הכנסת אישרה סופית: משרדי הממשלה יחויבו לשלם לספקים תוך 45 יום לכל היותר
נכון להיום, המשרדים הממשלתיים משלמים בשוטף פלוס 30 - מה שגורם לכך שלעיתים הכסף מתקבל אצל ספקים לאחר חודשיים. החוק החדש מקצר תהליכים
הכנסת אישרה חוק שמחייב את משרדי הממשלה לשלם לספקים שלהם תוך 45 יום לכל היותר - זאת בשונה מהמצב הנהוג היום שבמסגרתו התשלום נעשה בשוטף + 30 - כלומר 30 יום מתום החודש שבו ניתן השירות, מה שגורם לעיתים לספקים לקבל תשלום רק לאחר חודשיים (אם השירות ניתן בתחילת החודש, למשל). החוק אמור להיכנס לתוקף תוך שלושה חודשים.
הצעת החוק הינה מיזוג בין הצעת חוק פרטית של ח"כ רועי פולקמן והצעת חוק ממשלתית של משרד הכלכלה. ההצעה מתבססת על הצעות חוק קודמות של ח"כ שלי יחימוביץ. זו עברה וגובשה בוועדת הכלכלה בראשות איתן כבל. החוק בא לעולם בעקבות מוסר התשלומים הירוד המקובל במשרדי הממשלה ונועד לחייב את הממשלה - על זרועותיה השונות - לשלם לספקים בזמן.
במסגרת החוק, רשויות מקומיות יחויבו לשלם תוך 45 יום או על בסיס שיטת "שוטף + 30", אך בפרויקטים הממונים על ידי גורם חיצוני (המדינה, קק"ל או מפעל הפיס) הרשות המקומית תידרש לשלם תוך 10 ימים מהמועד שבו קיבלה את הכסף - ולא יותר מ-150 ימים.
החברות הממשלתיות והגופים המתוקצבים כמו האוניברסיטאות, הרשות לניירות ערך, בנק ישראל וכו' לא היו אמורים להיכנס לחוק במקור, ומשרדי הממשלה הציעו כי רק בעוד שנתיים, אחרי עבודת מטה שתבחין בין הגופים השונים, יחליטו שר האוצר משה כחלון ושר הכלכלה אלי כהן מי יידרש לעמוד בהוראותיו.
בסופו של דבר הוכרע כי כל אותם הגופים יידרשו לעמוד בהוראות החוק ולשלם תוך 45 יום, אולם רק החל מעוד 4 חודשים, פרק זמן שניתן להארכה ב-4 חודשים נוספים. מערכת הבריאות הוחרגה מהחוק.