הרפורמה בחברת החשמל: עידן עופר וענקית צרפתית לוטשים עיניים לתחנות הכוח
חברת החשמל תעמיד למכירה חמש תחנות כוח במסגרת הרפורמה. עם החברות שהביעו עניין ברכישת התחנות נמנות קאנון שבשליטת עידן עופר ו־EDF EN, הזרוע הישראלית של ענקית האנרגיה הצרפתית EDF
רשימת הרוכשים הפוטנציאליים בתחנות הכוח של חברת החשמל שיימכרו במסגרת הרפורמה מתחילה להצטבר, ושתי חברות כבר הביעו התעניינות ברכישה: קאנון שבשליטת עידן עופר ו־EDF EN, הזרוע הישראלית של ענקית האנרגיה הצרפתית EDF. שתי חברות נוספות שמתעניינות ברכישה הן דוראד ודליה אנרגיות.
- ועדת הריכוזיות פסלה לעידן עופר תחנת כוח בקרית גת, אבל אישרה לו בחיפה
- מכה לעידן עופר: המלצה לא לאפשר לאיי.סי פאוור הקמת עוד תחנת כוח פרטית בדרום
- איי.סי פאוור של עידן עופר רוכשת את זכויות הקמת תחנת הכוח "צומת אנרגיה"
חברת החשמל מעמידה למכירה ארבע תחנות ‑ רידינג, אלון תבור, רמת חובב וחגית ‑ עם אפשרות לתחנה חמישית ‑ אשכול או גזר. בשלב זה לא ידוע מה בדיוק השווי שלפיהן יימכרו התחנות, אם יימכרו, והרפורמה תקועה כרגע ועוד לא יוצאת לדרך.
יתרון משולש
רוכשת התחנות הפוטנציאלית EDF EN החלה לפעול בישראל לפני כתשע שנים וברשותה כ־12 מתקנים סולאריים לייצור חשמל בהספק של כ־200 מגה־ואט. במקביל נמצאת החברה בתהליכים של בניית תחנות רוח ואגירת חשמל בהספק מצטבר של כ־500 מגה־ואט. המציאות שתיווצר בעקבות כך תעניק לה יתרון משולש אם תתמודד על רכישת תחנות כוח. ראשית, היא לא כפופה לכללי הריכוזיות כגוף בעל אחזקות רוחביות בתחום החשמל. שנית, היא לא מחזיקה בתחנות כוח קונבנציונאליות שפועלות בכוח גז טבעי, ולכן אין מניעה מקדמית למכור להם נכסים. בנוסף, יש בידה ניסיון רב בזירה המקומית והעולמים בתחום החשמל.
במענה לפניית "כלכליסט" אמרו ב־EDF EN שלאחר שתגובש הרפורמה, הם יבדקו את התנאים ויחליטו בהתאם. "לא שוללים וכל דבר נבחן לגופו של עניין. כאשר תהיה רשימת נכסים סופית ומאושרת, היא תיבדק על ידינו בדומה להזדמנויות השקעה אחרות בישראל", נמסר מהחברה.
הבוקר תחנוך החברה שדה סולארי חדש באשלים שבנגב. מדובר בפרויקט BOT בעלות של כ־280 מליון שקל ובהספק של כ־30 מגה־ואט שנולד ממכרז של החשב הכללי להפעלת שלושה מתקני ייצור חשמל ירוק. השניים הראשונים הן תחנות כוח תרמו־סולאריות בהספק של כ־110 מגה־ואט כל אחד, שיתחילו לעבוד בשנה הבאה. השלישי הוא שדה סולארי רגיל שנמצא בבעלות כלל סאן ו־EDF EN, שרכשה את הזכויות מחברת אדיסון. תעריף פרויקט אשלים עומד על 43 אגורות לקילוואט פר שעה ‑ נמוך בכ־25% מהתעריף הביתי של חברת החשמל.
אילון וניש, מנכ"ל EDF EN, מסר כי חיבור הפרויקט הינו אבן דרך נוספת בביסוס פעילותה של החברה בישראל, ועד לסוף שנת 2018 תסיים החברה לבנות מספר פרויקטים סולאריים נוספים שיחוברו לרשת החשמל בהיקף של כ־100 מגה־ואט.
עניין של הגבלים
המתעניינת הפוטנציאלית השנייה בתחנות הכוח של חברת החשמל היא חברת איי.סי פאואר, שפועלת תחת קאנון בשליטת עידן עופר. עבורה מדובר בהתרחבות רשמית בישראל, למרות שטרם רכישה של כל תחנה, תחויב בקבלת אישור מהממונה על הגבלים עסקיים.
לפני כחצי שנה פסלה רשות ההגבלים לעידן עופר וחברת האחזקות שלו OPCרכישת תחנה בקריית גת, אבל אישרה להם רכישה של תחנה חדשה בחיפה במתחם בתי הזיקוק לפני כחודש. קאנון תוכל לגשת למכרזי הרכישה עם גופים נלווים, כך שחלקה בכל רכישה לא יעלה על אחזקה של 175 מגה־ואט בכל תחנה, מכיוון שרף זה פוטר אותם מקבלת אישור מרשות ההגבלים. כלומר, אם תימכר תחנה של 600 מגה־ואט, היא תגש עם עוד שלוש חברות כך שחלקה היחסי של כל חברה יהיה 150 מגה־ואט.
הבעיה הכי גדולה בשיחות מסתמנת כמתווה מכירת תחנות הכוח. תחנות הכוח הללו מחזיקות על הראש "שעבוד צף" (כלומר ללא מחיר או דד ליין) כנגד גיוסי חוב של חברת החשמל, ומי שיקנה אותן יצטרך לא רק לכסות את החוב, אלא גם לקבל את אישור הנושים. מעבר לכך, צוותי העבודה לא קבעו את מחיר המינימום לתחנה, ולא יודעים מה יהיה התעריף לייצור חשמל שיובטח לרוכש.
רשות החשמל אמורה לפתור את הפלונטרים הללו, עם אסדרה חדשה בשוק, לרבות זו שתעמיס על כל תחנה את החלק היחסי של חוזה הגז העקום של חברת החשמל, שהוא החוזה הכי גדול ויקר במשק .
בעיה נוספת שצצה בשבוע האחרון היא הסירוב של הרוכשים הפוטנציאליים לקבל עם כל תחנה את עובדי התחנה. מדובר בבעיה של הגבל עסקי, במסגרתה עובדים ותיקים עם ידע על המחוז ששירת אותם יעברו לעבוד אצל המתחרים של חברת החשמל.