עתירה לבג"ץ נגד המדינה ומפוני עמונה: "כל אזרח שבנה באופן לא חוקי יקבל פיצוי?"
העתירה מבקשת לבטל את הפיצוי בהיקף 150 מיליון שקל שאמורה המדינה לשלם למפוני עמונה. היא מתבססת על העדר חוקיות לפיצוי על מעשה שנעדר חוקיות בעצמו, וכן על טענה לאי שוויון לשאר האזרחים
"האם ממשלה נבחרת במדינת חוק יש לה סמכות לשלם לעבריינים פיצוי על כך שמעשה עבריינותם, למרות שנמשך שנים לא מעטות, נכשל בסופו של דבר"? כך נכתב בעתירה שהגיש הבוקר (ג') עו"ד שחר בן מאיר בשמו ובשם חיים מנור, התוקפת את הפיצוי בהיקף 150 מיליון שקל שאמורה המדינה לשלם למפוני עמונה. העתירה מוגשת נגד ממשלת ישראל, היועץ המשפטי לממשלה, המועצה האזורית מטה בנימין, האגודות השיתופיות עמונה ועפרה וכן כל המשפחות שייהנו מהפיצוי. העתירה מבקשת לבטל את החלטת הממשלה שמעניקה פיצוי כספי בגלל היותה בלתי חוקית לטענת העותרים. בנוסף לבקשה להוצאת צו על תנאי, מבוקש גם צו ביניים לעצירה מיידית של כל העברת כספים עד להחלטה בעתירה.
- ברק על נתניהו: "נעקר מהבית? הייתי שם. לקח לו 6 שבועות לארוז ולפנות"
- ראש עיריית ירוחם: "ממשלות יכולות ליפול על עמונה ועל אגו אבל על עניים? את מי זה מעניין"
- איך סידרה עמונה לחרדים ייצוג הולם בשירות הממשלתי
נקודת המוצא של העתירה היא העדר חוקיות לפיצוי על מעשה שנעדר חוקיות בעצמו, כאשר המדינה עצמה מודה באי חוקיות של התיישבות על אדמה פרטית. ולכך מצטרפת טענת אי השוויון: "האם כל אזרח אשר ביצע או היה מבצע את המעשים אשר יתוארו בעתירה, היה זכאי לקבל פיצוי כספי מאת המדינה בדומה למשיבים כאן"?
העתירה מצטטת מפסקי הדין של בג"ץ שקבעו כי ההתישבות בעמונה וחלק מעפרה מהווה בנייה בלתי חוקית על קרקע בבעלות פלשתינית פרטית שאף הניבה צווי פינוי שלא קוימו. והנה על "חטאים" אלה של בנייה בלתי חוקית וזלזול בצווי בית משפט, גומלת המדינה בתשלום של 150 מיליון שקל, בהחלטת ממשלה 2178 שהתקבלה ב-18.12. את ההחלטה הזו מבקשת העתירה לבטל מטעמים של אי חוקיות, העדר סמכות וחוסר סבירות קיצונית שנגזרים אף מהכלל המשפטי עתיק היומין לפיו "מעילה בת עוולה לא תצמח זכות תביעה".