אושר בקריאה טרומית: חזקת הגיל הרך תצומצם מגיל 6 לגיל שנתיים
להצעה אם תאושר בקריאה שנייה ושלישית תהיה השפעה דרמטית על חלוקת המשמורת בין ההורים ולכן גם על תשלום המזונות. ח"כ לוי-אבקסיס: קבוצת כוח אלימה התפקדה לליכוד והפעילה סחיטה
הצעת החוק היתה תקועה בקואליציה במשך יותר משנה, משום שקיש ביקש לבטל כליל את חזקת הגיל הרך ואילו ח"כ שולי מועלם מהבית היהודי ביקשה לצמצם אותה לארבע שנים. יו"ר הקואליציה דוד ביטן מהליכוד הציע להתפשר על שנתיים. ההצעה הועברה היום במליאה בקריאה טרומית לאחר שקיש התרצה והסכים לקבל אותה. היא עברה ברוב של 49 תומכים מול 31 מתנגדים.
במהלך הדיון האשימה ח"כ אורלי לוי אבקסיס כי "קבוצת כוח מאוד אלימה התפקדה לליכוד והפעילה מנגנון של סחיטה של מי שלא מיישר קו", כשהיא מתכוונת לגברים הגרושים. ח"כ מועלם קיבלה בחודשים האחרונים איומים בנוסח "נדאג לזה שלא יזהו את הגופה שלך".
החוק הקיים קובע שבמקרה של גירושים רשאי בית המשפט למסור את האחריות לילד על פי שיקולים של טובת הקטין רק מגיל 6 ומעלה. עד גיל 6 קובע החוק שהילדים יימסרו למשמרת האם, אלא אם יש סיבות מיוחדות לקבוע אחרת ("חזקת הגיל הרך").
קיש אמר ש"בכנסת הנוכחית לא ניתן לבטל את חזקת הגיל הרך ולכן בחרתי להוביל פשרה לצמצום חזקת הגיל הרך, לגיל שנתיים. הצמצום יציל הרבה מאוד משפחות בישראל ויש בכך הישג גדול. בשלב מאוחר יותר נמשיך ונבטל לגמרי את חזקת הגיל הרך". קיש טען ש"זה לא מאבק של גברים ונשים".
השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל אמרה כי היא מצטערת שהיום לא מבטלים לגמרי את חזקת הגיל הרך. השרה הוסיפה ואמרה "כי לא יעלה על הדעת שמדברים על שוויון רק כשזה נוח, צריך לדבר על שוויון כל הזמן. לכל ילד מגיע גם אבא וגם אימא". יו"ר הוועדה לשוויון הילד ח"כ יפעת שאשא ביטון (כולנו), מיוזמות ההצעה תקפה את מה שהגדירה "התנגדותן המתחסדת של חלק מחברות הכנסת". לדבריה, "התיקון שם בראש ובראשונה את טובת הילד במרכז, וכך גם את טובת הוריו. אני מקבלת את הפשרה כי הגיע הזמן להוציא את העגלה הזאת מהבוץ"
ח"כ אורלי לוי אבקסיס אמרה כי "בכל הוויכוח לא שמענו מילה על טובת הילד אלא רק על טובת הגבר. ברגע שנשנה את חזקת הגיל הרך, זכויות של נשים ייפגעו. הן תהיינה חסרות מעמד למשל מול הדיור הציבורי.
יו"ר סיעת המחנה הציוני ח"כ מרב מיכאלי אמרה ש"הממשלה פגעה היום פגיעה קשה בילדות ובילדים של כולנו. היא הפכה אותם לקלפי מיקוח במאבקים הקשים בין הורים בגירושין שיהפכו עכשיו לקשים עוד יותר. ההחלטה הזאת מתעלמת לחלוטין מהעמדה המקצועית של כל הפסיכולוגים והמומחים לילדות וילדים והיא חסרת כל אחריות".
יו"ר הועדה למעמד האישה ח"כ עאידה תומא סלימן אמרה ש:"ילדים הם לא עניין של פשרה פוליטית. טובת הילד לא נעשית בפשרה". "כיאן"- ארגון פמיניסטי ערבי הזהיר ש"הצעת החוק מוסיפה עוד פגיעה בנשים ערביות, מחלישה אותן עוד יותר בהליכי הגירושין ותספק לבני זוגן עוד אמצעי חוקי לסחיטתן, ולא בהכרח מבטיחה את טובת הילד".