר: 53 מיליון דולר
המטוס הושק ב-2013 והוא יכול להכין 19-13 נוסעים. זהו המטוס הפרטי היוקרתי ביותר של אמברייר. המאפיינים המרכזיים כוללים סוויטה מרכזית רחבת היקף המגיעה עם מיטה זוגית ומקלחת, חדר אוכל, שולחן עבודה וסלון. עם זאת, מרחק הטיסה של המטוס הזה קצר לעומת מרבית המתחרים – הוא יכול לטוס 8,519 ק"מ כשעל סיפונו 8 נוסעים. אך בדומה למטוסים אחרים ברשימה, גם הלינאג' E1000 יכול לנחות בשדות תעופה בעייתיים.
בומברדייה גלובל 5000
מחיר: 43.9 מיליון דולר
מטוס נוסף של חברת בומברדייה, שחולק מאפיינים רבים עם מטוס גלובל 6000, אך הוא מכסה שטח קצר יותר בטיסה אחת.