$
מעסיקים

המנכ"לים מגלים: אילו כישורים אתם צריכים כדי להשיג עבודה

סקרנות, תושיה ואפילו חשיבה חיובית - שאלנו 10 מנהלים בכירים מהם לדעתם התכונות, הכישורים והמיומנויות החשובים ביותר אצל האנשים שעובדים עבורם היום

מעין מנלה 11:4918.08.17

בין אם אתם מחפשים עבודה או שאתם כבר מועסקים, המידע לגבי המיומנויות והכישורים בעלי הערך הרב ביותר למעסיקים היום, חשוב מאין כמוהו עבורכם. אם אתם מחפשים עבודה תוכלו להבליט בהליך המיון את כישוריכם הנדרשים ופחות את אלו שלא. אם אתם כבר מועסקים, תוכלו לטפח את הכישורים והמיומנויות הנדרשים עבור העבודה הנוכחית שלכם וגם עבור העבודה הבאה. אולי תחליטו ללמוד או לפתח מיומנויות מסויימות כדי להשתפר בתפקידכם או להיות רלוונטיים לשוק התעסוקה כאשר תחפשו את האתגר הבא.

 

האנשים שיודעים הכי טוב מהם הכישורים הדרושים לעובדים הם המנהלים הבכירים, המנכ"לים. שאלנו 10 מנכ"לים מהן לדעתם התכונות, הכישורים והמיומנויות החשובים ביותר אצל עובדים היום:

 

1. סקרנות. אסף אלימלך, מנכ"ל Plus500

 

"ישנה חשיבות רבה לכך שהעובד יהיה סקרן, יאהב וירצה ללמוד ולהתפתח, הן בפן מקצועי והן בפן האישי. עובד שלא יודע את התשובה ולומד תוך כדי חיפושה הוא עובד שלא רק מעלה בעיות, אלא פועל למציאת הפתרונות. לעובד סקרן תהיה היכולת להתמודד עם מגוון אתגרים ושינויים תוך שהוא מסתגל ומתאים עצמו למשימות שבפניו. לכן חשוב לבחור עובדים לא רק בגלל הידע שלהם, אלא גם בגלל מה שהם אינם יודעים ושואפים ללמוד. בנוסף, אחת התכונות החשובות ביותר אצל עובדים כיום היא היכולת לעמוד במשימות שעומדות מולם באופן עצמאי. סביבת העבודה המודרנית אינה מאופיינת במנהל שעוקב בדריכות אחרי כל צעד של העובד, בוחן את ההתקדמות בכל רגע ומזכיר לו "לחזור לעבודה" - אמנם מדובר בסוג של פריבליגיה עבור העובד אשר זוכה לאוטונומיה בעבודתו, אך אליה נלווית מידה רבה של אחריות ויכולת ניהול עצמי. לכן חשוב כי לעובד יהיו תכונות מתאימות כגון משמעת עצמית, אמינות ואחריות אישית, על מנת שיוכל לבצע את משימותיו על הצד הטוב ביותר."

 

אסף אלימלך, מנכ"ל Plus500 אסף אלימלך, מנכ"ל Plus500 צילום: קרן גפני

 

 

2. גמישות מחשבתית. שחר אפעל, מנכ"ל NESS

 

"בשוק מערכות המידע בו אנו פועלים, המשתנה ללא הכר, אני מאמין גדול ב-No One Size Fits All, ומחפש את המומחים שמגלים גמישות ויצירתיות מחשבתית, סקרנות ורצון עז ללמידה של תחומים חדשים. עובדים אשר מאמינים כי הם משפיעים, תורמים, איכפתיים ויודעים ליהנות ולהתאים עצמם לסביבת עבודה משתנה ומרתקת".

 

 

שחר אפעל, מנכ"ל NESS שחר אפעל, מנכ"ל NESS צילום: אוראל כהן

 

 

3. קבלת החלטות ולקיחת סיכונים מחושבים. ארז מלכה, מנכ"ל ללין

 

"אנחנו מחפשים בעובדים גמישות מחשבתית ויכולת תכנונית, חשיבה יצירתית שחורגת מדפוסים מקובלים, נכונות לקבל החלטות ולקיחת סיכונים מחושבים, אישיות חזקה ומסוגלות לחשוב ולפעול לבד וכצוות עם יכולת טקטית ואסטרטגית.

 

היכולת לחשוב באופן יצירתי נותנת את הערך המוסף של כל עובד או עובדת. הרבה דברים אפשר ללמד אך גמישות מחשבתית אפשר רק לפתח ולא ללמד מהיסוד. היכולת לקחת החלטות ולחשב סיכונים לצד יצירתיות זה הסוד במה שאני מחפש בעובדים איתי".

 

ארז מלכה, מנכ"ל ללין ארז מלכה, מנכ"ל ללין צילום: שוקה כהן

 

 

4. יצירתיות ואחריות. רביב ברוקמאייר, מנכ"ל קבוצת גולף

 

"הכי חשוב לי בעובדים שלי זה יצירתיות ואחריות. יצירתיות לראות מתוך הפעילות האינטגרלית ומתוך דוחות האקסל ולפרוץ את מגבלות הארגון ,אחריות בכל שלב מהפרט הקטן ועד הגדול . אנחנו תמיד מחפשים את האנשים שחושבים מחוץ לקופסא ולא חושבים רק קונבנציונלי. השילוב של יצירתיות ואחריות הוא שילוב חשוב היות והיצירתיות מביאה את המעוף, השאיפה קדימה, הראייה האחרת השונה שמבדילה אותנו מהאחרים בעוד האחריות מחברת לערכים ולראייה האסטרטגית שמאחורי היצירתיות.

