תע"א חתמה על עסקת ענק עם הודו - בהיקף 2 מיליארד דולר
במסגרת עסקת הייצוא העיקרית, הגדולה ביותר בתעשייה הביטחונית הישראלית - בהיקף 1.6 מיליארד דולר, תספק החברה לצבא היבשה ההודי טילים ומערכות הגנה אווירית ממשפחת ברק 8. חלקים מהם פותחו בשיתוף תעשיות בהודו ורפאל
התעשייה האווירית הודיעה היום (ה') כי חתמה על עסקאות בהיקף של כ-2 מיליארד דולר בהודו, בהן עסקת הייצוא הגדולה בתעשיות הביטחוניות הישראליות, שגובהה מעל 1.6 מיליארד דולר - לאספקת מערכות הגנה אווירית מסוג MRSAM ממשפחת ברק 8 לצבא היבשה ההודי. מדובר באספקת כלל מרכיבי המערכת, הכוללים משגרים, טילים, תקשורת, מערכות שליטה ובקרה ומערכת המכ"ם.
בנוסף, תספק התעשייה האווירית לחיל הים ההודי מערכת הגנה אווירית מסוג LRSAM, הגרסה הימית של מערכת ההגנה האווירית ברק 8, לנושאת המטוסים הנבנית לראשונה בהודו.
- החשד לשחיתות בתע"א: חבר הוועד אלי כהן שוחרר למעצר בית
- פסילת מינוי שמיר ליו"ר התעשייה האווירית: בכל זאת יש כאן שומרי סף אמיצים
- כך עבדה השיטה בתע"א: התפקדו לליכוד או שלא תקודמו
מדובר בסדרה רביעית של מערכות ברק 8 שמיוצרת בשיתוף פעולה עם הודו, כשההחתימה הראשונה בין התעשייה האווירית לחיל הים ההודי הייתה ב-2006. ללא העסקה הנוכחית נחתמו בשנים האחרונות עסקאות מול הודו סביב מערכת הברק בהיקף של כ-3 מיליארד דולר. המערכת הימית נרכשה על ידי צבא הודו ולקוח נוסף שאינו מזוהה. "זו רק ההתחלה מבחינתנו, אני מעריך כי למערכת הזו יש פוטנציאל גדול בהודו ושמח כי בערב פסח אנו נותנים בשורה זו לישראל", מסר מנכ"ל התעשייה האווירית יוסי וייס.
חלקים מהמערכת פותחו בשיתוף תעשיות מקומיות בהודו בהן BEL, L&T, BDL וחברות הודיות פרטיות נוספות, כמו גם חברת רפאל הישראלית והחטיבה וחברת הבת של התעשייה האווירית, אלתא.
וייס מסר עוד כי "התעשייה האווירית פועלת מול זרועות הביטחון בהודו ומול התעשיות המקומיות במהלך 25 השנים האחרונות תוך שותפות אסטרטגית אמיתית. הודו היא אחת השותפות המרכזיות של התעשייה האווירית ועסקאות אלו מהוות הבעת אמון עצומה של הממשל ההודי בחברה, ביכולותיה ובטכנולוגיות המתקדמות שהיא מפתחת יחד עם שותפיה המקומיים כחלק ממדיניות Make in India''. וייס הוסיף כי "מדובר בתעודת כבוד לכלל התעשייה הישראלית הביטחונית ואנו בתעשייה האווירית גאים להוביל פרויקט דגל זה המבשיל בימים אלו לאחר תהליך פיתוח משותף וארוך".
בועז לוי, סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנהל חטיבת טילים וחלל מסר כי "יחד עם שותפינו בהודו, אנו נספק מערכת מתוחכמת, חדשנית וייחודית שתיתן את המענה המבצעי המיטבי ביותר לצבא היבשה ההודי. בפיתוח המערכת באה לידי ביטוי חדשנות טכנולוגית, יצירתיות, ראייה עתידית ומסירות אישית ראויה לציון של כל העוסקים בפיתוחה של המערכת בישראל ובהודו".
נשיא המדינה ראובן ריבלין שוחח עם וייס ובירך אותו על חתימת ההסכם. "עברתם דרך ארוכה בכדי להגיע אליו וזה באמת יוצא מן הכלל", אמר הנשיא.