$
בשולי החדשות

כאן עובדים בכיף: המדינות המובילות במדד האושר למקומות עבודה

שמירת מקום בדירקטוריון לעובדים מן השורה, יום עבודה שמוגבל ל-6 שעות או חופשת לידה שנמשכת שנה וחצי - דירוג שבחן 200 אלף בעלי מקצוע צעירים מגלה היכן נמצאים מקומות העבודה המפנקים ביותר בעולם

שירות כלכליסט 20:0103.12.16
חברת דירוג המעסיקים יוניברסום פרסמה את מדד האושר השנתי שלה, המדרג את רמת האושר במקומות עבודה במדינות ברחבי העולם. בכלכליסט קריירה אנו מביאים את המדד סוקר יותר מ-200 אלף בעלי מקצוע צעירים ב-57 שווקים ומשתמש בשיטת ניקוד המתבססת על שלושה משתנים: שביעות רצון המועסקים, רצון המועסק להמליץ על המעסיק הנוכחי שלו ואת הסבירות שהעובד יחליף עבודות בעתיד הקרוב.

 

בעשרת המקומות הראשונים ניתן למצוא בעיקר מדינות ממערב אירופה והאיחוד האירופי, בפרט מדינות סקנדינביה. לעומת זאת, ארה"ב ובריטניה לא הגיעו ל-23 המקומות הראשונים, ומדורגות במקום ה-36 וה-32 בהתאמה.

 

1. דנמרק - שביעות רצון העובדים במדינה זינקה מהמקום הרביעי למקום הראשון תוך שנה. המעסיקים הדנים מעמידים את אושר העובדים שלהם בסדר העדיפויות. חברות המעסיקות מעל 35 עובדים מחויבות לשמור מקומות בדירקטוריונים לעובדים מן השורה ובאמצעות כך לדאוג לאיזון הזכויות מול בעלי משרות בכירות.

 

דנמרק. מקום בדירקטוריון לעובד הפשוט דנמרק. מקום בדירקטוריון לעובד הפשוט צילום: איי פי

 

2. נורבגיה - המדינה הסקנדינבית אולי לא הגיעה למקום הראשון, אך השיגה את הדירוג כתשיעית מתוך עשר המדינות הטובות ביותר בביטחון תעסוקתי והכנסות במדד החיים הטובים של ה-OECD.

נורבגיה. פספסה בקצת את המקום הראשון נורבגיה. פספסה בקצת את המקום הראשון צילום: שאטרסטוק

 

3. קוסטה ריקה - המדינה היחידה ביבשת דרום אמריקה שהגיעה לעשרת המקומות הראשונים במדד. תעשיות התיירות וייצוא התבואה של קוסטה ריקה מייצרות סביבת עבודה יציבה ומספקת.

 

קוסטה ריקה. תעשיית התיירות מספקת תעסוקה יציבה קוסטה ריקה. תעשיית התיירות מספקת תעסוקה יציבה צילום: רויטרס

 

4. שבדיה - המדינה הסקנדינבית הזו אובססיבית לגבי איזון חיים ועבודה. אפילו בוחנים בה מעבר ליום עבודה של שש שעות. רק 1% מהשבדים עובדים מעל ל-50 שעות בשבוע וההורים יכולים לחלק ביניהם 480 יום של חופשת לידה.

 

שבדיה. איזון הוא שם המשחק שבדיה. איזון הוא שם המשחק צילום: רויטרס

 

5. אוסטריה - מנקודת המבט של העובדים, אין הרבה מה להתלונן באוסטריה. בנוסף למשכורות הגבוהות זכאים העובדים לחמישה שבועות חופשה ו-13 ימי חופשה ציבוריים בשנה. חופשת הלידה הנדיבה מחייבת את העובדות לצאת לחופש בשמונת השבועות האחרונים להיריון ובשמונת השבועות שלאחר הלידה.

 

אוסטריה. נדיבים בימי חופש אוסטריה. נדיבים בימי חופש צילום: רויטרס

 

6. הולנד - בהולנד מכירים בעובדה שעבודה זה דבר מעייף. בשל כך, במדינה ישנם חוקים נוקשים לגבי מספר שעות העבודה השבועיות. חוק שעות העבודה בהולנד קובע כי ניתן לעבוד עד 9 שעות ביום, ומקסימום שעות העבודה השבועיות הוא 45.

 

הולנד. 9 שעות עבודה ביום זה המקסימום הולנד. 9 שעות עבודה ביום זה המקסימום צילום: גטי אימג'ס

 

7. פינלנד - לא רק הסקר של יוניברסום מצא כי הפינים מאושרים בעבודה. דו"ח של נציבות האיחוד האירופי מצא כי רק 4.7% מאוכלוסיית העובדים בפינלנד לא היו מרוצים מהעבודה שלהם - השיעור הנמוך ביותר באיחוד האירופי.

 

פינלנד. מאושרים גם לפי דו"ח הנציבות האירופית פינלנד. מאושרים גם לפי דו"ח הנציבות האירופית צילום: גטי אימג'ס

 

8. בלגיה - בלגיה נפלה מהמקום הראשון בדירוג של יוניברסום בשנה שעברה למקום השמיני והמכובד עדיין השנה. העובדים בבלגיה כמעט ולא שוקלים לשנות מקום עבודה והם מחזיקים בשיעור שביעות הרצון הגבוהה ביותר בעולם ממשרותיהם.

 

בלגיה. שביעות רצון גבוהה בלגיה. שביעות רצון גבוהה צילום: שאטרסטוק

 

9. הונגריה - כוח העבודה של האומה הקטנה הזו הוא המאושר ביותר במזרח אירופה.

 

הונגריה. העובדים הכי מאושרים במזרח אירופה הונגריה. העובדים הכי מאושרים במזרח אירופה צילום: רויטרס

 

10. צ'כיה - המנהל האזורי של יוניברסום במדינה, טומאס רסנר, טוען כי, "מקורה של הנאמנות החזקה למעסיקים נובעת מהמאפיינים הצ'כיים המסורתיים - אנשים מיושבים בדעתם, רגועים ויציבים". הוא מציין כי ממצאי הסקר מצביעים על כך שהעובדים בצ'כיה כמעט ולא מחפשים אתגרים ולא חותרים להצלחה מסחררת או קריירה.

 

צ'כיה. נאמנות גבוהה למעסיקים צ'כיה. נאמנות גבוהה למעסיקים צילום: רויטרס

 

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x