 

 

רביב ברוקמאייר, מנכ"ל קבוצת גולף רביב ברוקמאייר, מנכ"ל קבוצת גולף צילום: לנס הפקות

 

 

5. אהבה לתחום וחיפוש תמידי של האתגר הבא. יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל ובעלים אאורה

 

"בענף הנדל"ן הדינאמי והתחרותי מתלבטים בעיקר עובדים שיש להם רעב ואהבה אמיתי לעבודה ולתחום, כאלה שבאמת חיים ונושמים נדל"ן ומחפשים כל הזמן את האתגר הבא. מדובר בעובדים שנדרשים לטפל במספר נושאים במקביל ולכן נדרשת יכולת גבוהה של ניהול משימות בו זמנית, לצאת כישורי ניהול מו"מ ויכולת עבודה בצוות. אני מאמין שעובדים טובים הם כאלה שיודעים להפעיל הרבה חשיבה יצירתית ולהציע פתרונות ייחודיים, לא רק להסביר מה הבעיה אלא גם להיות צעד אחד קדימה ולחשוב מראש מה יהיה הפתרון הנכון".

 

יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל ובעלים אאורה יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל ובעלים אאורה צילום: ראובן קופצ'ינסקי

 

 

6. אופטימיות וחשיבה חיובית. אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל

 

"מעבר ליכולת המקצועית הנדרשת לביצוע התפקיד, הדברים החשובים ביותר שאני מחפש אצל עובדים: יכולת פתרון בעיות והתמודדות עם שינויים, גמישות מחשבתית ויכולת לחשוב באופן יצירתי מחוץ לדפוסים קיימים, נטייה לפעולה – דחף לפעול ולעשות במיוחד כשהדברים לא מסתדרים כפי שתוכנן ( אלה שכשמבקשים מתנדבים עושים צעד קדימה ) וחשובה גם אופטימיות – היכולת לחשוב חיובית ולראות איך אפשר לעשות ולא למה לא ניתן".

 

 

אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל

 

 

7. הקשבה. אילן חלפון, מנכ"ל חברת Sack's

 

"מעבר לידע ולמקצוענות שהם יכולות משמעותיות ונחוצות בקרב עובדים כיום, הפרמטרים החשובים הנוספים בקליטת עובד הם: סקרנות מקצועית והקשבה - אלה יכולות שעשויות להפוך עובד מעובד טוב לעובד מצוין".

 

אילן חלפון, מנכ"ל Sack's אילן חלפון, מנכ"ל Sack's

 

 

8. הסתגלות ויכולת למידה. אבי ברוך, מנכ"ל אורגון וילונות והצללה

 

"הכישורים החשובים ביותר בבואו לבחון מועמד לעבודה הינם הסתגלות וגמישות, כושר למידה והפנמה ועבודת צוות. ברור כי יושר הוא תנאי בסיסי, אך מעבר לברור מאליו אני תמיד נפעם מחדש מעובדים שמגלים יכולת לעבוד לבד ולרוץ קדימה, תוך שימוש ביצירתיות, בד בבד עם עבודת צוות אינטנסיבית עם כלל הגורמים בתהליך - משלב הייצור ועד לשלב ההתקנה והשירות בבית הלקוח. בעולם תחרותי, שמתפתח בקצב מסחרר, חשוב לי שהעובדים יהיו מעודכנים, חדשניים ועם "יד על הדופק" בכדי שנמשיך לתת את המוצר והשירות הטובים ביותר תחת חתימתנו".  

 

אבי ברוך, מנכ"ל אורגון אבי ברוך, מנכ"ל אורגון צילום: סיון פרג

 

 

9. עובד שמתנהל כמו 'בעל הבית'. עמי שם טוב, מנכ"ל חברת קפה ג'ו

 

" הכי חשוב בעיני היא האישיות והתשוקה לעבודה ורק לאחר מכן הניסיון והתארים. אני מעריך עובד שמתנהל כמו בעל הבית (OWNERSHIP MENTALITY), יודע לעשות טעויות אבל יותר חשוב מכך שהוא יידע לקחת אחריות עליהן".

 

 

עמי שם טוב, מנכ"ל קפה ג'ו עמי שם טוב, מנכ"ל קפה ג'ו צילום: ליאת מנדל

 

 

10. תושיה. ערן וולף, מנכ"ל מימון ישיר

 

"התכונות החשובות ביותר הן תושיה ואינטילגנציה. תושיה היא היכולת להתמודד עם מצבים שונים בזמנים שונים בעיקר תחת לחץ, נקודה מהותית בכל עסק. אינטיליגנציה גבוהה מאפשרת לכל עובד להתמודד עם חומר מקצועי , גם כזה שהוא לא מכיר באופן מיטבי. נסיון, הוא מאפיין פחות חשוב בעיני. מימון ישיר החלה לפעול בשוק האשראי הצרכני לפני 10 שנים, כמעט אף אחד ממנהליה (כולל המנכ"ל) לא היה בעל נסיון באשראי בתחילת הדרך ובכל זאת (ואולי בגלל זאת) החברה פרצה דרך בשוק".

 

 

ערן וולף, מנכ"ל מימון ישיר ערן וולף, מנכ"ל מימון ישיר צילום : מימון ישיר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x