איגוד לשכות המסחר מבקש מביה"ד צו מניעה נגד השביתה במשק מחר
לטענת האיגוד, אין עילה להשבתת המגזר הציבורי כולו משום הסכסוך הוא במקום עבודה ציבורי אחד - רשות השידור; להערכת האיגוד, כבר ביום הראשון לשביתה ייגרם נזק תוצר של כ-100 מיליון שקל
ההסתדרות הודיעה אתמול כי מחר (ג') תחל השבתת המגזר הציבורי בשל סוגיית השידור הציבורי. איגוד לשכות המסחר הגיש הבוקר בקשה דחופה לביה"ד הארצי לעבודה להוצאת צו מניעה נגד ההשבתה. במקביל מתקיים מו"מ בין ההסתדרות למשרד האוצר.
- המגעים בין האוצר לניסנקורן למניעת השביתה יחודשו היום
- ניסנקורן מחריף את המאבק: מאיים בשביתה כללית עוד שבוע
האיגוד טוען כי אין עילה להשבתת המגזר הציבורי כולו משום הסכסוך הוא במקום עבודה ציבורי אחד, רשות השידור. בכל מקומות העבודה הציבוריים האחרים מערכת יחסי העבודה תקינה ואין שום סיבה לגרור מקומות בלתי מעורבים אלו לסכסוך. עוד מציינים באיגוד כי ההסתדרות עצמה והעומד בראשה היו שותפים להסכם שנחתם בזמנו בעניין הרפורמה בשידור הציבורי,
עו"ד שלומי לויה, סמנכ"ל משפט והיועץ המשפטי של איגוד לשכות המסחר: "המשק הישראלי לא יכול להיות שבוי חדשות לבקרים באיומי השביתה של ההסתדרות. מדובר במקום עבודה אחד, שבו יש סכסוך עבודה, ובגינו מבקשים לגרור את כל המגזר הציבורי, גם במקומות שבהם יחסי העבודה תקינים ואין סכסוך עבודה, לשביתה. היחידים שישלמו את המחיר בגין שביתה בלתי נחוצה זו הם משלם המסים והמגזר העסקי".
על פי הערכה של האיגוד, כבר ביום הראשון לשביתה ייגרם נזק תוצר הנאמד בכ-100 מיליון שקל שהם הפסד פדיון ישיר של כ-200 מיליוני שקל. מעבר להפסדים הישירים בגין עצירת הפעילות בענפים השובתים, ייגרמו למגזר העסקי נזקים כספיים נוספים.
במידה ולא תושג הסכמה מול האוצר, בין מקומות העבודה שישבתו, החברות הממשלתיות, מרכז השלטון המקומי והרשויות המקומיות, הרשות הארצית לכבאות והצלה, איגודי ערים לביוב ואיכות הסביבה, הוועדות לתכנון ובנייה ותאגידי המים. בנוסף צפויות לשבות חברות עירוניות, משרדי ההמשלה, רשות המסים, בנק ישראל, רשות מקרקעי ישראל, משרד מבקר המדינה, רשות המים, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ביטוח לאומי ושירות התעסוקה.