פרשת ארי הרו: נשיא עמותת ידידי הליכוד בניו־יורק מסר עדות בארה"ב
חוקרי יאח"ה גבו עדות מג'ראלד פלאט במסגרת הפרשה שבה חשוד ארי הרו, ראש הסגל לשעבר של ראש הממשלה, בעסקה פיקטיבית למכירת חברת ייעוץ שבבעלותו
הנשיא הניו־יורקי של עמותת ידידי הליכוד בארה"ב (AFL), ד"ר ג'ראלד (ג'רי) פלאט, מסר לפני כשבוע עדות נוספת בפרשת חברת הייעוץ של ארי הרו, ראש הסגל של לשכת ראש הממשלה לשעבר. העדות נגבתה על ידי חוקרי יאח"ה שטסו לארה"ב במסגרת השלמות חקירה בתיק. פלאט ואשתו ד"ר ויקי דויטש, המיוצגים על ידי עו"ד דרור ארד אילון מסרו את עדותם הראשונה בדצמבר 2015 לחוקרי ה־FBI, שהתבקשו על ידי משרד המשפטים לסייע למשטרה.
- המשטרה ממליצה: להעמיד לדין את ארי הרו בעבירות שוחד
- עו"ד הראל ארנון נחקר בחשד שערך חוזה פיקטיבי למכירת חברת הייעוץ של ארי הרו
- החברים מאמריקה שהשאירו אצל ארי הרו מיליון שקל
בפברואר האחרון המשטרה העבירה את תיק החקירה לפרקליטות בצירוף המלצה להעמיד לדין את הרו, ראש הסגל לשעבר של רה"מ ואת עורך דינו הראל ארנון. זאת, לאחר שהודיעה על סיום החקירה שהחלה כסמויה במחצית שנת 2015, ועברה בסופה של אותה שנה לשלב הגלוי.
מהמשטרה נמסר אז כי התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לפשע והלבנת הון על ידי הרו, בעת ששימש כראש הסגל בלשכתו של בנימין נתניהו, וכן עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון על ידי עו"ד ארנון שעסק בענייניו של הרו באותה עת. הממצאים, החומרים שנאספו והראיות לכאורה הועברו למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לעיון והחלטה האם להגיש כתב אישום.
במסגרת הסדר ניגוד עניינים עליו חתם הרו לקראת כניסתו לתפקיד ראש סגל לשכת רה"מ, התחייב הרו למכור חברה שהיתה בבעלותו ולא לעסוק בעניינים הנוגעים לה. ממצאי החקירה מצביעים על כך שמכירת החברה היתה למראית עין בלבד באמצעות מצג שווא, בעוד שבפועל המשיך להחזיק בה, ליהנות מרווחיה ולקדם את ענייניה במסגרת תפקידו הציבורי.
במסגרת הפרשה חקרו עשרות מעורבים, נערכו חיפושים, נתפסו מסמכים ומוצגים וכן נתפסו רכוש וחשבוניות בשווי מיליוני שקלים לצורך בקשות חילוט בהמשך.
החשד נגד הרו, אשר שימש כראש לשכתו של בנימין נתניהו במהלך שנת 2014, נוגע לעסקה שבמסגרתה נחתם חוזה למכירת חברת הייעוץ H3 גלובל של הרו, לנשיא הניו-יורקי של עמותת ידידי הליכוד (AFL), ד"ר ג'רי פלאט, ולאשתו, ד"ר ויקי דויטש.
מטרתה המוצהרת של העסקה בפני משרד המשפטים היתה למכור את החברה למי שאינו בן משפחתו, וזאת כדי להימנע מניגוד עניינים אפשרי בין תפקידו הציבורי לעסקיו הפרטיים. אולם, על פי החשד של המשטרה נגד הרו, העסקה הייתה על הנייר בלבד, ומטרתה הייתה שהרו ימשיך לשלוט בחברה, ייהנה מהכנסותיה ויקבל אותה בחזרה לאחר שיעזוב את משרד ראש הממשלה – מה שאכן קרה בפועל.