ועדת הפנים דחתה את הדיון בחוק ההסדרים שתוכנן להתקיים השבוע
יו"ר ועדת הפנים דוד אמסלם ביטל דיונים בחוק ההסדרים במחאה על כך, שפקידי האוצר לא הגיעו לדיון על פיצויי גל השריפות. האוצר ורשות המיסים: נציגינו היו בישיבה
ביטול דיוני חוק ההסדרים כאמצעי לחץ על האוצר הופך לתופעה. אחרי שיו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני ביטל את הדיונים של ועדת הכספים ביום חמישי שעבר במחאה על שאינו מקבל תשובות מהאוצר, אימץ את השיטה גם יו"ר ועדת הפנים דוד אמסלם שביטל את דיוני חוק ההסדרים שהיו מתוכננים לשבוע. זאת, לדבריו, משום שנציגי משרד האוצר ומנהל רשות המיסים שהוזמנו לדיון על התמודדות הרשויות עם נזקי השריפה הבוקר לא הגיעו לדיון ועד שישתתפו בדיון שיקבע בנושא זה בימים הקרובים.
- ממיסוי דירה שלישית ועד חוק בזק: לגמור את חוק ההסדרים ולנוח
- שקט, מסדרים: כלכלת בחירות באמצע הקדנציה
- גפני ביטל את כל הדיונים מחר על חוק ההסדרים
אמסלם טען ש"הפקידים החצופים שמקבלים משכורת מהמדינה, מזלזלים בתושבים ואפילו לדיון לא באים". הישיבות שבוטלו עוסקות בפרקי חוק ההסדרים בנושאי מים וביוב, רישוי עסקים ומימון בחירות ברשויות המקומיות. לדברי אמסלם, "יש פה אנשים שהבית שלהם נשרף והפקידים אפילו לא באים לשמוע. מי שאמור לתת תשובות לא פה".
ממשרד האוצר נמסר ש"נציגי המשרד האוצר נכחו בדיון בעוד נציגים אחרים שוהים בשטח במטרה לעקוב אחר טיפול הגורמים המקצועיים השונים באזרחים שנפגעו מהשריפה". עוד צויין ש"עד כה, בתוך פחות משבוע סיימו נציגי מס רכוש את הערכת השווי בכל הבתים". מרשות המיסים נמסר ש"היו נציגים מטעמנו שהגיעו לישיבה עם כל הנתונים הדרושים. ככל שתקבע ישיבה נוספת נגיע שוב ונציג את העשייה בשטח".
הדיון היה אמור לעסוק בשני היבטים של גל השריפות. האחד הוא העברת הפיצויים לתושבים. אמסלם: "לא הצלחתי להבין – מה זה משנה אם ההצתה על רקע לאומני או לא. מדובר ביערות ששייכים למדינה, לקק"ל או למנהל. או שתשמרו על היערות, שבתים לא יישרפו, או שתישאו בתוצאות. המדינה אחראית לתחזק את היערות שלה. אם מהשטח שלה יוצא נזק, היא צריכה לשפות. המדינה פושעת שהיא לא קידמה את קווי החיץ".
תושבת בית מאיר, תמר בוקר סיפרה ש"המושב עלה באש. לא יצא דו"ח רשמי מה גרם לשריפה. השריפה כילתה בתים ולולים. כל המושב נראה כמו אוד עשן. 34 משפחות התפנו כי מסוכן לשהות במושב. אף גוף ממשלתי לא לקח אחריות. אנחנו אנשים שרגילים לתת. עכשיו אנחנו צריכים את המדינה".
ההיבט השני הוא הויכוח בין משרדי הממשלה בנושא מימון תוכנית קווי החיץ לישובים מוקפי יער. אמסלם אמר ש"יש סיכום מפברואר בין הממשלה לקק"ל על העברת 2 מיליארד שקל מכספי קק"ל, מתוכם 250 מיליון שקל לקווי חיץ. לתומי סברתי שהעניין יצא לביצוע. נראה שמחכים למשאיות שיעבירו את הכסף". הקק"ל מוכנה להעביר את הכסף למטרה זו אבל האוצר מעוניים להשתמש בו למטרות אחרות.