בנק מזרחי טפחות: קבוצת פישמן חייבת לנו כ-281 מיליון שקל
לאחר שבנק הפועלים דרש בשבוע שעבר להצטרף להליך פשיטת הרגל המתנהל בעניינו של איש העסקים מבקש גם בנק מזרחי טפחות להצטרף; בנוסף, בנק אגוד טוען בפני ביהמ"ש כי הינו נושה מובטח של פישמן
לאחר שבנק הפועלים דרש בשבוע שעבר להצטרף להליך פשיטת הרגל המתנהל בעניינו של איש העסקים אליעזר פישמן, מבקש גם בנק מזרחי טפחות להצטרף וטוען לחוב של כ-281 מיליון שקל של קבוצת פישמן כלפיו.
בנוסף, גם בנק אגוד טוען בפני בית המשפט כי הינו נושה מובטח של פישמן וכי קיימים לטובתו הבטחות ושעבודים אך הוא אינו מפרט מה היקפם.
- ביהמ"ש: אין למכור נכסים של אליעזר פישמן ללא אישור
- רשות המסים מבקשת לכנס את נכסי פישמן ולהכריז עליו פושט רגל
- בנק לאומי הגיע לפשרה עם אליעזר פישמן על חוב של כ-1.5 מיליארד שקל
בימים האחרונים פנה בא כוחו של בנק מזרחי, עו"ד עמית פינס, לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להצטרף להליך פשיטת הרגל בו החלה רשות המסים ואליו הצטרף זה מכבר בנק הפועלים.
"פישמן", כותב עו"ד פינס לבית המשפט, "עומד בראש קבוצת חברות המנהלות בבנק חשבונות במסגרתם הועמד להם אשראי בהיקף גדול מאוד, כנגד ביטחונות. נכון למועד הגשת בקשת אגף מס הכנסה למתן צו כינוס ולהכרזתו של החייב פושט רגל, עומד חובה של קבוצת פישמן לבנק על סך של כ-281 מיליון שקל. בהתאם לכתבי ערבות אישית עליהם חתם החייב, ערב הוא באופן אישי למלוא החוב האמור".
נציג הבנק מוסיף עוד כי כנגד האשראי שניתן לקבוצת פישמן, הועמדו לטובת הבנק בטוחות שונות, "אשר, כך מסתמן, לא יהא בהן כדי לכסות אלא חלק מהחוב". הבנק, אומר עו"ד פינס, הינו נושה מהותי של פישמן בסכום של כ-281 מיליון שקל ולכן יש לצרפו כצד להליך וכן בכל הליך שייפתח כנגד קבוצת פישמן.
בתחילת החודש פנתה רשות המסים, זו הפעם השנייה, בבקשה לכנס את נכסיו של פישמן ולהכריז עליו פושט רגל על רקע חוב של כ-196 מיליון שקל למס הכנסה. מדובר בסכום שנקבע במסגרת פסק דין שדחה ערעור שהגיש פישמן על שומה שהוצאה לו.
ימים ספורים לאחר מכן, אסר שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, כל מכירת נכסיו של פישמן ללא אישור של בית המשפט. החלטתו ניתנה על רקע פרסום מודעה מטעם בנק לאומי שהזמינה להציע הצעות לרכישת נכסים רבים שלו לצורך כיסוי החוב כלפיו.
השופט אורנשטיין קבע עוד כי ידון בבקשת רשות המסים לכינוס נכסי פישמן בתחילת חודש ספטמבר, ואישר את הצטרפותו של בנק הפועלים להליך. בנק הפועלים, באמצעות עוה"ד פנחס רובין, ירון אלכאוי ומורן בן משה סבתו ממשרד גורניצקי ושות', טען כי יש להורות על צירופו להליך באופן מיידי, בין היתר לנוכח אי פירעון של חובותיו של פישמן לבנק בסכום מצטבר של למעלה מ-1.8 מיליארד שקל.