בנק ישראל הותיר את הריבית במשק על 0.1%
כצפוי, הוועדה המוניטרית של בנק ישראל לא שינתה את הריבית במשק והשאירה אותה על אותו שיעור מאז מרץ 2015
הוועדה המוניטרית של בנק ישראל הותירה את הריבית במשק על 0.1%, שהיא גובה הריבית מאז מרץ 2015.
- הפדרל ריזרב הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי
- פלוג נגד האוצר: "הורדת מסים? לא הדבר הנכון"
- פלוג: אם יופחתו מסים יהיה צריך להעלותם כבר ב-2019
זו היתה החלטת הריבית השנייה של הוועדה המוניטרית בהרכבה החדש והמלא, אחרי שלוש שנים של הרכב חסר עקב היעדרותם של נציגי ציבור. הנציגים החדשים בועדה הם שני נציגי הציבור פרופ' צבי הרקוביץ ופרופ' משה חזן ומנהל חטיבת השווקים בבנק ישראל, אנדרו אביר.
ההחלטה של הוועדה אינה מפתיעה ולו משום שגם בתחזית חטיבת המחקר של הבנק שפורסמה בחודש שעבר צויין כי לא תהיה העלאת ריבית לפחות עד הרבעון השלישי של השנה הבאה והריבית תעלה ל-0.25% בסוף הרבעון הרביעי של השנה הבאה. אך מעבר לכך, ברור כי כל עוד השקל אינו נחלש משמעותית מול המטבעות הדולר והיורו, אין לבנק ישראל שום סיבה להעלות את הריבית שכן מהלך שכזה יחזק עוד יותר את השקל, בניגוד למדיניות המוצהרת של הבנק לרכוש מט"ח כדי למתן את התחזקותו וכך לסייע ליצואנים.
מלבד זאת, גם האינפלציה בישראל עוד רחוקה מלהגיע לתוך טווח היעד שנקבע לבנק ישראל, בשיעור של 1%-3% בשנה. האינפלציה מתחילת השנה הנוכחית עומדת על 0.6%, ונכון לעת עתה הצפי הוא שרק בשנה הבאה האינפלציה תיכנס אל תוך הטווח. נגידת הבנק, קרנית פלוג, אמרה בעבר כי רק כאשר יסתמן כי האינפלציה מעוגנת היטב באמצע היעד, 2% לשנה, הבנק יעלה את הריבית.