$
משפט

השופטים והאוצר לקראת הסכם על תנאי הפנסיה הצוברת: יקבלו מענקים חד-פעמיים

שופטים שמונו לשפיטה אחרי 1999 ועד שנת 2011 יקבלו מענק חד-פעמי בסך 12 משכורות עם כניסתם לתפקיד ושופטים שמונו לאחר 2012 יקבלו מענק בגובה 9 משכורות. שופטים וותיקים יותר נהנים מפנסיה תקציבית

משה גורלי 18:1218.10.17

השופטים והאוצר לקראת הסכם על תנאי הפנסיה של השופטים. עדיין דרושים מספר מהלכים, כמו אישור ועדת הכספים והסדרת מעמדם של הדיינים והקאדים שעדיין לא נכללים בהסכם, אבל מסתמן הישג גדול לשופטים.

 

 

 

שופטים שמונו לשפיטה אחרי 1999 ועד שנת 2011 יקבלו מענק חד-פעמי בסך 12 משכורות עם כניסתם לתפקיד. הם יקבלו את המענק בשתי פעימות – 8.5 ו-6, כאשר 2.5 משכורות הם לגילום מס. שופטים שמונו לאחר 2012 יקבלו מענק בגובה 9 משכורות פלוס 2.5 לגילום מס. חלק מהמימון יגיע מהשופטים בדמות ויתור על ימי חופשה, ימי שבתון וימים לצורך כתיבה.

יוסי קוצ'יק.משמש יועץ לנציגות השופטים במאבקה יוסי קוצ'יק.משמש יועץ לנציגות השופטים במאבקה צילום: שלום בר טל

 

 

נציגות השופטים מסרבת לראות בהסכם הישג אלא תיקון של עיוות היסטורי שמקורו במעבר של השירות הציבורי ב-1999 מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת. השופטים, להבדיל מהצבא ושאר הסקטורים במגזר הציבורי, לא קיבלו פיצוי על הפגיעה שבמעבר. המעבר הזה יצר שני דורות של שופטים המכהנים בצוותא – שופטי הפנסיה התקציבית שבטוחים בעתידם לעומת שופטי הפנסיה הצוברת שיכלו לסיים את כהונתם עם גמלה זעומה.

 

אגב, יוסי קוצ'יק מי שהיה הממונה על השכר והוביל את המעבר לפנסיה הצוברת, הוא זה שכיום משמש יועץ לנציגות השופטים במאבקה.

 

ההסכם מבוסס על המתווה שהציעה ועדת ניסים, שהוקמה ב-2012 בידי שר המשפטים אז, פרופ' יעקב נאמן המנוח במהלך המשא ומתן ויתרו השופטים על פנסיית הגישור לשופטים שמחליטים לפרוש טרם הגיעם לגיל הפרישה – 70.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x