$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

רופאים שיוותרו על הקליניקה הפרטית יוכלו להכפיל את שכרם

משרד הבריאות חתם על הסכם עם בית החולים וולפסון במסגרת הפיילוט שבו רופאים שיקדישו את כל יומם למערכת הבריאות הציבורית יזכו לתוספות שכר של עד 30 אלף שקל בחודש. בימים אלו מתנהל משא ומתן עם שלושה בתי חולים ממשלתיים נוספים

ספי קרופסקי 06:5203.10.17

משרד הבריאות מנהל מגעים מול בתי חולים ציבוריים במטרה לעודד אותם לחתום על הסכמים שבמסגרתם רופאים המועסקים בהם יעבדו כ"פולטיימרים" - כך נודע ל"כלכליסט". המשמעות היא שרופאים שנהגו לעבוד בשעות הבוקר בבית החולים אך בשעות אחר הצהריים עברו לעבוד בקליניקות פרטיות - יקדישו את כל יומם לעבודה במערכת הרפואה הציבורית.

 

עד כה נחתם הסכם עם בית החולים הממשלתי וולפסון בחולון, ובימים הקרובים צפויים להיחתם הסכמים עם שלושה בתי חולים ממשלתיים נוספים. בעתיד התוכנית צפויה להתרחב גם לבתי חולים ציבוריים נוספים, ובהם בתי החולים של שירותי בריאות כללית ואלו המנוהלים על ידי עמותות.

 

בשלב זה, הפיילוט יציע לרופאים בבתי החולים - החל ממומחים בתחילת דרכם ועד למנהלי מחלקות - תוספת שכר משתנה של 12—30 אלף שקל ברוטו למשכורת החודשית, כדי שיוותרו על עבודה פרטית. סכום זה יצטרף למשכורת הבסיסית של הרופאים, שבמקרה של מומחה מתחיל עומדת על כ־28 אלף שקל בחודש ברוטו. התוספת תגיע מתקציב משרד הבריאות, והרופאים יורשו לעבוד במקביל בקופות החולים.

 

 

 צילום: עמית שעל

 

בנוסף, שר הבריאות יעקב ליצמן מקדם בימים אלו תוכנית למתן תוספות שכר לרופאים "כוכבים" - מומחים בעלי ניסיון הנחשבים לשם דבר בתחומם - כדי שיקדישו את כל יומם לעבודה במערכת הרפואה הציבורית. אלו יקבלו תוספות שכר משתנות למשכורותיהם, שלא צפויות להוות תחרות אמיתית לסכומים שהם מרווחים בקליניקות פרטיות, אך יוכלו לתת לרופאים משרה יציבה יותר ומשכורת נאה.

 

במסגרת התוכנית החדשה, כל בית חולים יקבל מרחב אוטונומי לפעול בעניין בהתאם לצרכים ולסדרי העדיפויות שלו. כך, למשל, בית חולים שמעוניין לבצע יותר ניתוחים או פרוצדורות מסוימות בשל ביקוש גבוה, יוכל בתיאום עם משרד הבריאות לגייס רופאים "פולטיימרים" המומחים לכך. המשרד יתקצב את בתי החולים באופן יחסי לפי מספר המיטות שלו, בעלויות שינועו ממיליונים בודדים בשנה ליותר מכך.

 

מדובר בפיילוט ראשוני לתוכנית ששכבה שנים ארוכות במגירות של בכירי משרדי הבריאות והאוצר בתצורות שונות. הרציונל הוא חיזוק מערכת הבריאות הציבורית, שעם השנים קרנה ירד בזמן שמערכת הבריאות הפרטית גדלה לממדים מפלצתיים. השר ליצמן התייחס לכך לא מזמן בוועידה הכלכלית הלאומית של "כלכליסט", כשאמר כי הוא "רוצה שרופאים טובים יישארו במערכת הציבורית ולא ירוצו לפרטי".

 

כפועל יוצא של נהירת הרופאים למערכת הפרטית - שם הם מקבלים משכורות גבוהות בהרבה - מטופלים רבים העדיפו לעבור גם כן ולשלם סכומים נוספים עבור שירות טוב יותר והמשך טיפול עם הרופא המוכר. הפיילוט הנוכחי הוא צעד נוסף במערכה הכוללת שמנהל משרד הבריאות במטרה להחזיר את הגלגל אחורה ולחזק את המערכת הציבורית על חשבון זאת הפרטית.

 

הפיילוט ילווה על ידי מכון ברוקדייל, שינטר את עבודת הרופאים ה"פולטיימרים" החדשים. בין השאר, המכון יבדוק את ההספקים של הרופאים הללו בהתאם לצורכי בית החולים שבו הם עובדים, וגם תיבדק רמת ההשפעה של המהלך על המטופלים. כך, למשל, מנתח לב יתחייב לכמות מסוימת של ניתוחים בשעות אחר הצהריים והערב, קרדיולוג למספר מסוים של בדיקות אקו לב וכן הלאה. במשרד הבריאות מעריכים כי בתוך כשנתיים וחצי ניתן יהיה לגבש מסקנות על יעילות הפיילוט, ובהתאם לכך יוחלט אם להרחיב את התוכנית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x