דיווח חי
שאול אלוביץ' וניר חפץ נשלחו למעצר בית בן 10 ימים
ביהמ"ש קיבל את בקשת המשטרה ורשות ני"ע בנוגע לשחרורם של בעל השליטה בבזק ויועץ התקשורת למעצר בית, הכוללת הרחקה ממשרדי הממשלה וממשרדי בזק למשך 45 יום ועיכוב יציאה מהארץ במשך 180 יום; על אלוביץ' נאסר לשוחח על הפרשה עם רעייתו ובנו שנעצרו אף הם במסגרת החקירה
לאחר כשבועיים במעצר במסגרת חקירת פרשת בזק (תיק 4000), בית המשפט שחרר היום (א') את בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' ואת יועץ התקשורת ניר חפץ למעצר בית בן 10 ימים. בנוסף יורחקו השניים למשך 45 יום ממשרדי בזק והממשלה, ותיאסר יציאתם מהארץ למשך 180 יום. על השניים ייאסר ליצור קשר עם מעורבים אחרים בפרשה. זאת למעט קשר של אלוביץ' עם רעייתו איריס ובנו אור שנעצרו אף הם, אך גם איתם לא יוכל לדבר על הפרשה.
בית המשפט סירב לקבל את בקשת המשטרה לאסור עליהם להתראיין בתקשורת על הפרשה, על אף שלטענתה זו "אפשרות מצוינת לשיבוש חקירה וכרגע אנחנו מעדיפים להימנע מכך".
לקריאת הפרוטוקול המלא בעניינו של ניר חפץ לחצו כאן
לקריאת הפרוטוקול המלא בעניינו של שאול אלוביץ לחצו כאן
עו"ד ירון קוסטליץ המייצג את חפץ ביקש לצמצם את ימי מעצר הבית, אך נציג המשטרה הביע חשש משיבוש. השופט עלאא מסארווה קבע כאמור לשלוח אותו למעצר בית בן 10 ימים בביתו ברעננה. בנוגע למעצר הבית של אלוביץ' - אחיו יוסי יערוב לו.
- דירקטוריון בזק עושה שרירים לאלוביץ': קודם תתפטר ואז נדון במינויים
- חקירת בזק: המסלול המהיר לכתב אישום
- החוקרים לשרה נתניהו: "תמורת סיקור מפרגן, דאגת שבעלך ייתן הטבות לבזק"
עו"ד ז'ק חן, בא של כוחו של אלוביץ' התייחס לבקשת המשטרה לאסור על מרשו להתראיין ואמר כי "גם אנחנו סבורים שראיונות למצלמה או דרך מקורבים או דרך גורמי אכיפה בכירים יכולים לשבש חקירה, אך אנחנו לא מסכימים לתנאי הזה שהוא לא נאה ולא יאה במדינה דמוקרטית. ההנחיה שקיבל מאיתנו זה לא להתראיין אבל כהנחיה ממני ולא כתנאי לשחרור. ככל שעומדים על התנאי הזה אנחנו מבקשים שהתנאי יהיה הדדי ושגם בקרב היחידה החוקרת לא יתראיינו".
תנאים נוספים בבקשה כוללים ערבות עצמית של 100 אלף שקל, הפקדה בסך 50 אלף שקל וערבות צד ג' בסך 100 אלף שקל.
חשד: מתן שוחד לראש הממשלה
השניים, שלא נכחו בדיון היום, נעצרו לפני שבועיים במסגרת חקירת פרשת בזק (תיק 4000) ומעצרם הוארך מאז פעמיים. העבירות המיוחסות להם, יחד עם שאר העצורים בפרשה ובהם איריס ואור אלוביץ' (רעייתו ובנו של שאול אלוביץ'), כוללות שוחד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון.
החשד המרכזי בפרשה הוא מתן שוחד לראש הממשלה, בנימין נתניהו, על ידי גורמים בקבוצת בזק, ובהם בעל השליטה אלוביץ' ובני משפחתו, כדי לקדם את האינטרסים העסקיים שלה במשרד התקשורת. זאת בתקופה שבה שימש נתניהו כשר התקשורת (נובמבר 2014 עד מאי 2017).
השופטת רונית פוזננסקי-כץ ציינה בהארכת המעצר הראשונה כי "בתיק קיים חשד סביר מתחזק והולך לעבירות חמורות". בהמשך התגלתה פרשת המסרונים שהחליפה עם עו"ד ערן שחם שביט, בא כוח רשות ני"ע, והיא הועברה מטיפול בתיק. השופט שהחליף אותה, עלאא מסארווה, האריך בשבוע שעבר את מעצר החשודים עד היום, ואף ציין כי החשד בפרשה "הלך והתחזק".
הערעור שהגישו עורכי דינם של אלוביץ' וחפץ לשחררם לבתיהם בעקבות פרשת המסרונים נדחה על ידי שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, יוסף טופף.