$
מחפשי עבודה

מדוע פוטרה העוזרת האישית של אלון מאסק; או כיצד להפוך להיות עובד הכרחי לארגון

כדי לשמור על מקום העבודה, כל עובד צריך להראות שהוא משמעותי לארגון או במילים אחרות - שמשתלם להעסיק אותו. זה נכון גם לבעלי מקצועות מאוד מבוקשים בשוק העבודה

מעין מנלה 14:0913.08.17

מנכ"ל טסלה אלון מאסק הגיב השבוע על סיפור פיטוריה של מרי בת' בראון, העוזרת האישית שלו שעבדה עימו במשך 12 שנים, כפי שפורסם בביוגרפיה שלו "אלון מאסק: טסלה, SpaceX והחיפוש אחר עתיד פנטסטי".

 

לפי הביוגרפיה, שנכתבה על ידי אשלי ואנס, העוזרת האישית של מאסק ביקשה ממנו העלה משמעותית במשכורת לאחר שעבדה עימו במשך יותר מעשור. בתגובה, מאסק אמר לה לקחת שבועיים חופש שבהם הוא ימלא את תפקידה ויראה אם היא הכרחית להצלחתו. כששבה מחופשתה מאסק הודיע לה שהוא לא זקוק יותר לשירותיה.

 

השבוע, מאסק הגיב לסיפור הזה בטוויטר ואמר שואנס מעולם לא בדקה איתו או עם העוזרת שלו את העובדות. "מכל האנקדוטות הבדויות, זו הכי מטרידה אותי", כתב. "מרי בת' הייתה עוזרת מדהימה במשך למעלה מעשור, אך ככל שמורכבות החברה גדלה, התפקיד דרש כמה אנשים שמתמחים בתחומים ספציפיים בניגוד לאדם אחד כללי שעושה הכל".

"מרי בת' קיבלה משכורת של 52 שבועות ומניות כאות להערכתי את תרומה הגדולה ועזבה את החברה לטובת פירמה קטנה, שם שוב, התפקיד שלה היה כללי".

 

אלון מאסק, מכחיש שפיטר את העוזרת האישית שלו מכיוון שהחליט שאינה נחוצה להצלחת החברה אחרי שביקשה העלאה אלון מאסק, מכחיש שפיטר את העוזרת האישית שלו מכיוון שהחליט שאינה נחוצה להצלחת החברה אחרי שביקשה העלאה צילום: אי אף פי

 

 

בין אם הסיפור שבביוגרפיה נכון או לא, הלקח ברור, כדי לשמור על מקום העבודה עובדים צריכים להראות שהם חשובים, משמעותיים ואף הכרחיים לארגון. "הדבר נכון לכל עובד, גם לכאלה שהמקצוע שלהם מאוד מבוקש בעולם העבודה, למשל מפתח לאנדרואיד או מפתח אפליקציות שחושבים שתמיד ימצאו עבודה, זה לא מדויק. תמיד צריך להראות את הערך שלכם לארגון ומדובר במדדים כמותיים. צריך להראות כמה משתלם לארגון להחזיק אותך", אומרת ד"ר דפנה שקד, מנטורית לקריירה ולמציאת עבודה.

 

ד"ר דפנה שקד ד"ר דפנה שקד

איך אם כך יכולים עובדים לגרום לכך שהם יהיו תמיד מבוקשים בארגון ושירצו לשמר אותם? לפי שקד השלב הראשון הוא להתמקד בייתרון היחסי שלכם כעובדים, במה שאתם טובים בו והולך לכם בקלות. זה יהיה הערך המוסף שתוכלו להביא לארגון ואותו אתם צריכים להדגיש. חשוב לא להתפתות ללכת אחרי טרנדים, למשל ללכת ללמוד דיגיטל כי זה תחום 'חם' כי אם זה לא הייתרון היחסי שלכם, זה לא יעזור לכם להדגיש את הערך המוסף לארגון.

 

אחרי שמזהים את היתרון היחסי, צריך לבדוק לאן הולך הארגון שלכם, מהם הכיוונים העתיידים שלו. עושים זאת באמצעות בירור עם אנשים בצוותים אחרים או מחלקות אחרות על מנת להבין מהם הכיוונים העתידיים של הארגון. מתוך ההבנה הזאת אפשר ללמוד באילו תחומים צריך לשים דגש. "למשל, אם יש שלושה עולמות תוכן שאני טובה בהם, תפ"י, ייצור ותפעול ואני מבינה שהארגון עומד לרכוש מערכת חדשה לתפעול – אתמקד שם", אומרת שקד.

 

הבדיקה של הכיוונים העתידיים אליהם צועד הארגון תאפשר לכם להבין היכן הידע שלכם או עולם התוכן שלכם יכולים להשתלב. זה מוביל לנקודה השלישית שחשובה על מנת להיות משמעותיים והכרחיים לארגון - פעולה אקטיבית. "צריך כל הזמן לפעול באופן יזום כדי לקדם מהלכים ארגוניים, לא לחכות שיגידו לכם מה לעשות ואיך לעשות אלא אם אתם מזהים שצריך לעשות פעולות שיווק למשל – אז לעשות פעולות שיווק. כל הזמן צריך לנקוט בפעולות אקטיביות וללמוד תחומים חדשים", אומרת שקד. לדוגמא, אותה מנהלת אדמיניסטרטיבית מהסיפור של מאסק יכלה לזהות למשל שאתר החברה לא מספיק שיווקי, ולקחת על עצמה לשפר אותו. גם היא לא מבינה כלום באתרים אבל יש לה למשל ראייה עיצובית – זהו הערך המוסף שהיא מביאה.

 

שקד מספרת על לקוחה שלה, שהייתה מנהלת שיווק בארגון שבו תחום השיווק היה מצד אחד כזה שרצו לקדם אך מצד שני תחום המכירות לקח נתח מאוד גדול מהשיווק. בסופו של דבר היא נשארה בלי נתח גדול מהפעילות. כשניסתה להבין מה הייתרון היחסי שלה זיהתה שמדובר בקשר המאוד הדוק שהיה לה עם הלקוחות. לאחר מכן ניסתה להבין מהן המגמות בארגון, שם זיהתה שהארגון רצה להגדיל את המכירות ללקוחות קיימים ופחות להרחיב ללקוחות נוספים. לכן החליטה להתמקד בתפיסתה כמנהלת קשרי לקוחות עסקיים – נישה שמתאימה למגמה של הארגון וגם שם היא יכולה להביא את הערך המוסף שלה – הקשר עם הלקוחות. "ממצב שהיא חשבה שהיא עומדת למקום את מקום העבודה שלה, היא הראתה היכן היא נחוצה ומשמעותית לארגון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x