ד"ר אמיר ולדמן: "לא קיבלתי טיפים על עסקת מובילאיי-אינטל"
סגן נשיא סינרון לשעבר, שלטענת רשות ני"ע האמריקאית קיבל מידע פנים מחבר של מייסד מובילאיי אמנון שעשוע ואשתו, גרף רווח של למעלה מ-4 מיליון דולר בתוך שישה שבועות בלבד ממסחר באופציות על מניית מובילאיי. ולדמן:"ה-SEC לא הציגה שום ראיה שקיבלתי מידע מוקדם ממישהו"
ד"ר אמיר ולדמן, סגן נשיא חברת סינרון לשעבר החשוד בשימוש במידע פנים בפרשת מובילאיי, מכחיש שקיבל טיפים מוקדמים על עסקת הענק שבמסגרת רכשה אותה אינטל תמורת 15.1 מיליארד דולר. כך עולה מבקשה שהגיש אתמול (ד') ולדמן לבית המשפט הפדרלי בניו יורק לדחות את התביעה האזרחית שהגישה נגדו רשות ני"ע האמריקאית (SEC).
- מי ידע מה, למה וכמה: על עסקת אינטל־מובילאיי
- עולם היזמות לא זר לד"ר ולדמן ולפרופ' דרבסי
- החשד למידע פנים במובילאיי: כך הרוויחו שני ישראלים 4.9 מיליון דולר
בכתב התביעה טוענת ה-SEC כי ולדמן הפך, בתוך שישה שבועות בלבד, השקעה של 239 אלף דולר באופציות רכש (call) למניית מובילאיי ל- 4.5 מיליון דולר. המסחר באופציות שהוביל לרווח של 1,883%, ולטענת ה-SEC היה ספקולטיבי וחסר היגיון, היה בסמוך לפרסום ההודעה למשקיעים על העסקה עם אינטל בחודש מרץ השנה.
לטענת ה-SEC דפוס המסחר וראיות נסיבתיות נוספות, מעידות שהיה בידו של ולדמן מידע פנים על העסקה. את הטיפים על העסקה, כך נטען, הוא קיבל מהפלסטיקאי הירושלמי ד"ר ג'יימס שאול, שהוא חברם של מייסד מובילאיי פרופ' אמנון שעשוע ואישתו ענת. ה-SEC קיבלה לאחרונה אישור לבצע חיקור דין בארץ של שאול וישראלים נוספים המעורבים לכאורה בפרשה.
באמצעות עו"ד גרגורי ברוס טוען ודלמן שאף שהתביעה טוענת שקיבל בשלב כלשהו מידע פנים על הרכישה הצפויה של אינטל את מובילאיי, היא לא מציגה ראיות שעומדות בסטנדרט של החוק הפדרלי.
ראשית, טוענים פרקליטו של ולדמן, התביעה לא הציגה כל ראיה לכך שמישהו אכן מסר לוולדמן טיפ על הרכישה המתוכננת של מובילאיי על ידי אינטל. העדויות לכך שוולדמן עמד בקשר עם ג'יימס שאול בעניין העסקה, כך נטען, רופפות למדי. מה גם שהתאריכים של ההתקשרויות אינם חופפים לתאריכים שבהם רכש ולדמן את מניות מובילאיי.
עוד טוען ולדמן, כי גם אם אכן קיבל טיפ על מניות מובילאיי, התביעה לא מציגה ראיות לכך שבמסירת המידע היה מעשה של הפרת אמונים מצד המוסר, לא כל שכן שוולדמן עצמו ידע על הפרה מסוג זה. התביעה לדבריו לא מציינת איזה מידע קיבל ולדמן ומתי הוא קיבל אותו.
טענת הגנה נוספת היא שהתביעה מבססת את החשדות על סמך עיתוי קניית המניות, היקף ההשקעה והרווח שהפיק מהן ולדמן. כלומר, מדובר בראיות נסיבתיות בלבד, וההסתמכות עליהן פוסלת מראש את חפתו של ולדמן והאפשרות שפעל בתום לב.
פרקליטו של ולדמן מבקשים גם להסיר מהתביעה את החלקים שנוגעים לפעולותיהם של רוג'ר שאול ונתבע נוסף בפרשה, לארי קלאף, שכן לוולדמן לא היה כל קשר עמם והם אינם צד רלוונטי בתביעה של רשות ני"ע האמריקאית.