הג'וב החדש של אשר גרוניס: מגשר בין דלק ואבנר למדינה
דו"חות השותפויות דלק קידוחים ואבנר חושפים כי נשיא בית המשפט העליון בדימוס, שפרש לפני שנה וחצי, ישמש כמגשר בסכסוך המשפטי בין החברות למשרד האנרגיה, שהפקיע מהן את רישיון קידוח הגז "ערן". גרוניס צפוי להשתכר כמה עשרות אלפי שקלים
שותפויות הגז האחיות דלק קידוחים ואבנר (שתיהן בבעלות יצחק תשובה ונמצאות בהליך מיזוג) ומשרד האנרגיה שכרו בסוף יוני השנה את נשיא בית המשפט העליון בדימוס אשר גרוניס כמגשר בסכסוך המשפטי ביניהם.
- שותפויות הגז אבנר ודלק קידוחים: עלייה של 29% ברווח הנקי ברבעון השני
- השינוי המבני מתקרב: שותפות הגז אבנר תתמזג לתוך דלק קידוחים
- שותפות תמר משקיעות 265 מיליון דולר בבאר נוספת במאגר
העימות המשפטי החל בספטמבר 2013 כשהמדינה הפקיעה מדלק ואבנר את רישיון קידוח הגז "ערן". החברות עתרו לבג"ץ נגד החלטת ההפקעה, ובהמלצת בית המשפט, שהעביר ביקורת מרומזת על הליך ההפקעה, הוחלט להעביר את התיק למסלול גישור.
בג"ץ הוא גם זה שהמליץ על השופט בדימוס גרוניס לתפקיד. לפי ההערכות, שכרו יהיה כמה עשרות אלפי שקלים, כשהתשלום מחושב לפי שעת עבודה.
מדובר ברישיון ייחודי מכיוון שתחת רישיון ערן שוכן מאגר גז שרובו נמצא בחזקת שותפות תמר (בבעלות תשובה גם כן), וחלקו השני (על פי ההערכות גודלו כ־10%–20%) "גולש" לשטח ערן. המדינה הפקיעה את החלק המדובר לאחר שבמשך יותר משלוש שנים השותפויות לא פיתחו אותו. באוגוסט 2014 הגישו השותפויות ערעור על ההחלטה ומשרד האנרגיה דחה אותו, מה שהוביל לעתירה לבג"ץ.
לפי דיווחי השותפויות, על הצדדים לעדכן את בית המשפט בדבר תוצאות הגישור לא יאוחר מהאחד בנובמבר 2016, כאשר האפשרויות העומדות על הפרק הן או שמשרד האנרגיה יתקפל ויחזיר לדלק ואבנר את הרישיון, או שיממש אפשרות שעלתה במסגרת מתווה הגז לפיה דלק ואבנר יפיקו וימכרו גז שיתגלה שם וישלמו למדינה את חלקה כאילו היו שותפים.
ההחלטה על המיזוג בין השותפויות דלק קידוחים ואבנר - המשמשות כזרוע הביצועית של קבוצת דלק - התקבלה החודש על ידי ועדה בלתי תלויה שמונתה באפריל השנה כדי לבחון את הנושא. דלק קידוחים ואבנר חייבות למכור בתוך חמש שנים את כל אחזקותיהן במאגר תמר, וזאת כחלק ממתווה הגז הממשלתי שאושר בשנה האחרונה. מיזוגה של אבנר לתוך דלק קידוחים עשוי להקל על הבעלים תשובה למכור את האחזקות.