תיקון עולם: מחשמלים את המוניות של לונדון
המונית האייקונית של לונדון עומדת בפני מהפך: מפעל לייצור מוניות חשמליות נחנך במרכז אנגליה בהשקעה של 373 מיליון דולר, והמדינה תיתן מענק לנהגים שירכשו את גרסה החשמלית
מפעל חדש לבניית מוניות חשמליות, שנחנך לפני חודש במרכז אנגליה, מאיים לחולל מהפך בתחבורה הציבורית בלונדון: עם גרסה חשמלית למונית השחורה האייקונית. המפעל נחנך בהשקעה של 373 מיליון דולר, ואמור לייצר כ־20 אלף מוניות חשמליות בשנה. ב־2018 המפעל יתחיל למכור את המוניות החשמליות גם למדינות אחרות.
המפעל הוקם עם מענק ממשלתי של 16 מיליון ליש"ט, והמדינה מתכננת להשקיע 64 מיליון ליש"ט נוספים בקידום המונית החשמלית, כלומר 50 מיליון ליש"ט יינתנו כמענקים לנהגים שירכשו את המוניות החדשות, ו־14 מיליון ליש"ט יופנו למימון לנקודות טעינה חשמליות עבור המוניות החדשות ברחבי לונדון.
המעבר למוניות עם פליטת מזהמים אפסית לא פוסח גם על מפעילת אפליקציית הנסיעות אובר, שמנהלת מאז אוגוסט פיילוט של מעבר לרכבים חשמליים. בפיילוט השתתפו 50 נהגים בלבד, אך אלה צברו 35 אלף נסיעות ברחבי העיר שבוצעו בכלי רכב חשמליים.
הפיילוט של אובר הציף לא מעט בעיות ברכבים החשמליים החדשים. הנהגים של אובר דיווחו על בעיות הקשורות בעיקר לזמן הסוללה של הרכב החשמלי, וכולם דיווחו על מקרים שבהם נאלצו לסרב לנסיעה בגלל הצורך לטעון את הרכב. חלקם דיווחו על כך שוויתרו על מיזוג אוויר בזמן הנסיעה כדי לשמור על זמן סוללה. הנהגים שהשתמשו ברכבים חשמליים מתוצרת ניסאן דיווחו על בעיות רבות יותר, ונהגים שעשו שימוש ברכבים ממודל S של חברת טסלה, בעלת טווח נסיעה גדול יותר, דיווחו על פחות בעיות סוללה.
עוד נמצא בפיילוט כי העלות של תחזוקה מונית חשמלית נמוכה לעומת החלופות. העלות של הפעלת רכב חשמלי עמדה על 10 סנט למייל, לעומת 11 סנט למייל ברכב היברידי, ו־16 סנט למיל ברכב דיזל. הנהגים גם יכלו להוריד את עלות הנסיעה ל־5 סנט למייל, אם היתה להם נקודת טעינה בביתם. מדובר במצב נדיר בלונדון הצפופה, שבה לרוב הנהגים אין מקום חניה בתוך הבית.
נהגים דיווחו על מקרים שבהם נאלצו ללכת 30 דקות לביתם מנקודת הטעינה הקרובה, ודיווחו בממוצע כי היו עובדים 10 שעות נוספות בשבוע לו היתה להם גישה לנקודת טעינה קרובה או בעלת קצב טעינה מהיר יותר.
כיום קיימות רק שלוש תחנות טעינה מהירות במרכז לונדון, שמסוגלות לטעון רכב חשמלי לרמה של 80% סוללה ב־40 דקות. תחנות הטעינה הנפוצות יותר ימלאו סוללה של רכב חשמלי בתוך ארבע שעות.
מנגד, הנהגים של אובר שעשו שימוש ברכב חשמלי דיווחו על תגובות חיוביות של הנוסעים, וחלקם ציינו כי הרגישו כמו "סוכני מכירות של רכב חשמלי". נהגי הפיילוט קיבלו תנאים מועדפים בליסינג של מכוניות אלה ותעריפי טעינה מופחתים. הפיילוט העלה כי ללא תנאים אלה הפעלת המונית היתה הופכת ללא כדאית, בהשוואה לרכב היברידי.