תיק 4000
"מי שלקח את ניר חפץ לא חיפש ראש יצירתי, אלא קרבה לנתניהו ולליכוד"
בין שמות החשודים בלט שם אחד - ניר חפץ ששימש עד לאחרונה יועץ התקשורת של משפחת נתניהו ולא אחת התייצב להגן על המשפחה בתקריות שונות בתקשורת
בין שלל העצורים והחשודים בחקירה החדשה בפרשת בזק, שם אחד בלט במיוחד: ניר חפץ.
חפץ, עד לאחרונה יועץ התקשורת של משפחת נתניהו, נחשב בשנים האחרונות לאחד מאנשי האמון של ראש הממשלה בנימין נתניהו ולא אחת התייצב להגן על המשפחה בתקריות שונות בתקשורת.
כל אנשי תיק 4000 - הנחקרים, העדים והקשרים ביניהם
חפץ שימש בשנים 2014‑2017 יועץ התקשורת של משפחת נתניהו, ובעיקר של רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו. בתקופה זו, מבקר המדינה יוסף שפירא חשף כמה פרשות הקשורות לניהול מעון ראש הממשלה שבהן היתה מעורבת ונפתחה נגדה חקירה פלילית. גורם שעבד במשרד ראש הממשלה באותה תקופה אמר ל"כלכליסט": "חפץ סייע לשרה לעמוד בלחצים התקשורתיים שהופעלו והיה מעין שומר אישי. הוא השקיע בעבודה עם שרה זמן רב בהשוואה למה שמצופה מדוברו הישיר של ראש הממשלה".
החיבור הרשמי הראשון עם משפחת נתניהו נוצר ב־2009, אז מונה חפץ לראש מערך ההסברה הלאומי, לאחר שעזב את תפקידו ב"ידיעות אחרונות". בדצמבר 2010 עזב את התפקיד. במרץ 2011 מונה ליועץ מיוחד לנוחי דנקנר ולקבוצת אי.די.בי שהיתה אז בשליטתו. כעבור כחצי שנה, כשדנקנר קנה את "מעריב", חפץ מונה לעורך העיתון. בנובמבר 2012 סיים את תפקידו, לאחר שאיש העסקים שלמה בן צבי רכש את העיתון.
מאותה תקופה, חפץ החל לייעץ לאנשי עסקים ולפוליטיקאים, כולל בתקופה שבה שימש כדובר משפחת נתניהו.
אחת החברות ששכרו את שירותיו של חפץ היא גינדי השקעות, לאחר משבר קריסת המרפסות בחדרה בדצמבר 2013. אז, מרפסות בדירות שטרם אוכלסו בפרויקט של החברה קרסו על דירות שבקומות שמתחתיהן. חפץ הביא עמו את צבי האוזר, מי שהיה מזכיר הממשלה של נתניהו, כדי שינהל את המשא ומתן עם הדיירים.
לקוח נוסף של חפץ היה ח"כ מאיר שטרית, עת התמודד על תפקיד נשיא המדינה ב־2014. בשיחה עם "כלכליסט" סיפר שטרית: "חפץ היה דוברי האישי בתקופת הבחירות, שנמשכה חודשיים־שלושה, יחד עם יועצי תקשורת ממשרדים אחרים שעסקו בענייני מדיה".
ב־2015, כשנתניהו כיהן כשר הבריאות, פורסם כי חפץ ייעץ בתשלום לארבע חברות בתחום הבריאות: אסותא מרכזים רפואיים, איגוד חברות תיירות מרפא, שראל וצמל. החברות שכרו את שירותיו של חפץ כדי להתמודד עם מסקנות ועדת גרמן, שהמליצה על שינויים בתחומי הרפואה, ובהם חיזוק מערכת הרפואה הציבורית וריסון הרפואה הפרטית ותיירות המרפא. מסקנות ועדת גרמן נגנזו לאחר פירוק הקואליציה בסוף 2014, אולם חפץ המשיך לייעץ לחלק מהחברות גם בתקופה שלאחר הבחירות של 2015, שבחלקה המשיך נתניהו לכהן כשר הבריאות.
במהלך השנים ייעץ חפץ לחברות ולאנשי עסקים נוספים במגוון נושאים, כמו נדל"ן, פרסום, תחבורה ותקשורת. "מי שלקח אותו לא חיפש ראש קריאייטיבי, אלא קרבה לנתניהו ולשרי הליכוד", סיפר גורם בשוק התקשורת. "האחים נקש לקחו אותו במסווה כיועץ של חברת ארקיע כדי שידחה את מועד הפינוי של שדה דב ויפעיל לחץ על ביבי וישראל כץ. מבחינתם, סגירת השדה היא גזר דין מוות לארקיע". בארקיע אישרו כי חפץ ייעץ לחברה בין אוגוסט 2016 לפברואר 2017 - חודש שבו המדינה הגישה לבג"ץ בקשה לדחות את מועד הפסקות הטיסות האזרחיות בשדה בחצי שנה, כדי לקדם מתווה פשרה שיאפשר לשדה להמשיך לפעול עד סוף 2018.
חפץ התקשר ב־2016 גם עם התאגיד הסיני צ'יינה הארבור, שמקים נמל פרטי באשדוד. בספטמבר 2014 זכתה החברה במכרז שניהלה חברת נמלי ישראל. נתניהו חתם על הזיכיון באירוע חגיגי שבו נכחו גם שר התחבורה ישראל כץ ושר האוצר דאז יאיר לפיד. נמל דרום נתקל בכמה קשיים רגולטוריים שהשפיעו על כדאיות הפרויקט, פעם אחת מצד הממשלה שסירבה להעניק ויזות לעובדים סינים שיתפעלו את הנמל ופעם שנייה מצד נמל אשדוד הוותיק.
גם קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים שכרה את שירותי חפץ, ביוני 2017, בניסיון לשפר את תדמית המועדון ולהטמיע ערכי סובלנות בקהל הקבוצה.
מטעמו של ניר חפץ נמסר בתגובה כי כל הסכמי ניגודי העניינים אושרו ונבדקו ברשויות המוסמכות.