הוקפא מינוי מנהלי מחלקות בוולפסון עד לבחירת המנכ"ל
המינוי שאינו נגמר: משרד הבריאות ביטל ישיבה של ועדת הבחירה באוגוסט ועדיין לא נקבע תאריך להתכנסותה
למרות בחינה משפטית שנערכה בנציבות שירות המדינה ושלפיה אין מניעה להשלים את הליך המכרז, עדיין לא נקבע תאריך להתכנסותה של הוועדה לבחירת מנכ"ל חדש לבית חולים וולפסון. ל"כלכליסט" נודע עוד כי בשל פארסת המינוי הנוכחית הוקפאו גם מינויי מנהלי מחלקות בבית החולים הממשלתי בחולון. זאת, עד שימונה מנהל קבוע למוסד - באיחור של כמעט שנה.
- מכרז וולפסון: טענות להטרדה מינית לכאורה נגד המועמד המוביל למנכ"ל, פרופ' יהודה אדלר
- הסאגה שלא נגמרת: עוד דחייה בכינוס הוועדה לבחירת מנהל ביה"ח וולפסון
- ליצמן מקדם את יהודה אדלר לניהול בית החולים וולפסון
לפני כשבועיים נקבע תאריך להתכנסות הוועדה ביום שלישי, 22 באוגוסט, אולם בשעת לילה מאוחרת ביום שני קיבלו המועמדים הודעה כי המועד יידחה לתאריך לא ידוע.
הסיבה: היעדרות פתאומית של מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, שמחויב לשבת בוועדה. מתחת לפני השטח רחשו שמועות וטענות בדבר הטרדות מיניות לכאורה שביצע אחד המועמדים המובילים, פרופ' יהודה אדלר, המכהן כיום בתפקיד בכיר בבית החולים שיבא. אדלר מכחיש את הטענות.
אלא שהטענות כלפי פרופ' אדלר אינן אמורות למנוע את סיומו של הליך המכרז. החומרים הרלבנטיים בנוגע לכל אחד מהמועמדים מונחים בפני הוועדה הבוחרת והיא יכולה להחליט במי לבחור ובמי לא. מאחורי הקלעים של הליך המינוי התקיימו מאבקים קשים בין גורמים בכירים שונים במערכת הבריאות, שתמכו במועמדים שונים לתפקיד.
מדובר בהמשך מאוד לא מזהיר לסאגה ארוכה ומתישה שכללה גם את פתיחת המכרז מחדש ביוני לבקשת גורמים בכירים במשרד הבריאות, וזאת כדי שיהיה ניתן לכלול בו מועמדים נוספים, ובהם גם פרופ' אדלר. המנכ"ל הקבוע הקודם של וולפסון, ד"ר יצחק ברלוביץ', היה אמור לעזוב בסוף חודש אוקטובר 2016, אך נותר בתפקידו חצי שנה נוספת, עד אפריל האחרון, מכיוון שבג"ץ הקפיא את המכרז בשל עתירה שהגישה מנהלת קרן המחקרים בבית החולים איריס לוונשטיין לוי, שביקשה להתמודד על התפקיד אף שאינה רופאה. מי ששימשה מאז המנהלת הזמנית היא ד"ר זהבית זיו־נר.
אלא שלמרות האפשרות לקידום בחירת מנכ"ל לבית החולים, גררו הנציבות ומשרד הבריאות רגליים ולא קבעו תאריך לכינוס הוועדה שתפקידה לבחור מנכ"ל חדש במשך זמן רב. כל זאת בזמן שבית החולים הממשלתי, שכמו רוב בתי החולים סובל מגירעון פיננסי המכביד על פעילותו, משווע למינויו של מנהל קבוע.
בעקבות ההחלטה החריגה לפתוח את המכרז פעם נוספת, חלק מהמועמדים שנכללו ברשימה הראשונית אף שקלו לפנות לסעד משפטי, אך לבסוף לא עשו זאת.